APP/ Kepiniai/ Vasara/ Visi receptai

Vyras prie grilio: vyšnių kobleris (Cobbler)

Kobleris su sezoninėmis uogomis mano mėgstamas ir dažnai gaminamas su įvairiauiomis sezoninėmis uogomis. Jo receptą esu aprašiusi ir savo pirmojoje knygoje. Šis, keistai skambantis iš JAV kilęs receptas, yra tikras “tinginių” pyragas, nes sviestinė sausainių tešla jam paruošiama labai greitai, jos nereikia nei kočioti, nei kitaip formuoti, o paprasčiausiai, padalinus šaukštu gabalais sumėtyti ant uogų. Kobleris dažniausiai kepamas ketaus keptuvėje arba gilesniame keramikiniame inde paprasčiausiai orkaitėje, bet šį kartą vyras prie grilio šį desertą panoro iškepti mūsų terasoje stovinčioje Big Green Egg kepsninėje.

“Šiems metams gamta nepagailėjo uogų. Miškuose gausiai derėjo žemuogės, o dabar ir mėlynės, o soduose po kvapnaus gegužės žydėjimo užderėjo daug trešnių ir vyšnių bei toliau labai gausiai sirpsta serbentai, agrastai bei vynuogės. Šiuo metu norisi uogų atsivalgyti iki soties, o kai pabosta jas valgyti vienas, visada galima pasiruošti lengvai pagaminamą desertą. Kepsninėje galima pasiruošti visą eilę desertų su uogomis, vienas tokių yra kobleris. Semtis įkvėpimo ir toli ieškoti recepto man neprireikė, nes pats skaniausias mano ragautas “cobbler” tipo pyragas su juodaisiais serbentais buvo aprašytas dar pirmoje Renatos knygoje “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus”. Šiemet jį labai norėjau išbandyti su vyšniomis ir iškepti savo mėgstamoje kepsninėje. Pyragui, kurį svarbu buvo ruošti kaip krosnyje, labai padėjo Big Green Egg kamado tipo kepsninė ir to paties gamintojo ketaus keptuvė, bei šilumos akumuliavimui naudotas picos akmuo apačioje. Man labai patiko, koblerio įdaras, kepant kepsninėje per beveik valandą neteko daug skysčių ir net naudojant sąlyginai nedaug cukraus bei neneudojant kukurūzų miltų uogų įdaro sutirštinimui, jis natūraliai sutirštėjo bei tapo panašus į ilgai virtą seną gerą močiutės vyšnių uogienę. Kobleris labai gerai derėjo su šaltais vaniliniais ledais. Ar esate kada kepę koblerį ? Su kokiomis uogomis? “

Vyras prie grilio

Vyras prie grilio: vyšnių kobleris (Cobbler)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 įvertino)
Loading...
By Martynas prie grilio Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 30 minučių Kepimo laikas: 1 valanda

Kepsninės receptas

Sudėtis

  • Vyšnių įdarui:
  • 800 g šviežių vyšnių be kauliukų
  • 100 g rudojo cukranendrių cukraus
  • 50 g brendžio
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • Tešlai:
  • 125 g sviesto
  • 250 g šviesių speltų miltų
  • 100 g rudojo cukranendrių cukraus
  • 4 šaukštų pieno
  • žiupsnelio druskos
  • Pateikti:
  • kokybiškų vanilinių ledų

Eiga

1

Paruoškime vyšnių įdarą. Jas iškaulinkite, užpilkite cukrumi, vaniliniu bei brendžiu.

2

Paruoškime tešlą. Šaldytą sviestą supjaustykite gabaliukais ir kartu su cukrumi bei miltais sudėkite į kapoklę ir gerai viską sukapokite. Užpilkite tešlą pienu ir viską maišykite iki vientisos masės. Galiausiai padėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui, kad sukietėtų.

3

Gerai įšildykite kepsninę iki vientisos 180 laipsnių temperatūros netiesioginiam kepimui.

4

Paruoškite koblerį. Vyšnias supilkite į ketaus arba keraminį indą, o ant viršaus šaukštu gabalais uždėliokite tešlą. 

5

Indą su kobleriu statykite į kepsninę ir kepkite apie 45-50 minučių, kad vyšnių įdaras gerai pavirtų, o viršuje esanti sausainių sviestinė tešla gražiai iš viršaus apskrustų, o iš apačios įsigertų vyšnių sulčių.

6

Kobleriui iškepus karštą indą palikite kiek ataušti ir pateikite dar šiltą su vaniliniais ledais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Big Green Egg

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite