APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Angliškos velykinės bandelės CROSS BUNS

Jau labai seniai norėjau išbandyti tradicines angliškas velykines bandeles Cross buns. Šių bandelių išskirtinumas balti kryželiai ant kiekvienos išsipūtelės. Anksčiau galvojau, kad kryželiai padaromi jau iškepus bandeles iš saldaus glajaus, bet, pasirodo, jie ant bandelių formuojami dar prieš kepimą. Kad balti kryželiai ant bandelių matytųsi labiau, pati bandelių tešla ne tik dėl skonio ir kvapo, bet ir dėl spalvos praturtinama šildančių prieskonių mišiniu.

Tradiciškai Cross buns bandelėms maišomas prieskonių mišinys iš tarkuotų muskatų, smulkintų gvazdikėlių, malto cinamono. Kaip visada, prieskonių mišinį ruošiau iš kokybiškų Santa Maria prieskonių. Stengiuosi, kad jų mano prieskonių spintelėje niekada nepritrūktų nei Velykoms, nei Kalėdoms. Mano nuostabai, šios bandelės prieš kepimą neaptepamos kiaušinio plakiniu, o jau iškepusios aptepamos skystu medumi, kad blizgėtų ir būtų dar saldesnės. Kaip man sekėsi kepti šias bandeles, nufilmavau video, jį galite žiūrėti Sezoninės Virtuvės Instragram Reels profilyje. Įkvėpimo šioms bandelėms sėmiausi iš Jamie Oliver bei šio recepto. Kvapnių Jums Velykų!

Angliškos velykinės bandelės CROSS BUNS

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata Kiekis: 8 bandelės
Kepimo laikas: 20 min.

Velykoms

Sudėtis

  • 0,5 stiklinės pieno
  • 20 šviežių mielių
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 450 g miltų
  • 100 g minkšo sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 1 citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės
  • 1 šaukštelio Santa Maria cinamono
  • 0,5 šaukštelio Santa Maria smulkintų gvazdikėlių
  • 0,5 tarkuoto Santa Maria muskato riešuto
  • 200 g mirkytų rome razinų
  • 2 šaukštų miltų ir vandens kryželiams
  • skysto medaus aptepti

Eiga

1

Iš vakaro razinas užmerkite rome, apelsinų sultyse arba juodoje arbatoje.

2

Pasiruoškite prieskonių mišinį. Gvazdikėlius suskulkinkite trintuvėje, muskatą sutarkuokite, suberkite cinamoną ir viską išmaišykite. Šviežias mieles užberkite 1 šaukšteliu cukraus ir užpilkite visą pašildytą pieną, kad mielės suaktyvėtų.

3

Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite suputojusias mieles su pienu ir išmaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelę. Tada dalimis, nuolat minkydami suberkite visus miltus su prieskoniais ir druską bei minkykite, kol viskas apsijuns į vieną tešlą. Galiausiai dalimis sudėkite minkštą sviestą ir tešlą tešlos maišytuvu minkykite apie 20 minučių vidutiniu greičiu, kol tešla pradės vytis aplink minkymo kablį ir susiformuos į tešlos rutulį. Tešlą uždenkite ir palikite valandai šiltai, kad paaugtų.

4

Po valandos į paaugusią tešlą rankomis arba lėtu greičiu kombainu įminkykite išmirkusas razinas. Tešlą padalinkite į 8 ar 10 lygių dalių, iš kiekvienos susukite po apvalainą bandelė ir guldykite į sviestu išteptą kepimo formą. Suformuotas bandeles uždenkite ir palikite dar 30 miučių pakinti.

5

Kol kyla bandelės pasiruoškite miltų mišinį kryželių formavimui. Du šaukštus miltų sumaišykite su vandeniu, kad tešlą būtų tirštumo, kaip grietinė. Tešlą supilkite į užsegamą maišelį, jo galiuką prakirpkite.

6

Ant pakilusių bandelių maišelio pabalba iš miltų tešlos suformuokite kryželius, tai patogiausia daryti per visą pakilusių bandelių plotį ir ilgį.

7

Bandeles pašaukite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 20 minučių. Iškepusias bandeles, dar karštas aptepkite skystu medumi. Palaukite kol praauš ir ragaukite.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite