Pagaminti šį desertą mane įkvėpė ekskusija į gamyklos “Stumbras” muziejų. Tokiems pieno putėsiams gardinti labai tinka kreminis grietinėlės likeris. Tai Dieviško skonio desertas suaugusiems.
Nors mano pagaminti pieno putėsiai nebuvo labai purūs, bet užtat skanūs jie buvo labai. Man jie priminė kažkokį vaikystėje ragautą desertą, tik niekaip nepamenu kokį. Putėsius gardinomės ant viršaus užsipildami dar po šaukštą grietinėlės likerio.
Pieno putėsiai
Sudėtis
- 1 st. pieno
- 1 st. riebios grietinėlės
- 2 v.š. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 v.š. likerio „Poema“
- 1 v.š. želatinos
Eiga
Želatiną užmerkiau, kad išbrinktų.
Pieną su grietinėle ir cukrumi užviriau, kai kiek praaušo supyliau tirpintą želatiną ir palikau stingti.
Kai skystis lengvai apstingo jį gerai išplakiau mikseriu ir stačiau į šaldytuvą stingti kokiai valandai.
Dar labiau skysčiui sustingus į drebučius, gerai juos išplakiau iki lengvo suputojimo.
Putėsius dėjau į indelius ir apipyliau juos grietinėlės likeriu.
Užrašai
P.S. Šis ypatingas desertas suaugusiems, labai tinka artėjančiai Šv. Valentino dienai.
Komentarai