APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Sriubos/ Vasara/ Visi receptai

Trinta rūgštynių sriuba

Rūgštynių sriuba man visad asocijuojasi su pavasariu. Mano vaikystės namuose ji buvo dažnai verdama ir greitai suvalgoma. Mėgstu ir aš rūgštynių sriubą, tiksliau tradicinės rūgštynių sriubos skystąją dalį, nes tirščius dažniausiai palieku lėkštėje.

Jau nuo vaikystės man niekaip neįtinka tie plaukiojantys sriuboje savo spalvą praradę rūgštynių lapai. Tėvai barė, močiutė pirštu grūmojo, kad negražu taip sriubą valgyti, bet taip mano skonio niekas ir nepakeitė. Jau būdama suaugusi, pamėgau virti trintą rūgštynių sriubą, kurios sudėtis ta pati kaip ir tradicinės – bulvės, rūgštynės, kiaušinis, mėsos gabalėlis, tik pateikimas kitoks. Šį kart sriubą valgėme su skrebučiais apteptais dilgėlių-rūgštynių pesto, kurį gaminau dar prieš kelias savaites, kai dilgėlės buvo jaunesnės.

Trinta rūgštynių sriuba

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 6
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • Sriubai:
  • 600 g. bulvių
  • 300 g. šviežių rūgštynių
  • 1,5 l daržovių sultinio
  • druska, cukrus ir malti pipirai (pagal skonį)
  • 2 lauro lapai
  • Papuošimui:
  • 1-2 kietai virti kiaušiniai
  • 6 gabaliukai rūkytos šoninės

Eiga

1

Nuluptas bulves supjausčiau ir sudėjau virti į sultinį. Per tą laiką nusiploviau ir susipjausčiau rūgštynes. Kai bulvės išvirė, į puodą sudėjau rūgštynes ir dar kelias minutes paviriau. Išėmiau lauro lapus, bulves su rūgštynėmis sutryniau iki vientisos masės bei pastačiau puodą, kad dar kartą užvirtų, gardinau druska, maltais pipirais, cukrumi. Jei sriuba gavosi per tiršta, galite ją dar praskiesti sultiniu.

2

Keptuvėje pakepinau šoninės gabalėlius ir susipjausčiau kiaušinius. Sriubą puošiau virtais kiaušiniais ir apkeptu šoninės gabalėliu.

3

Kol virė sriuba, pjaustytą baguette aptepiau rūgštynių-dilgėlių pesto ir trumpai paskrudinau orkaitėje.

4

Pesto padažą buvau pasigaminusi iš anksčiau, kai dar dilgėlės buvo jaunesnės, dabar vietoj jų galite naudoti šviežius špinatus. Visus pestui skirtus produktus sutriname elektrine trintuve, laikome šaldytuve ir suvalgome per kokias dešimt dienų.

Gali patikti

9 Comments

  • Atsakyti
    Laura
    2012-05-23 at 3:50 pm

    Atrodo puikiai 😉

  • Atsakyti
    Mindaugas
    2012-05-23 at 7:42 pm

    Man labiau šis pesto sudomino ;p

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-23 at 7:58 pm

      Mindaugai, man šis pesto irgi patiko 🙂

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-05-23 at 7:59 pm

    Tikriausiai visi vaikai taip pat baidosi tiek rūgštynių, tiek burokėlių lapų, plaukiojančių sriuboje. Aš vaikystėje į rūgštynių sriubą pažiūrėti negalėdavau, dabar be jos gyventi negaliu 🙂 Trinta tikrai, daug skaniau. O pesto improvizacijoms, turbūt, ribų nėra…

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-23 at 8:06 pm

      O aš pačią sriubą tai labai mėgstu, tik tų lapų ne, su burokeliais tai viskas normaliai, turbūt, esu dar toks peraugęs vaikas 🙂 O dėl pesto, tai juk pas tave jų visa galybė, mane ypač taviškis su kiaulpienėmis sužavėjo 🙂

  • Atsakyti
    Odeta
    2012-05-29 at 4:59 pm

    Niam, prisirinkau sodyboje rūgštynių ir iš tingėjimo visas užšaldžiau…gailiuosi, nes dabar jau rūgštynių “pievas” nupjovė ir tų mažų gražučių lapelių nebežėra…o Tu čia taip skaniai viską pateikiai:)))

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-31 at 10:02 am

      Tai gal dar atžels rūgštynės:) Mes tai ir birželį mėgstame rūgštiniauti 🙂

  • Atsakyti
    Vitalijus
    2013-04-04 at 12:33 am

    Aš kažkaip skeptiškai žiūriu į trintas sriubas. Jų mada, manau, atėjo iš vakarų. Nieko nėra skaniau už virtas tradiciškai sriubas, trintos kažkokios dirbtinės atrodo. Kas liečia kiaušinį rugštynių sriuboje, tai aš mėgstu išplaktą suleisti į verdantį buljoną. Gaunasi daug baltų “siūlų”, man taip skaniau.

  • Komentuoti: Odeta Atšaukti