APP/ Atsargoms/ Pavasaris/ Visi receptai

Rabarbarų pagardas (čatnis)

Taigi, rabarbarų pagardas (populiariau sakant, čatnis), tinkantis prie sūrių ir prie laužu kvepiančių kepsnių… 

Šį kart aš ir vėl, apie tą patį veikėją – išsikerojusį rabarbarą. Jau spėjau nusiaubti mamos ir jos kaimynės rabarbarų krūmus, mat vietiniame turguje jie deficitas, o savų dar neužsiauginau, bet sėklų spėjau pasirinkti. Sodinsiu, tik derliaus dar teks palaukti.

Rabarbarų pagardas (čatnis)

5 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 5 (5 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: apie 0,5 l
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 1 kg rabarbarų
  • 4 vnt. svogūnų galvučių
  • 100 ml obuolių acto (jis labiausiai tinka)
  • 160 g cukraus (geriau rudojo)
  • gabalėlio (apie 10 cm) šviežio imbiero
  • saujos šviežių rozmarino lapelių
  • maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio druskos

Eiga

1

Rabarbarus nulupau ir supjausčiau gabalėliais, svogūnus pjausčiau plunksnelėmis.

2

Puode su trupučiu aliejaus trumpai apkepiau svogūnus, subėriau rabarbarus, cukrų, actą ir visą masę paviriau apie 20 minučių, kol rabarbarai pilnai ištižo ir masė tapo vientisa. Tada įtarkavau šviežio imbiero, subėriau kapotą rozmariną, skaninau pipirais ir druska, labai trumpai paviriau.

3

Nukėlusi puodą nuo ugnies pagardą supilsčiau į švarius indelius. Toks, trumpai virtas, čatnis šaldytuve išstovėtų virš mėnesio. Jeigu mėgstate daugiau prieskonių, pačioje pradžioje aliejuje dar galite paskrudinti kalendrų sėklas, kuminą ar kitus mėgstamus priekonius, man šį kart pakako imbiero ir rozmarinų. Ragavome su kepta ant laužo ėriena, puikiai tiko.

Gali patikti

7 Comments

  • Atsakyti
    Indrė
    2011-06-08 at 4:07 pm

    Kaip aš mėgstu pagardus! Prie jų nereikia nei mėsos, nei ko, svarbu gera duona. Pasakiškai atrodo!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-08 at 6:40 pm

    Indre, sutinku, skanus pagardas+gera duona=skaniai geras užkandis 🙂

  • Atsakyti
    Renata
    2011-06-08 at 8:54 pm

    Labai daug įdomių receptų su rabarbarais šiemet 🙂 Šį labai norėčiau išmėginti su keptu varškės sūriu.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-09 at 5:37 pm

    Renata, kai pradėjau domėtis patiekalais iš rabarbarų ir pati nustebau jų plačiu panaudojimu. O su keptu sūriu būtų kaip tik.

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-06-17 at 10:00 pm

    Išbandžiau. Actas net degina gerklę. Kitą kartą dėčiau perpus mažiau.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-19 at 5:08 am

    Mielas Anonime, jeigu būtumėte naudoję 5% obuolių actą, kaip aš ir patariau recepte, acto beveik nesijaustų. Mano rabarbarų čatnis – malonaus saldžiarūgščio skonio. Dar norėčiau priminti, kad actą teikia pilti virimo pradžioje, o ne pabaigoje.

  • Atsakyti
    Ramunė
    2017-06-13 at 7:22 pm

    Sveiki,
    Aš naudojau 6% actą,man šiek tiek buvo daugoką.Kai atvės,tai manau bus mažiau jaučiamas.Sekantį kartą bandysiu dėti kuminą,kakendrą.Rabarbarų šiemet daug užderėjo,tai bandysiu įvairių pagardų pasigaminti.Ačiū už receptą.
    Beje BBQ padažas super??

    Pagarbiai Ramunė

  • Komentuokite