APP/ Desertai/ Pavasaris/ Visi receptai

Desertas su rabarbarais indeliuose

Šis gaivus skanumynas su rabarbarų rūgštele ir mėtų gaiva, taip tinkančia karštai vasaros dienai. Toks desertas labai tinka vasaros iškyloms, greitai paruošiamas ir lengvai transportuojamas.
Parinkite gražius indelius, užpildykite juos mėgstamu sezoniniu desertu, aš pasirinkau rabarbarų ir mėtinės grietinėlės sluoksniuotinį, bet tai galėtų būti ir visų mėgstama panna cotta su šviežiomis braškėmis arba tradicinis tiramisu. Prie indelių su desertais prikabinkite šaukštelius, sustatykite juos į šaltkrepšį ir keliaukite į gamtą. Kol kepsite kepsnius, desertas subręs, sausainiai sudrėks ir suminkštės.

Desertas su rabarbarais indeliuose

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4 indeliams
Gaminimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • Grietinėlės sluoksniui:
  • 800 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 žalioji citrina
  • 4 v.š. cukraus
  • 2 saujos šviežių mėtų lapelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • Rabarbarų sluoksniui:
  • 1 kg šviežių rabarbarų
  • 5 v.š. cukraus
  • 5 v.š. vandens
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 100 g biskvitinių sausainių (pvz. damų piršteliai)

Eiga

1

Rabarbarus nuploviau, nulupau, supjausčiau gabalėliais ir su cukrumi, vandeniu, vaniliniu cukrumi troškinau puode apie 10 minučių, kol jie suminkštėjo ir ištižo.

2

Troškintus rabarbarus palikau aušti. Nuo žaliosios citrinos nutarkavau žievelę ir išspaudžiau sultis.

3

Nuplautus ir nusausintus mėtų lapelius kartu su citrinos sultimis ir žievele susmulkinau elektriniu smulkintuvu. Grietinėlę išplakiau su cukrumi, kai ji sustandėjo, atsargiai įmaišiau mėtų ir citrinos mišinį.

4

Sausainius supjausčiau gabalėliais.

5

Švariuose indeliuose gražiai sluoksniavau – rabarbarus, sausainius, grietinėlės masę, vėl sausainius, rabarbarus, sausainius ir pabaigiau grietinėle. Grietinėlės viršų puošiau mėtos šakele, užsukau indelius ir įkišau į šaldytuvą.

Gali patikti

16 komentarų

  • Atsakyti
    Indrė
    2011-06-07 at 2:16 pm

    Labai žaviai, vasariškai atrodo. Turiu ir rabarbarų, ir grietinėlės – gal kažką ir sumeistrausiu kambariokei (:

  • Atsakyti
    Citrina ir bulvė
    2011-06-07 at 2:47 pm

    Kaip gražiai atrodo… ir pats desertas, ir indeliai su lauko gėlėmis… pakvipo vasara, padvelkė lietuviškas karštis… 🙂

  • Atsakyti
    Karolina
    2011-06-07 at 4:05 pm

    Aš ir dabar dienas leidžiu lauke, kol dar neįgriso saulė ir karštis 🙂 labai melai tie stiklainiukai atrodo, tikiu, kad ir skanu buvo 🙂

  • Atsakyti
    Egle
    2011-06-07 at 6:08 pm

    Na, aš tai tik galiu paantrinti ir prisiminus garsiai sučepsėti, koks skanus desertas buvo. Gaila, vakar buvo beprotiškai karšta, o kai karšta, ko nors saldaus nelabai ir norisi. Užtat salotos ir šparagai. va čia tai puota 🙂

    Tiesa, man ant ranku liko įdegusios suknelės rankovės. Dabar kaip koks kombainininkas atrodau 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-07 at 6:36 pm

    Indre,jeigu bandysi daryti, tai į grietinėlę būtinai įmaišyk laimo ir mėtų, suteikia gerą skonį.
    Citrina ir bulve, ačiū, Lietuvoje tikrai labai karšta jau nuo pirmos vasaros dienos.
    Karolina, aš irgi stengiuosi kuo ilgiau išsiilgusia saule mėgautis, nors paskutinėmis dienomis ji kepina, kaip šiltuosiuose kraštuose.
    Egle, malonu prisiminus. Reikėtų pridurti, kad desertas tikrai sotus, visgi grietinėlė. Po vakarykščio pasisėdėjimo lauke ir aš praktiškai suknelės siluetą išdegiau. Tokiu oru tik gerti… gerti norisi.

  • Atsakyti
    Indrė
    2011-06-07 at 7:11 pm

    Va tų dviejų ir neturiu. Citriną dar gausiu, bet mėtų – po 18h vakaro turgeliai nebedirba. Bet bandysiu verstis kitaip. Bazilikas irgi turėtų visai įdomiai čia būti (:

  • Atsakyti
    Reda
    2011-06-07 at 7:58 pm

    Žavingos ir skanios nuotraukos Rennie, o ir šio deserto kaip dabar norėčiau.. mmmmm..:)

  • Atsakyti
    Renata
    2011-06-07 at 8:16 pm

    Kokios gražios nuotraukos ir šiltas vasariškas įrašas!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-08 at 12:43 pm

    Indre, gerai sugalvojai, tikrai turėtų tikti.
    Reda, siunčiu virtualų stiklainėlį.
    Ačiū, tau, Renata!

  • Atsakyti
    Viktorija
    2011-06-15 at 7:50 am

    Labai skanus desertas! Jis vakar, pelnytai laimėjo “Tinklaraštininkų dienos” proga organizuotame vakarėlyje 🙂 Būtinai gaminsiu namie. Jei ne su rabarbarais, tai su braškėmis 🙂

  • Atsakyti
    Kai nori valgyt :)
    2011-06-15 at 8:41 am

    Taip, superinis desertas! Kaip kokia muzikinė simfonija – viskas puikia dera tarpusavyje ir sukuria ypatingą skambesį! Pelnytai vakar nuskynė laurus! 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-15 at 9:35 am

    Dėkui, merginos. Malonu buvo susipažinti. Vakar visi patiekalai buvo puikūs, gaila, kad apdovanotas buvo tik vienas.

  • Atsakyti
    Egle
    2011-08-17 at 9:43 am

    vien del nuotrauku verta uzsukti pas tave i bloga….

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-08-17 at 11:11 am

    Ačiū, Egle, tik ne visados su tomis nuotraukomis gaunasi, taip, kaip norisi 🙂

  • Atsakyti
    Violeta
    2012-06-22 at 2:31 pm

    kiek laiko laikei šaldytuve? O jei per nakt palaikysiu?

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-28 at 9:57 am

      Violeta, per naktį būtų pats tas 🙂

    Komentuokite