APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Kalėdiniai sausainiai EGLUTĖS SU MATCHA

Ar jau spėjote papuošti kalėdinę eglutę? Mūsų žaliaskarė dar nepuošta, bet savaitgalį namai pakvipo kalėdiniais EGLUTĖS SU MAČIOS ARBATA sausainiais! Jų kepimui įsikvepiau pavarčiusi savo elektroninę knygą “Kalėdinių sausainių ADVENTO kalendorius”, kurioje net 24 sausainių receptai, o šie, su matcha žaliąja arbata, yra mano dukros patys mėgstamiausi! Tikrai taip, šiam receptui neprireiks nei sviesto, nei kiaušinių! Jų tešla gaunasi lengvai minkoma ir kočiojama bei natūraliai žalia. Sausainių spalva visiškai atitinka jų formą! Žalią spalvą sausainiams suteikia žaliosios arbatos mačia milteliai, aromato – Santa Maria vanilinis cukrus su natūralia vanile ir kokosų pienas, kuris šiame recepte puikiai pakeičia įprastą pieną. Kartu su spalva sausainiams jie suteikia ir skonio. Tokie sausainiai bus puikios kalėdinės lauktuvės Matcha Latte arbatos mėgėjams. Laikas kepti!

Kviečiu žiūrėti video, kaip gaminu šiuos sausainius.

Kalėdiniai sausainiai EGLUTĖS SU MATCHA

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 20-30 vnt
Gaminimo laikas: 30

Be laktozės

Sudėtis

  • 170 g šviesių speltų miltų
  • 80 g cukraus
  • 2 šaukštelių mačios miltelių
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 3 šaukštų nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 3-5 šaukštų 18 proc. riebumo SANTA MARIA kokosų pieno
  • Dekoravimui:
  • 2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių
  • miltelinio cukraus
  • kokosų drožlių

Eiga

1

Miltus sumaišykite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, mačios milteliais, druska.

2

Kokosų aliejų ištirpinkite ir supilkite į miltų mišinį, ten pat pilkite ir kokosų pieną. Užminkykite tešlą. Jei trūksta drėgmės, papildomai dar įpilkite kokosų pieno.

3

Paruoštą tešlą iškočiokite ir sausainių formelėmis spauskite eglutes. Jas perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

4

Sausainius kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsinkite sausainius ant grotelių.

5

Dekoravimui iš žaliųjų citrinų sulčių sumaišytų su milteliniu cukrumi pasiruoškite glajų. Juo apšlakstykite sausainius ir apibarstykite kokosų drožlėmis. Palikite sausainius, kad glajus sukietėtų, o kokosų drožlės pilnai prie jo priliptų. Sausainius laikykite dėžutėje sausai iki savaitės.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite