APP/ Pavasaris/ Visi receptai/ Žuvys

Pavasariniai šamo drebučiai

Kai orai atšyla labai norisi vėsesnio maisto. Žuvies užpiltinė, ne tik vėsinanti, bet ir soti užkanda, šiltai ir saulėtai dienai. Šį kart, vietoj įprastų virtų šakninių daržovių, užpiltinę skaninau šviežiomis pavasarinėmis daržovėmis.

Niekaip negaliu atsidžiaugti pagaliau atėjusiu tikru pavasariu, toks jausmas, kad pavasaris ne eina, o bėgte bėga. Vos baigė varvėti beržų sula, išlindo jaunos dilgėlės, o savaitgalį pas pažįstamą daržovių augintoją jau nusipirkau šviežių špinatų lapelių ir pirmųjų ridikėlių. Aišku, jie dar visai maži ir gležni, užauginti šiltnamyje, bet užtat jau vietiniai ir ką tik iš lysvės. Maisto turgūs pagaliau pradeda atsigauti po žiemos ir kiekvieną savaitgalį vis pražysta naujomis spalvomis bei pradžiugina naujais šviežiais skoniais.

Užpiltinei naudojau žuvies sultinį, kurio receptą jau buvau aprašiusi anksčiau.

Pavasariniai šamo drebučiai

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2 indeliai
Gaminimo laikas: 60 min. + šaldymas

Velykoms

Sudėtis

  • Užpiltinei:
  • 1 nedidelio (apie 1 kg)
  • 1 l žuvies sultinio (receptas čia)
  • 1,5 pakelio želatinos ( skirtos 1,5 l. skysčio)
  • 4-5 švieži ridikėliai
  • šakelė petražolių
  • šakelė krapų
  • Pateikimui:
  • tarkuotų krienų
  • šviežių špinatų lapelių
  • svogūnų laiškų

Eiga

1

Pirmiausiai pagal anksčiau minėtą žuvies sultinio receptą, išsiviriau šamo sultinį, tik jį viriau ne iš žuvies kaulų, galvos ir uodegos, o iš visos žuvies, kad sultinys užpiltinei būtų išraiškingesni skonio, o pačio šamo mėsa išvirtų ir tiktų dėti į užpiltinę.

2

Sultinį kiek praaušinau, perkošiau nuo daržovių ir žuvies. Karštame 1 litre sultinio ištirpinau 1,5 pakelio želatinos, kuri skirta 1,5 litro skysčio, neišsigąskite, kad želatinos kiekis viršija skysčio kiekį, būtent taip reikia kad užpiltinė gerai sustingtų ne tik su skysčiu, bet ir žuvies mėsa bei daržovėmis.

3

Išvirusią šamo mėsą atskyriau nuo kaulų ir odos. Tai padaryti nėra sunku, nes šamas turi vieną pagrindinį kaulą ir pavienių ašakų jame nėra. Paruoštą žuvies mėsą išdėliojau dviejuose indeliuose, kuriuos paruošiau užpiltinės gamybai.

4

Užpiltinių indeliuose ant šamo mėsos pyliau žuvies sultinį su ištirpinta jame želatina. Ant viršaus uždėjau pjaustytų ridikėlių, kelias šakeles šviežių petražolių ir krapų.

5

Užpiltinę stačiau nakčiai į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų.

6

Kad lengviau iš indo išimčiau užpiltinę, ją trumpam panardinau į karštą vandenį ir atsargiai išėmiau iš formos. Užpiltinę puošiau šviežiais špinatų lapeliais ir svogūnų laiškais, bei pateikiau su tarkuotais krienais. Užpiltinę valgėme su rugine duona.

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Odeta
    2013-05-14 at 9:46 pm

    Renata, sukirsčiau vieną kitą gabalėlį Tavo užpiltinukės:)

  • Komentuokite