Kai norisi kažko egzotiško, bet nesinori gaminimui skirti daug laiko, mane visada išgelbėja lengvai ir greitai pagaminamas “Pad Thai” makaronų receptas.
Jam panaudoju greitai paruošiamus Santa Maria ryžių makaronus, kažką iš baltymų: vištieną, kiaulieną, krevetės ar tofu sūrį, taip pat įvairias sezonines daržoves bei kiaušinius. Šiam patiekalui reikia dar vieno svarbaus ingrediento – “Pad Thai” padažo, kuriam pagaminti prireiks žuvies ir sojų padažo, tamarindo pastos, rudojo cukraus, žaliųjų citrinų sulčių. Norintys jį pasigaminti namuose užtruks kiek ilgiau, padažo recepto nuorodą keliu čia, bet aš pasirinkau greitesnį variantą ir panaudojau jau paruoštą Santa Maria “Pad Thai” padažą. Pačio patiekalo gaminimo procesas labai lengvas ir paprastas: pirma apkepate mėsą, daržoves, kiaušinius, viską sumaišote su paruoštais makaronais ir “Pad Thai” padažu, bei dedate į lėkštes. Kiaušinis šiam patiekalui suteikia kremiškumo ir papildomo sotumo. Makaronus pateikite apibarstę žemės riešutais arba sezamais, šviežiomis kalendromis su žaliųjų citrinų skiltelėmis. Tai sotus ir skanus bei greitai paruošiamas receptas!
Tailandietiška virtuvė Keptuvėje ant aliejaus pakepinkite nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną apie 5 minutes. Kai ji apkeps, išimkite ir atidėkite. Toje pat keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytus česnakus, porus, morkas kol apkeps, bet dar bus traškios. Tada daržoves patraukite į vieną keptuvės pusę, o kitoje ant žemos temperatūros maišydami iškepkite kiaušinius "scrambled" būdu. Kol kepa daržovės paruoškite ryžių makaronus. Juos reikės tik užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 3-4 minutes išbrinkti. Išbrinkusius makaronus nukoškite. Į keptuvę su daržovėmis ir kiaušiniais sugrąžinkite keptą virštieną, sudėkite paruoštus makaronus, pjaustytus svogūnų laiškus ir išmaišykite. Pilkite jau paruoštą "Pad Thai" padažą, išmaišykite ir palaikykite kelias minutes šiltai. Makaronus dėkite į lėkštes, apibastykite kepintais žemės riešutais, sezamų sėklomis, šviežiomis kalendromis, pateikite su žaliųjų citrinų skiltelėmis. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva Makaronai tailandietiškai PAD THAI
Sudėtis
Eiga
Užrašai
1 komentaras
Vilma
2022-01-18 at 4:25 pmLabai paprastas ir gardus receptas! Iš pradžių gaminant stebėjomės, kad niekur nereikėjo druskos ar pipirų, bet galutinis rezultatas buvo wow. Labai patiko.