Velykos ir varškės skanumynai yra neatskiriami! Šį varškės pyragą dar prieš karą ragavau pačiame Lvive, kuriame teko sutikti lemtingus 2022 metus. Viename iš Lvivo senamiesčio restoranų desertui užsisakiau Lvivskii sirnik pyragą ir buvau sužavėta jo paprastumu, bei tokiu pažįstamu nuo vaikystės skoniu. Man jis priminė prabangų, šokoladu glaistytą varškės sūrelį su razinomis. Tada sau pažadėjau, kad sugrįžusi namo būtinai iškepsiu jį pati. Prabėgo nei daug, nei mažai, bet po dviejų metų jį iškepiau savo virtuvėje. Rezultatu likau labai patenkinta, todėl šioms Velykoms su dukra net nufilmavome jo receptą. Manau, šis varškės pyragas labai tiks Velykoms!
Jei Kalėdiniai skanumynai dažniausiai kvepia cinamonu, kardamonu ir kitais šildančiais prieskoniais, tai Velykiniai skanymynai dažniausiai švelniai kvepia vanile ir citrusų gaiva. Savo kepiniams jau seniai renkuosi kokybišką Santa Maria vanilinį cukrų su natūralia vanile. Man patika, kad jame matosi juodos vanilės sėklytės, kurios paskinda po visą kepinį. Rekomenduoju išbandyti!
Kviečiu žiūrėti filmuotą Lvivo varškės pyrago receptą.
Varškę sudėkite į galingą kokteilinę, ten pat pilkite grietinėlę ir lydytą sviestą, berkite vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir kukurūzų miltus bei viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite pusvalandžiui, kad išbrinktų. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, geriausiai iki baltumo. Išplaktus kiaušinius sumaišykite su trinta varške, tada suberkite išbrinkusias razinas ir gerai išmaišykite. Pailgą kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir į ją supilkite varškės pyrago masę. Kepkite pyragą apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje su garais, ant apatinės orkaitės lentynos pastatę indą su vandeniu. Iškepusį varškės pyragą apverskite ant grotelių ir pakite praaušti. Paruoškite šokoladinį glajų. Vandens garų vonelėje ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi ir kol šiltas apipilkite juo praaušusį pyragą. Patogiausia tai daryti pyragą padėjus ant grotelių, o po juo patiesus kepimo popierių šokoladui nuvarvėti. Pyragą dėkite į šaldytuvą, geriausiai nakčiai. Jis skaniausias pilnai atšalęs. Skanus išlieka kelias dienas ir ilgiau. Receptas paruoštas su SANTA MARIA LIETUVALVIVO varškės pyragas
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai