Tai mano vaikystės skanioji sriuba. Kol yra žirnelių ir jau pakankamai paaugo šviežios morkos bei bulvės skubu virti savo vaikystės sriubą. Šiai sriubai abejingų nėra, vieni ją labai mėgsta, o kitiems atvirkščiai, pienas ir daržovės yra nesuderinami. Aš iš tų, mėgstančiųjų, neįsivaizduoju nei vienos vasaros be jos.
Pieniška sriuba su šviežiomis daržovėmis
Sudėtis
- 3 stiklinių vandens
- 2 stiklinių pieno
- 1 stiklinės išgliaudėtų šviežių žirnelių
- 4-5 šviežių morkų
- 4-5 šviežių bulvių
- 1 šaukšto pjaustytų šviežių krapų
- 1 šaukšto sviesto
- druskos, cukraus
Eiga
Į verdantį pasūdytą vandenį sumečiau pjaustytas morkas ir bulves.
Kai jos išvirė, subėriau žirnelius, leidau vėl užvirti, tada supyliau pieną, gardinau druska ir cukrumi, užvirus sudėjau pjaustytus krapus ir įmečiau gabalėlį sviesto.








10 Comments
Rūta
2011-07-15 at 7:37 pmAš irgi iš tų, kurie ją labai mėgsta! Beje, tai vienintelė mano valgoma pieniška sriuba 🙂
Julija
2011-07-15 at 10:19 pmMano sriuba!!! Tik aš dar kopūsto dedu.
Ačiū, kad priminei, nes buvau pamiršus ją 😉
Anonymous
2011-07-16 at 8:00 amKokias puikias darzoves uzaugino mociute is tokiu tik sriubyte ir virti.Labai noreciau tavo virtos paragauti bet…
Citrina ir bulvė
2011-07-16 at 4:31 pmMėgstama. Buvau ją primiršus. Kaip norėčiau dabar… Tik mūsų žirneliai, vėlai pasodinti, dar tik žiedelius leidžia. Ir morkos dar labai plonytės… Reikės luktelėti. Ačiū už priminimą 🙂
Ausrra
2011-07-18 at 8:51 amŠita mano vaikystės sriuba, kurią dažnai virdavo močiutė. Tik dar būtina sudėtinė dalis – švieži kopūstai.. 🙂 Puiki sriuba vasarai!
Rennie
2011-07-18 at 3:39 pmRūta, na va, kiek, pasirodo, tą sriubą mėgstančių.
Julija, mes kopūsto tai nededam, tik šviežius žirnelius, morkytes ir bulvytes.
Bulve, pas mus jau žirneliai pats tas, turbūt greitai ir peraugs, o morkytės jau irgi valgomos.
Ausrra, esu mačiusi, kad kitose šeimose šią sriubą su šviežiais kopūstais verda, bet mano močiutė jų niekados nedėdavo.
Rennie
2011-07-18 at 3:43 pmMamyt, gal kada ir aš Tau jos išvirsiu, reiks kai grįšiu pietų pakviest.
Neringa
2011-07-19 at 6:39 pmIr man si sriuba primena vaikyste 😛
oditele
2011-07-19 at 7:34 pmprisidedu prie mėgstančiųjų sąrašo..dievinu tokias sriubas..;)
Rennie
2011-07-19 at 7:42 pmNeringa, man irgi vaikystėje ją dažnai virdavo.
Oditėle, 🙂