APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Prancūziškas obuolių pyragas

Prancūzai turi ne vieną ir ne du tradicinius obuolių pyragus, vien tik knygelėje “Obuolių pyragai iš viso pasaulio” rasite net 3 obuolius pyragus, kilusius iš šios gurmaniškos šalies: prancišką obuolių galette, apverstą Tarete Tatin obuolių pyragą ir šį, biskvitinį prancūzišką obuolių pyragą. Tinklaraštyje esu surašiusi prancūziško nematomo obuolių pyrago receptą su daug obuolių ir mažai tešlos. Bet šis obuolių pyragas yra bene pats jaukiausias ir lengviausiai pagaminamas iš visų prancūziškų! Jis ruošiamas su lydytu sviestu. Pagrindinis pyrago cinkelis – kvapnus brendis arba romas, kuris pyragui suteikia ypatingai turtingo skonio ir klasikinis vanilinis cukrus, kurį prancūzai į obuolių pyragus beria dažniau nei cinamoną.

Šį penktadienį jį kepiau iš dvigubos porcijos ir vaišinau į Druskininkų atvirų durų dienas atvykstančius Kurorto bei Stiklo namo svečius. Pyragas visiems labai patiko, lankytojai prašė pasidalinti receptu, kad būtų lengvaiu jį rasti iš knygos įkelių ir į tinklarašį!

Šiam obuolių pyragui rekomenduoju išbandyti Santa Maria vanilinį cukrų su natūralia vanile.

Knygą “Obuolių pyragai iš viso pasaulio” nemokamai ir vieno mygtuko paspaudimu galite parsisiųsti iš čia.

Daugiau obuolių pyragų receptų mano tinklaraštyje.

Prancūziškas obuolių pyragas

5 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 5 (5 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 21 cm skersmens kepimo formai
Kepimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • 3-4 didelių kietesnių saldžiarūgščių obuolių
  • 115 g sviesto
  • 2 didelių kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 60 ml brendžio arba romo
  • 1 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio SANTA MARIA kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • miltelinio cukraus apibarstyti

Eiga

1

Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių karščio. Sviestą ištirpinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Kepimo skardą, geriau atsegamą, ištepkite sviestu, o ant dugno patieskite kepimo popierių.

2

Išplakite 2 kiaušinius iki putų, supilkite paaušusį lydytą sviestą, alkoholį, paprastą ir vanilinį cukrų bei plakite toliau. Galiausiai įmaišykite miltų mišinį ir užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą, į kurią suberkite pjaustytus obuolius ir gerai išmaišykite. Tešlą su obuoliais supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių.

3

Patikrinkite ar pyragas jau iškepęs įkišę medinį dantų krapštuką, įkištas ir ištrauktas jis turi išlikti sausas. Kepimo formą atsekite ir palikite pyragą praaušti. Prieš patiekiant apibarstykite milteliniu cukrumi.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Komentarai

Komentuokite