APP/ Daržovės/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai

Cukinijų lazanija su jautienos ragu

Ši lazanija ne su cukinijomis, o iš cukinijų. Jai visiškai nenaudomai kvietinės tešlos įprasti lazanijos lakštai, juos šiame recepte atstoja plonai pjaustytos cukinijos. Šios lazanijos gamybai, kaip ir tradicinei, pirma reikės pasiruošti jautienos ragu, bet bešamelio padažo jai neprireiks. Tokia lazanija – idealus pasirinkimas sveikatai palankiai vakarienei, joje tik daržovės ir mėsa! Šį receptą jau daug metų ruošiu savo virtuvėje, jos receptą esu surašiusi knygų serijoje “Gero maisto dienoraštis”.

Kad lazanija būtų skani ir maistinga, svarbu pasirinkti gerą ir kokybišką smulkintą jautieną. Kai išbandžiau Feel The Beef smulkintą sausai bandintą lietuvišką jautieną, užaugintą natūaliose pievose, jokios kitos, neaiškios kilmės maltos jautienos ar kažkokio mėsos faršo nebesirenku. Anksčiau pirkdavau jautieną iš patikrintos vietos ir ją pati maldavau, bet dabar nuspendžiau, kad to daryti tikrai neverta, nes geresnės jautienos nei iš Biržų rajono vargiai ar besurasiu. Feel The Beef smulkinta jautiena tai 30 dienų sausai brandinta mėsa, paruošta iš jautienos priekinio ketvirčio, dėmesingai atrinktų malimui brandintos jautienos gabalėlių. Jei dar nebandėte, rekomenduoju išbandyti!

Cukinijų lazanija su jautienos ragu

3 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: Kepimo formai 38x26
Gaminimo laikas: apie 60 min.

Sveikesnis pasirinkimas

Sudėtis

  • 1 didesnės cukinijos aba kelių mažesnių
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 mocarelos sūrio rutuliukų
  • šviežių bazilikų lapelių
  • Jautienos ragu:
  • 400 g smulkintos bandintos FEEL THE BEEF jautienos
  • 1 svogūno
  • kelių česnako skiltelių
  • kelių lapkotinio saliero kotų
  • kelių morkų
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 400 g pomidorų
  • kelių šaukštų pomidorų pastos
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus
  • alyvuogių aliejaus kepti

Eiga

1

Pirma, paruoškite jautienos ragu. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite, morkas nuskuskite ir sutarkuokite, salierų kotus smulkiai supjaustykite. Pakepinkite svogūnus su česnakais keptuvėje ant alyvuogių aliejaus, kai apkeps, sudėkite smulkintą jautieną ir maišydami apkepkite, kol taps biri. Mėsą gardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, cukrumi ir raudonėliais. Druskos berkite mažiau, nei įprasta, nes cukinijos bus irgi sūdytos. Tada apkepti berkite tarkuotas morkas ir pjaustytus salierų kotus. Kol viskas kepa, pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite jų odeles, supjaustykite. Pjaustytus pomidorus sudėkite į keptuvę, sukrėskite pomidorų pastą ir toliau troškinkite ant žemos temperatūros apie 30 minučių.

2

Kol jautienos ragu troškinasi, paruoškite cukiniją. Cukinijas geriau rinkitės neperaugusias, dar su nesusiformavusiomis sėklomis. Jas supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis, aš jas 0,5 cm storio lengvai supjaustau ilgesniu peiliu, bet galite panaudoti ir specialią daržovių pjaustyklę. Cukinijų juosteles iš abiejų pusių apibarstykite druska ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų išsiskyrusias cukinijų sultis. Palikite 10 minučių, kad sūdytos cukinijos išskirtų kuo daugiau sulčių. Po to dar kiekvieną cukinijos juostelę nusausinkite sausu popieriniu rankšluosčiu atskirai.

3

Formuokite lazaniją. Kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite pirmąjį nusausintų cukinijų sluoksnį, ant jų pilkite dalį jautienos ragu, kad pilnai padengtų cukinijas, berkite tarkuoto kietojo sūrio ir uždenkite cukinijų juostelėmis, tada vėl jautienos ragu, tarkuoto sūrio, cukinijų juostelių. Man gavosi 4 cukinijų sluoksniai. Paskutinis sluoksnis turėtų būti cukinijų, jį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite džiovintais raudonėliais, pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 30 minučių.

4

Apkepusią po 30 minučių cukinijų lazaniją ištraukite iš orkaitės ir apdėliokite pjaustytomis mocarelos riekelėmis, pašaukite į orkaitę kepti dar 10-15 minučių. Iškepusią cukinijų lazaniją palikite bent 10 minučių ir tik tada pjaustykite.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEF

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Vile
    2023-07-27 at 10:42 am

    Atrodo labaiiii skaniai,gaminiu vakarienei 🙂

  • Komentuokite