APP/ Daržovės/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Vieno puodo makaronai su moliūgų padažu

Kad nemanytumėte, jog aš vien skanumynais gyva, šiandien dalinuosi greitai paruošiamos, bet maistingos vakarienės receptu. Toks makaronų ruošimo būdas pastaraisias metais gana plačiai paplito ir vadinamas “vieno puodo pasta”. Tradiciškai makaronai verdami vandenyje, o atskirame inde jiems dar gaminamas padažas. Gaminant “vieno puodo” būdu makaronai ir visos daržovės, prieskoniai bei kiti skanūs priedai užpilami sultiniu ir verdami tuo pačiu metu viename puode. Maisto gaminimo procesas vyksta daug greičiau, o ir plauti tereikia vieną puodą. Ruošiant makaronus pagal “vieno puodo” receptą svarbu vadovautis nurodytu sausų ir skystų ingredientų balansu, nes juk nenorite, kad vietoj padažo jūsų patiekalas mirktų makaronų nesugertame skystyje. Taip pat svarbu pasirinkti tinkamą puodą! Dabartinis mano mylimiausias ir dažniausiai naudojamas yra Fiskars Functional Form puodas. Šie puodai gaminami Suomijoje iš nerūdijančio plieno, jie greitai ir efektyviai įkaista ant visų tipų viryklių: dujinių, elektrinių, indukcinių. Plačios ir patogios puodo rankenos visada išlieka vėsios, todėl ypač saugu ir patogu dirbti. O labiausiai mane žavi šio puodo plokščio dizaino dangtis, jis turi dvi skysčio nupylimo galimybes, dėl dangčio šoniuose esančių skylučių. Kaip tai vyksta realiai galite matyti čia.  Niekada net nebuvau pagalvojusi kaip gali būti patogu turėti grūdinto stiklo puodo dangtį, nes per jį net neatidengdama puodo galiu stebėti ruošiamą maistą. Man taip pat patinka, kad šiuos puodus galima panaudoti kepant iki 150 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, nors šiam patiekalui puodo kišti į orkaitę tikriai neprireiks. Makaronai vakarienei jame bus paruošti vos per 10-15 minučių, t.y. per tiek laiko kiek reikia išvirti makaronus. Beje, dar prieš kelis metus knygų serijoje “Gero maisto dienoraštis” pasidalinau vieno puodo azijietiškų makaronų receptu su morkomis ir žemės riešutais bei pavasariniu receptu su smidrais ir špinatais. Taigi, ruošiant makaronus pagal “vieno puodo receptą” galite eksperimentuoti su sezoninais ingredientais ir kiekvieną kartą turėsite vis kitokią skanią ir greitai paruošiamą vakarienę. 

Vieno puodo makaronai su moliūgų padažu

2 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 3 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 1 stiklinės nuvarvintos moliūgų tyrės
  • 250 g kokybiškų makaronų
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2-4 česnako skiltelių
  • 4 lapinio kopūsto lapų
  • 4 stiklinių daržovių sultinio
  • žiupsnelio ciberžolių
  • žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • kelių saujų tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos

Eiga

1

Į puodą, kuriame virsite makaronus, supilkite visą nurodytą sultinį, sukrėskite moliūgų tyrę, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kapotą česnaką, įberkite ciberžolės, įpilkite aliejaus ir viską užvirkite. Tada į paruoštą skystį suleiskite virti makaronus. Makaronus virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakelio. Maniškiai turėjo išvirti per 10 minučių, todėl likus kelioms milutėms iki virimo pabaigos subėriau nuo kotelių nuskabytus ir susmulkintus lapinius kopūstūs, bei apibarsčiau tarkuotais muskatais bei maltais juodaisiais pipirais. Dar kelias minutes paviriau, kol makaronai visai sutirštėjo, o kopūstai suminkštėjo.

2

Paruoštus makaronus nukelkite nuo ugnies, apibarstykite tarkuotu sūriu, išmaišykite ir palikite kelioms minutėms uždengę puodą, kad sūris išsilydytų. Makaronus dalinkite į lėkštes, jei norite papildomai apsibarstukite tarkuotu sūriu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "Fiskars".

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite