APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Sriubos/ Visi receptai

Šaltibarščiai su ridikėliais ir rūgštynėmis

Labai mėgstu šiuos šaltibarščius ir juos gaminu jau nuo neatmenamų laikų. Pavasarį, kai pasirodo pirmieji ridikėliai, suželia rūgštynės ir atšyla oras, jie būna pats tas lengviems pietums. Taigi dalinuosi savo mėgstamais, ne visai tradiciniais, šaltibarščiais su ridikėliais ir rūgštynėmis…

Su šiuo receptu 2011 metų pavasarį laimėjau Virtuvės mitų griovėjų paskelbtą netradicinių šaltibarščių konkursą. Konkursą tai laimėjau, bet prizo iki šiol dar nesu gavusi, nors ir buvo žadėtas. Ką gi, vyrai lieka vyrais, jiems lengva pažadėti, bet sunku ištesėti 🙂

Šaltibarščiai su ridikėliais ir rūgštynėmis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4-6
Gaminimo laikas: 15 min,

Sudėtis

  • 1 l šaltibarščių kefyro
  • ryšelio ridikėlių
  • kelios saujos šviežių rūgštynių
  • ryšelio krapų
  • keletos svogūnų laiškų
  • druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų

Eiga

1

Ridikėlius sutarkavau burokine tarka, švariai išplautus ir nuvarvintus rūgštynių lapus smulkiai sukapojau peiliu, supjausčiau krapus ir svogūnų laiškus.

2

Į puodą supyliau šaltibarščių kefyrą, į jį sudėjau tarkuotus ridikėlius, kapotas rūgštynes, pjaustytus krapus su svogūnų laiškais ir gerai išmaišiau, gardinau prieskoniais.

3

Gaminant šaltibarščius galima reguliuoti jų tirštumą ir pasirinkti labiau dominuojantį ingridientą, ridikėliai suteiks aštrumo, o rūgštynės daugiau rūgštaus gaivumo skonį. Tai viena iš mano mėgstamiausių, šiltojo sezono, sriubų.

Gali patikti

5 komentarai

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-05-29 at 8:19 pm

    Tokius labai mėgstu, tik prie tavo minėto gėrio pridedu šiek tiek česnako ir kefyrą maišau su grietinėle. Dieviška!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-05-30 at 7:56 pm

    Tai mes, Ausrra, panašaus skonio, nes aš net drebu kai tų šaltibarščių užsimanau. Kitą kart pagaminsiu šaltibarščius pagal tave.

  • Atsakyti
    sveikosgyvensenosvetaine
    2011-05-31 at 3:26 pm

    Nepaprasto grozio nuotraukos! 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-05-31 at 3:40 pm

    Labai ačiū 🙂

  • Atsakyti
    Odeta
    2013-05-20 at 5:58 pm

    Šį beprotiškai karštą savaitgalį gaminau panašius šaltibarščius, tik vietoj ridikėlių, dėjau agurkų…irgi skanu labai buvo;)

  • Komentuokite