Kepta antis – viena mano mėgstamiausių paukštienų, o antis kepta su apelsinais – vienas skaniausių šio paukščio receptų. Prie apelsininės anties labai tinka ispaniškos apelsinų salotos, kurių receptą kadaise parsivežiau iš atostogų toje šalyje. Prieš šventes antį ištrinu cinamonu, apibarstau tarkuotomis apelsino žievelėmis, užpilu šviežiai spaustomis apelsinų sultimis, o kepant šį paukštį visi namai pakvimpa Kalėdomis.
Apsižiūrėjau, kad šiųmetiniuose mano gruodžio mėnesio įrašuose vieni saldumynų receptai ir nei vieno rimto maisto. Kaip visad, buvau prigaminusi ir prifotografavusi visą galybę receptų, tik nėra kada visų aprašyti ir jais pasidalinti. Vienas iš tokių yra ir šis patiekalas, kurį labai rekomenduoju kalėdiniam kepsniui.
Po anties kepimo išbėga daug jos taukų, kuriuos visad susipilu į indelį ir pasistatau šaltai. Anties taukus labai skanu panaudoti kepant bulves ar kitas daržoves.
Visus visus, kurie čia užsuka, skaito, komentuoja ir gamina sveikinu sulaukus gražiausių metų švenčių! Jaukių, šiltų ir ramių Jums Kūčių! Linksmų, skanių ir džiaugsmingų Visiems Kalėdų!
Apelsininė antis ir ispaniškos apelsinų salotos
Sudėtis
- Apelsininei ančiai:
- 1 šviežios apie 2 kg anties
- 2 apelsinų
- 2 šaukštelių cinamono
- 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio rudojo cukraus
- Apelsinų salotoms:
- 4 apelsinų
- 1 raudonojo svogūno
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto baltojo vyno acto
- maltų juodųjų pipirų ir druskos, pagal skonį
Eiga
Antį nuplaukite, nusausinkite. Nuo vieno apelsino smulkiai nutarkuokite žievelę ir išspauskite jo sultis. Tarkuotą apelsino žievelę sumaišykite su cinamonu, pipirais ir druska, bei šiuo mišiniu gerai ištrinkite paukštį. Likusį apelsiną perpjaukite į keturias dalis ir įkiškite į anties vidų. Apelsinų sultyse ištirpinkite cukrų ir apipilkite antį. Taip paruoštą antį marinuoti patogiausia maistiniame maišelyje arba sandariame inde. Antį marinuoti reikėtų ne mažiau nei vieną parą, karts nuo karto ją apverčiant, kad vienodai pasiskirstytų sultys.
Šventinę dieną, kelios valandos iki pietų, marinuotą antį įkiškite į kepimo „rankovę“, marinato sultis pilkite kartu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1,5 valandos. Jei mėgstate apskrudusią antį bei labai gerai iškepusią, kad net mėsa nuo kauliukų kristų, pakepkite ją kiek ilgiau. Prieš traukdami antį iš orkaitės patikrinkite ar ji pilnai iškepusi.
Kol kepa antis pagaminkite ispaniškas apelsinų salotas. Nulupkite keturis apelsinus ir juos supjaustykite, gražiai sudėliokite lėkštėje. Svogūną plonai supjaustykite žiedeliais ir paskleiskite ant apelsinų. Salotas apibarstykite maltais pipirais ir druska. Iš alyvuogių aliejaus ir acto užmaišykte padažą, kurį užpilkite ant salotų. Salotas palikte valandėlei, kad susigertų skoniai.
Iškepusią antį sukarpykite žirklėmis nedideliais gabalėliais, apdėkite keptais apelsinais ir patiekite su apelsinų salotomis.
10 Comments
aguonele
2012-12-21 at 10:07 amTau ir Tavo šeimai taip pat linkiu gražių švenčių!
Aušra
2012-12-21 at 10:10 amBūk sveika ir laiminga 🙂 Gražių ir jaukių artėjančių švenčių, pavykusių kulinarinių bandymų, gėrovės visai šeimai!
Ir aš “pagavau” šiemet antį Kalėdoms 🙂 Kepsiu 🙂
Anonymous
2012-12-21 at 5:39 pmAr tiktu sitas receptas zasiai?
Rennie
2012-12-22 at 11:01 amAguonėle, ačiū už sveikinimus, Tau irgi linkiu gražių švenčių!
Aur
2014-12-16 at 10:11 amsakykite, o kiek ilgiausiai galima būtų marinuoti antį šaldytuve?
Rennie
2014-12-18 at 10:35 amAntį galite marinuoti kelias dienas, ilgiau nevertėtų.
Lina
2015-12-27 at 9:56 amŠį antis tapo mano firminiu Kalėdų patiekalų, skanesnis anties nevalgius kaip ši su apelsinais. Super skonis…
DALIA
2016-12-23 at 12:52 amgraziu Kaledu,jums ir visiems artimiems!O si trecepteli ir salotas tikrai isbandysiu,nes antele jau turiu,tik ieskojau kokio receptelio,gardesnio,butent Jus ji ir padovanojot,ACIU JUMS!