APP/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Klasikinis vištienos sultinys su vermišeliais

Tarp švenčių ir po visų šventinių vaišių man labiausiai norisi gero naminio vištienos sultinio. Tokio, kuris ilgai virtas ir aromatingas, kad galima būtų gerti net ir vieną iš puodelio. Skaniausią vištienos sultinį verdu iš viso paukščio, aišku, svarbu pasirinkti kokybišką, mažame ūkyje, laisvėje augusį ir natūraliais pašarais lesintą nedidelį viščiuką.

Tokį sultinį įpratau virti kelis kartus per mėnesį naujame multifunkciniame InstantPot puode, naudodamasi lėtpuodžio funkcija. Šiame puode lėtai per 12 valandų sultinys išverda skaidrut skaidrutėlis, išsaugodamas pačias geriausias savo savybes. Jei multifunkcinio puodo neturite, virkite sultinį kuo didesniame puode ir kuo žemesnėje temperatūroje, kad vos burbuliuotų ir bent 3-4 valandas. Taip vištienos sultinį virdavo ir mano močiutė. Taip verdant didelė dalis vandens nugaruos ir sultinio liks tik kiek daugiau nei pusė. Naminį vištienos sultinį močiutė visada pateikdavo atskirai – į lėkštę įpildavo skaidraus sultinio, įmesdavo kiekvieno mėgstamiausią vištienos gabaliuką (man visada atitekdavo šlaunelė) ir šalia pateikdavo didelę lėkštę garuojančių, lydytu sviestu aplietų, vermišelių. Makaronus, kiekvienas sau pagal poreikį, įsidėdavome į sriubos lėkštę. Šią tradiciją – makaronus pateikti šalia sultinio atsinešiau ir į savo šeimą. Vaikystėje tokią sriubą ir aš ir mano vaikai vadinome “Ko-ko sriubytė”, o atskirai išvirtų vermišelių niekada neatlikdavo, nes būdavo pats paklausiausias sultinio ingredientas. Dabar sultiniui dažniausiai renkuosi La Molisana kokybiškus Italijoje pagamintus vermišelius Capellini Spezzati. Jei norite daugiau sužinoti apie atskiras itališkų makaronų rūšis ir formas, rekomenduoju apsilankyti La Molisana paskyroje, kur labai gražiai aprašoma kiekviena makaronų rūšis. Svarbiausia vermišelių nepervirti, nes išverda jie labai greitai, vos per 4 minutes. Skanaus ir sveiko sultinio!

Klasikinis vištienos sultinys su vermišeliais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: apie 3 litrus
Gaminimo laikas: 10 min. sriubos ruošimas Kepimo laikas: 12 valandų sultinio virimas

Multifunkcinio puodo receptas

Sudėtis

  • Sultiniui:
  • apie 2 kg viso viščiuko
  • apie 5 l vandens
  • 2 didelių morkų
  • 2-3 lapkotinio saliero kotų
  • 1 petražolių šaknies
  • pusės nedidelio saliero gumbo
  • 2 svogūnų
  • 1 česnako galvutės
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų
  • kelių lauro lapelių
  • 1 nubraukto šaukšto druskos
  • 1 nubraukto šaukštelio cukraus
  • Sriubai:
  • išvirusio sultinio
  • išvirusios vištienos
  • išvirtų morkų
  • 250 g La Molisana vermišelių makaronų
  • šviežių petražolių
  • kapotų česnakų
  • maltų juodųjų pipirų

Eiga

1

Pirma, lėtai išvirkite skaidrų ir maistingą vištienos sultinį. Aš sultinį verdu multifinkciniame puode lėtpuodžio funkcija 12 valandų. Per šį laiką sultinys verda 90-95 laipsnių temperatūroje labai lėtai, todėl sultinys išverda išlaikydamas geriausias savo sudedamųjų produktų savybes. Į puodą sudėkite nuskustas ir stambiai supjaustytas visas šaknines daržoves, pjautytus lapkotinius salierus ant jų uždėkite nuplautą visą viščiuką. Įmeskite įpjautus, bet nenuluptus svogūnus, apipjautą visą česnako galvutę, suberkite pipirų žirnelius, druską, cukrų, įmeskite laurų lapelius. Ant visų šių produktų užpilite apie 5 l vandens. Multifunkcinį puodą uždengiu ir pasirenku "Slow cooking" funkciją "Custom" bei užstatau "Low" temperatūrą virimui 12 valandų. Patogiausia, kai sultinys išverda per naktį. Sultinį galite virti ir įprastai, tradiciniame puode, tik stenkitės virti labai žemoje temperatūroje, kad vos vos burbuliuotų, ir ne trumpiau nei 3-4 valandas.

2

Išvirus sultiniui iš jo iškelkite išvirusį viščiuką. Jį supjaustykite dalimis - krutinėlę, šlauneles, sparnelius, o atlikusią mėsą susmulkinkite, galėsite ją vėliau panaudoti pvz. pyragėliams su vištiena. Patį sultinį perkoškite, kad jis būtų kuo skaidresnis. Jei reikia, papildomai sultinį gardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Išvirusias morkas supjaustykite, o likusias daržoves išmeskite.

3

Į atskirą puodą įpilkite vandens makaronų virimui. Kai vanduo užvirs, jį pasūdydykite ir suberkite vermišelius. Šie makaronai labai greitai išverda, juos virkite tik 4 minutes. Išvirusius vermišelius perkoškite ir perskalaukite šaltu vandeniu, kad išvirę nesuliptų. Paruoštus makaronus sudėkite į atskirą lėkštę, jei norite, galite juos užpilti lydytu sviestu arba alyvuogių aliejumi.

4

Patiekite sriubą, kaip atskirus ingderientus, kad kiekvienas sau į lėkštę įsidėtų norimą kiekį makaronų, virtos vištienos ir morkų bei kapotų petražolių su českanais. Svarbu, kad sultinys būtų labai karštas, o likusieji ingredientai gali būti tik šilti, užpylus karštu sultiniu jie sušils akimirksniu. Tokiu būdu kiekvienas sau pasiruoš sriubą pagal skonį ir poreikius.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su LA MOLISANA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite