Šiemet, kaip niekada anksčiau, verdu daug uogienių ir marmeladų, jais planuoju vaišinti Stiklo Namo svečius, ruošdama kurortinius pusryčius, arbatėles, renginius. Uogienių sezoną atidariau virdama rabarbarų drebučius, o uždarau – kvapniu rudeninių aviečių marmeladu su mėtomis ir žaliosiomis citrinomis. Avietės savyje beveik neturi pektino, kad jų uogienė būtų tiršta, reikėtų ilgai virti. Tokioms uogoms sutirštinti dažniausai naudoju specialų cukrų marmeladams ar uogienėms, kurių dėka uogienes galima ne tik trumpiau virti, bet ir į jas berti mažiau cukraus, kad būtų ne tokios saldžios. Vos per 10 minučių virimo, marmeladas tampa tirštas, ryškios spalvos bei išlieka kvapnus. Šį kartą avietes derinau su mėtomis ir žaliosiomis citinomis, nuo kurių džemas įgavo gaivaus skonio ir kvapo.
Dansukker cukrus marmeladams sukurtas nekaloringiems marmeladams, čatniams, uogienėms, pagardams gaminti, kad jų sudėtyje būtų kuo mažiau cukraus. Virdama marmeladus, šio cukraus beriu 3 kartus mažiau nei įprasto, o verdu tik 10-15 minučių. Šiame cukruje marmeladams yra pektino, kuris gaunamas iš vaisių ir uogų, kuriose jo gausu, dėl to verdamas marmeladas sutirštėja, o kalio sorbatas iš šermukšnių uogų neleidžia jam rūgti bei pelyti. Tirštėjimo efektas pasireiškia ne iš karto, vėstant marmeladas irgi tirštėja. Trumpiau verdant uogas yra išsaugojama ne tik ryški jų spalva, kvapnumas, bet ir daugiau vitaminų, o naudojant mažiau cukraus, sunaudojame ir mažiau kalorijų.
Avietes švariai perinkite, užplikykite stiprią mėtų arbatą, nuo žaliosios citrinos plonai nupjaukite žaliąją žievelę ir išspauskite sultis. Į puodą suberkite švarias avietes, užpilkite 100 ml stiprios mėtų arbatos ir įmeskite plonai nupjautą žaliosios citrinos žievelę. Uogas užvirkite. Maišydami į verdančias uogas suberkite cukrų marmeladams ir virkite ant silpnos ugnies maišydami, bei nugriebdami putas apie 10 minučių. Tada supilkite žaliųjų citrinų sultis, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite dar kelias minutes. Iš išvirtos uogienės išimkite žaliosios citinos žievelę, ji uogienei savo aromatą jau atidavė. Paruoštą aviečių uogienę supilstykite į sterilizuotus indelius, užsukite ir padėkite laukti žiemos. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su DANSUKKER LIETUVAAviečių marmeladas su mėtomis ir žaliosiomis citrinomis
Sudėtis
Eiga
Užrašai




Komentarai