APP/ Kepiniai/ Vasara/ Visi receptai

Cinamoninės bandelės su mėlynėmis

Tai vasaros sezono cinamoninių bandelių versija su mėlynėmis! Man šios bluberry cinnamon rolls bandelės net skanesnės už populiariasias cinnamon rolls. Kepiau jas pirmą kartą ir taip patiko, kad dabar kiekvienais metais jomis pradėsiu mėlynių sezoną. Mėlynės su cinamonu – puiki pora, jei dar nebandėte šio derinio – būtinai išbandykite!

Bandelėms naudojau savo pamėgtą ekologišką Santa Maria cinamoną. Šis net savo mėlyna pakuote puikiai dera prie mėlynių. Bandeles ruošiau iš sviestinės briosche tešlos. Tokią tešlą labai mėgstu, nes su ja ypač lengva dirbti, ji minkosi lengva ir maloniai, kaip koks plastelinas. Šiai tešlai svarbus ilgas minkymas, bet jei turite tešlos minkymo kombainą, rankų dėl to tikrai neskaudės. Brioshe tešlą geriausiai lėtai, per naktį kildinti šaldytuve, tada ji bus dar elastingesnė ir paslankesnė, o iškepusi skanesnė. Iš vakaro užminkote tešlą, ryte suformuojate bandeles, iškildinate, iškepate ir mėgaujatės lėtais savaitgalio pusryčiais. Cinamoninės bandelės su mėlynėmis – tikri vasaros atostogų svajonių pusryčiai!

Cinamoninės bandelės su mėlynėmis

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 12 bandelių
Gaminimo laikas: 60 min. ir kildinimas Kepimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • Tešlai:
  • 2 kiaušinių
  • 120 g sviesto
  • 200 ml pieno
  • 60 g cukraus
  • 2 šaukštelių druskos
  • 500 g šviesių speltų miltų
  • 2 šaukštelių sausų mielių
  • Įdarui:
  • 2 stiklinių mėlynių
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 2 šaukštelių ekologiško "Santa Maria" malto cinamono
  • 2 šaukštų lydyto sviesto
  • Glajui:
  • 2 šaukštų mėlynių
  • 4 šaukštų saldindo sutirštinto pieno

Eiga

1

Iš vakaro paruoškite bandelių tešlą. Ištirpinkite sviestą, kai jis pilnai ištirps, nukelkite nuo ugnies ir supilkite į jį pieną, kad jis sušiltų. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską viską lengvai išmaišykite. Tada supilkite lydytą sviestą su pienu. Galiausiai suberkite miltus ir sausas mieles ir viską minkykite kombaine tešlos kabliu apie 20 minučių, kol tešla nebelips prie dubens sienelių ir pradės lėtai kilti minkymo kabliu į viršų. Gerai išminkyta tešla būna net blizganti ir elastinga. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pailsėti. Po to dėkite dubenį su tešla į šaldytuvą, kad ji lėtai per naktį iškiltų.

2

Ryte išimkite tešlą iš šaldytuvo ir kočėlu iškočiokite į stačiakampį. Šešla bus labai elastinga ir nelimpanti prie rankų, todėl papildomai berti miltų turėtų neprireikti. Iškočiotą tešlą gražiai aptepkite lydytu sviestu ir vienodai apibarstykite cukrų sumaišytą su cinamonu. Ant viršaus paskleiskite švarias mėlynes ir tešlą su įdaru atsargiai susukite į ilgą ritinį. Šį procesą galite matyti nuotraukose apačioje.

3

Susuktą tešlos ritinį supjaustykite į 1,5-2 cm storio bandeles, kurias suguldykite į kepimo formą išteptą sviestu. Tarp bandelių palikte tarpus, kad joms būtų vietos augti. Bandeles uždenkite ir palikite 30 minučių, kad pakiltų. Pakilusias bandeles aptepkite likusiu lydytu sviestu ir negausiai apibarstykite cukrumi su cinamonu.

4

Bandeles kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 minutes. Iškepusias palikite lengvai praaušti.

5

Paruoškite mėlyną glajų trintuvu sutrindami mėlynes su kondensuotu pienu. Glajumi apšlakstykite dar šiltas bandeles ir neškite į stalą.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite