APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Salotos/ Visi receptai

Daigintinių salotos su mėlynųjų pelėsių sūriu

Šiomis šviežiomis ir gausiomis vitaminų salotomis mėgaujamės jau nuo pat žiemos pabaigos, kai tik ant palangės suželia žirnelių ir saulėgrąžų daigai. Daigintinių salotoms sotumo ir pikantiškumo suteikia mėlynųjų pelėsių sūris, graikiniai riešutai ir traškūs skrudinti šoninės gabalėliai. Panašias salotas galite pagaminti maišydami ir kitokius daigintinius: garstyčias pipirnes, liucernas, o vietoj keptos šoninės salotas apibarstykite duonos skrebučiais. Šių salotų receptą rasite ir knygoje „Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ ankstyvojo pavasario skyriuje 19 puslapyje.

 „…iš ankštinių augalų mėgstu daiginti žaliuosius žirnelius, jų auginimas yra pats ilgiausias. Pirmiausia natūralius džiovintus nešlifuotus ir neskaldytus žirnius užmerkiu nakčiai, tada kelias dienas daiginu daigykloje (vis perplaunu), kol išleidžia „uodegėles“, o galiausiai juos perkeliu į vazoną su žemėmis. Išbrinkusius žirnius gerai įspaudžiu į žemę. Jie sudygsta ir užauga iki 15 centimetrų apytiksliai per 3 savaites. Šviežiai nukirpti žirnelių daigai yra labai malonaus salstelėjusio skonio, kuris primena saldžiuosius vasaros žirnelius. Jais mėgstu skaninti salotas…“

Ištrauka iš knygos „Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“

Daigintinių salotos su mėlynųjų pelėsių sūriu

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • kelių saujų daigintų žirnelių daigų
  • kelių saujų daigintų saulėgrąžų daigų
  • 50 g mėlynųjų pelėsių sūrio
  • 50 g graikinių riešutų
  • 50 g rūkytos šoninės
  • Padažui:
  • 1 šaukšto baltojo vyno acto
  • 3 šaukštų graikinių riešutų aliejaus
  • 1 šaukšteli Dižono garstyčių
  • druskos, maltų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Nupjautus daigintų saulėgrąžų bei žirnelių daigus nuplaunu po tekančiu vandeniu ir nusausinu.

2

Sausoje keptuvėje žemoje temperatūroje, nuolat maišydama, paskrudinu graikinius riešutus. Palieku juos praaušti, tada patrinu tarp rankų, kad atsiskirtų riešutų luobelės. Riešutus peiliu stambiai suskaldau.

3

Rūkytą šoninę supjaustau nedideliais gabalėliais ir paskrudinu keptuvėje, kol tampa traški. Iškepusią šoninę paberiu ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

4

Salotinėje sumaišau daigintinius, ant jų užberiu traškios šoninės gabalėlių, patrupinu sūrio ir skrudintų riešutų. Iš padažui skirtų sudedamųjų dalių indelyje suplaku padažą ir užpilu ant paruoštų salotų. Patiekiu iš karto.

Užrašai

Receptas iš knygos „Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“. Nuotraukos fotografės Eglės Mačerauskės.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite