APP/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Antros dienos kepto kalakuto PHO sriuba

Žinote, ko per šventines dienas pasiilgstu labiausiai? O gi šildančios sriubos! Šiemet pirmąją Kalėdų dieną kepsiu šventinį kalakutą, o antrąją – iš nuo kepto kalakuto atlikusio kaulų karkaso virsiu aromantingą azijietišką sultinį su prieskoniais. Bus tikra atgaiva po šventinių vaišių! Šis receptas nepretenduoja į originalių vietnamietiška PHO sriubos receptą, tai labaiu viena iš daugelio jos versijų.

Sultinį viriau 12 valandų savo mėgstamame multifunkciniame Instantpot puode kartu su šildančiais prieskoniais: cinamono lazdelėmis, gvazdikėliais, kvapniaisiais pipirais, kalendrų sėklomis, žvaigždiniais anyžiais, kardamonų ankštimis. Šiam sultiniui prireiks ir šviežių prieskonių: imbiero šaknies, svogūnų, česnakų, aitriųjų paprikų. Išvirtą sultinį perkošiau ir stačiau tiesiai ant stalo, o aplinkui jį dėliojau priedus, kuriais kiekvienas pats galės gardintis ir ruošti savo sriubos variantą. Kiti PHO sriubos ingredientai yra:

  • Santa Maria ryžių makaronai, kuriuos užtenka užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti.
  • pjaustyta mėsa (naudojau nesuvalgytą kepto kalakuto krūtinėlę).
  • švieži vietnamietiška virtuve kvepiantys žalumynai: svogūnų laiškai, kalendrų lapeliai, gali būti mėtos ir tailandietiški bazilikai, jei jų tokiu metų laiku galėsite gauti.
  • žaliųjų citrinų skiltelės ir aitriosios paprikos.
  • šviežios smulkiai pjaustytos daržovės: morkos, kininiai bastučiai, sojų daigai ir kitos daržovės, kurios šioje sriuboje pateikiamos nevirtos.
  • dar vienas svarbus ingredientas suteikinatis skonio tai – žuvų padažas.

    Antros dienos kepto kalakuto Pho sriuba

    1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
    Užsiregistruokite, kad įvertinti
    Loading...
    By Renata Kiekis: 8 asmenims
    Gaminimo laikas: 12 val. sultinio virimas

    Multifunkcinio puodo receptas

    Sudėtis

    • Sultiniui:
    • kepto kalakuto kaulų karkaso
    • sprindžio dydžio šviežio imbiero
    • 2 svogūnų
    • 1 česnako galvutės
    • 1-2 aitriųjų paprikų
    • kelių Santa Maria cinamono lazdelių
    • kelių žvaigždinių anyžių
    • keletos Santa Maria gvazdikėlių
    • saujos kalendrų žirnelių
    • kelių Santa Maria kvapniųjų pipirų žirnelių
    • keletos kardamono ankščių
    • 2 šaukštų žuvų padažo
    • 1 šaukšto rudojo cukraus
    • druskos pagal skonį
    • Pho sriubai:
    • 1 pakelio Santa Maria ryžių makaronų
    • nuo vakarykščio kepto kalakuto atlikusios keptos krūtinėlės
    • smulkiai pjaustytų morkų
    • smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
    • smulkintų kalendrų lapelių
    • pjaustytų aitriųjų paprikų
    • kapotų česnakų
    • kelių žaliųjų citrinų

    Eiga

    1

    Sultinį viriau per naktį 12 valandų Instantpot multifunkciniame puode, naudodama lėtpuodžio funkciją. Pirma tame pačiame puode sausai pakaitinau visus džiovintus prieskonius, kad jie kuo geriau paskleistų kvapą, tada ant nedidelio kiekio aliejaus pakepinau pusiau perpjautus svogūnus, kurių galima net nelupti, perpjautą visą česnaką ir imbierą perpjautą pusiau, aitriąsias paprikas. Tada ant visų prieskonių uždėjau kepto kalakuto kaulų karkasą, užpyliau vandens, kad apsemtų kalakutienos kaulus, supyliau žuvų padažą, subėriau cukrų ir druską. Multifunkcinį puodą uždengiau ir pasirinkau "Slow cooking" funkciją "Custom" bei užstačiau "Low" temperatūrą 12 valandų. Per šį laiką sulinys lėtai ir ilgai išvirė labai skaidrus ir aromatingas. Sultinį galite virti ir įprastai, tradiciniame puode, tik stenkitės jį virti ant žemos temperatūros ir ne trumpiau nei 3-4 valandas.

    2

    Išvirusį sultinį perkoškite ir palikite karštai, kad neatšaltų. Kepto kalakuto krūtinėlę supjaustykite. Šviežias morkas nulupkite ir smulkiai supjaustykite šiaudeliais. Svogūnų laiškus, šviežias kalendras, aitriąsias paprikas irgi supjaustykite. Ryžių makaronus sudėkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų.

    3

    Sultinį ir visus ingrdientus sriubai sudėliokite ant stalo. Pasirinktus ingredientus dėkitės į lėkštę ir užpilkite karštu sultiniu. Kiekvienas pats sau pagal skonį pasiruoš sriubą.

    Užrašai

    Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite