APP/ Kepiniai/ Vasara/ Visi receptai

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Keksiukai tikrai labai skanūs, jų puriame viduje slepiasi iškepusios mėlynės, o traškumo suteikia ant viršaus apibarstyti kukurūziniai dribsniai. Šiuos keksiukus, dar neįpusėjus vasarai, kepiau jau dukart. Mano vaikai užsiprašė, kad kitą kartą jų iškepčiau dvigubą porciją, nes labai jau greitai šie keksiukai dingsta nuo stalo.

Jogurtinius keksiukus su mėlynėmis savaitgalį valgėme vėlyviems pusryčiams, juk jogurtas, dribsniai ir uogos tikras pusryčių meniu. Prie keksiukų pateikiau saldinto pieno su mėlynėmis. Ar galėtų būti idealesni tingaus savaitgalio pusryčiai vidurvasary.

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 12 keksiukų
Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 1 kiaušinio
  • 1 stiklinės jogurto
  • 2 stiklinių miltų
  • 1 stiklinės šviežių mėlynių
  • ½ stiklinės cukraus
  • 1/3 stiklinės neutralaus skonio aliejaus pvz. vynuogių kauliukų aliejų
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 12 šaukštelių kukurūzinių dribsnių

Eiga

1

Pirmiausiai užkaičiu orkaitę iki 190 laipsnių, kad spėtų įšilti.

2

Kiaušinį išplaku su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilu aliejų ir jogurtą, bei gerai išmaišau.

3

Kitame inde sumaišau miltus su kepimo milteliais ir druska. Sausus produktus supilu į skystus ir išmaišau iki vientisos masės. Tešla gaunasi tirštoka.

4

Galiausiai į tešlą supilu stiklinę švarių mėlynių, stengiuosi lengvai išmaišyti, kad nesusitrintų uogos.

5

Į keksiukų kepimo formeles sudedu popierinius keksiukų krepšelius, į kiekvieną jų dedu po šaukštą tešlos, kad jie būtų apypilniai. Ant kiekvieno keksiuko beriu po šaukštelį kukurūzinių dribsnių, juos kiek ranka įspaudžiu į tešlą, kad neišsibarstytų.

6

Galiausiai skardą šaunu kepti į įkaitusią orkaitę. Keksiukai iškepa per 15-20 minučių.

7

Iškepusius keksiukus ištraukiu iš skardos ir aušinu ant grotelių. Geriausiai, keksiukams leisti pilnai ataušti ir tik tada skanauti. Ataušusius apibarstau cukraus milteliais ir tiekiu į stalą.

Gali patikti

15 komentarų

  • Atsakyti
    IngaM
    2013-07-08 at 11:22 am

    Labai labai skaniai atrodo, išbandysiu šiandien, bet su šilauogėm.

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-08 at 11:25 am

      Inga, sėkmės! Su šilauogėmis irgi turėtų būti labai skanūs 🙂

  • Atsakyti
    Vilma
    2013-07-08 at 7:13 pm

    Labai gražūs!!!!

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-11 at 10:02 pm

      Vilma, dėkui 🙂 Jie ir labai skanūs.

  • Atsakyti
    Agnė
    2013-07-13 at 3:14 pm

    O kiek kepimo miltelių reikia? 🙂

  • Atsakyti
    Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis | Virtuvės kertelės
    2013-08-12 at 4:59 pm

    […] kepiau šiuos keksiukus su mėlynėmis, bet šitie keksiukai patiko labiau dėl traškios […]

  • Atsakyti
    Daiva
    2013-08-12 at 5:01 pm

    Labai ačiū už puikų receptą! Keksiukai labai patiko, ypač traški plutelė 🙂 http://www.virtuveskerteles.lt/jogurtiniai-keksiukai-su-melynemis/

  • Atsakyti
    Andželika
    2014-01-10 at 10:32 pm

    Labai,skanūs buvo,tik greit jų neliko,ačiū

  • Atsakyti
    Gintarė
    2014-06-30 at 4:26 pm

    Laba diena,
    Norėčiau konsultacijos dėl šių keksiukų. Šiaip mėgstu kepti ir dažnai tą darau, tik va šį kartą ne visiškai pavyko. Keksiukai man gavosi per šlapi, atrodo, kad neiškepę, nors kepiau 30 min.(ilgiau kepiau, nes mėlynės šaldytos buvo). Bandysiu dar kartą, bet noriu jūsų paklausti kelių dalykų:
    1) Stiklinė – 200 ml ar 240 ml?
    2) Kokį jogurtą naudojate? Aš turėjau Dobilą natūralų, toks jausmas, kad jis ne visai tiko – per “sunkus”, be to ir nesaldus.
    Būsiu labai dėkinga už jūsų komentarus 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-06-30 at 6:02 pm

      Labai keista, nes šiuos keksiukus vasarą kepu gana dažnai ir visada pavyksta. Stiklinė yra 250 ml, visad naudoju tik natūralų ir be priedų jogurtą, Dobilas tikrai tinka. Manau, kad pagrindinė problema – šaldytos mėlynės, kurios yra drėgnesnės už šviežias. Dabar pats mėlynių sezonas, pabandykite su šviežiomis mėlynėmis arba šilauogėmis, turėtų tikrai pavykti 🙂

  • Atsakyti
    Indrė
    2016-01-19 at 7:54 pm

    Ačiū už receptą. Išmėginau jį ir su juodaisiais serbentais. Įvyko skonių sprogimas!!!! Traškus viršus, švelnus vidus ir rūgščios uogos – super! Tik cukraus šiuo atveju dėjau 1 stiklinę. Sėkmės!

  • Atsakyti
    Laura
    2016-05-29 at 8:34 am

    Aciu uz puiku recepta! Kepiau su saldytom avietem ir gavosi puikiai 🙂 Dar butinai kepsiu siuos keksiukus, tik desiu siek tiek daugiau cukraus arba/ir balto sokolado gabaliuku, nes truputi truku saldumo 🙂

  • Komentuokite