Pavasarį, kai patys skaniusi rabarbarai, verta išsivirti rabarbarų džemo žiemai. Aš rabarbarus mėgstu virti su šildančiais prieskoniais, kurie suteikia rabarbarams kvapnumo. Rabarbarai su prieskoniais gaunasi labai aromatingi, apelsinas su cinamonu ir imbieru, rabarbarus paverčia neatpažįstamai kvapniais, ši rabarbarienė (visai neblogai skamba) labai tiks šaltiems žiemos vakarams.
Rabarbarų džemas su šildančiais prieskoniais
Sudėtis
- 2 kg rabarbarų
- 1,5 kg cukraus
- 1 apelsino
- 2 šaukštelių malto imbiero
- 2 šaukštelių malto cinamono
- 1 šaukšto citrinų sulčių
Eiga
1
Nulupau, nuploviau rabarbarus ir juos supjausčiau.
2
Pjaustytus rabarbarus su cukrumi ir prieskoniais bei smulkiai nutarkuota apelsino žievele, išspaustomis jo sultimis viriau apie pusvalandį.
3
Supilsčiau į sterilizuotus indelius ir pasidėjau žiemai.
9 Comments
siuline.lt
2012-07-03 at 4:16 amgražios nuotraukos!
Rennie
2012-07-03 at 5:58 amAčiū 🙂
Loreta
2023-06-18 at 3:38 pmUogienė išvirta! Skonis fantastiškas! Vyras, apsvaigęs nuo kvapų, su šaukštu laukė kas netilps į indelius. Netilpo 2šaukštai uogienės. Jau maniau obuolienė mano su imbieru skanu, tačiau rabarbarinė pranoko lūkesčius. Kaip laukiu žiemos…..!
Ačiū už receptą.
Aušra
2012-07-03 at 5:31 pmTikiu, kad labai skanu;
Rennie
2012-07-04 at 9:21 pmDėkui, Aušra, žiemos metu bus tikras gėris 🙂
Viktorija
2013-06-17 at 6:30 pmSveiki,
Norėjau pasitikslinti: nuotraukuose Jūsų uogienė atrodo gražiai tiršta. Ar teisingas įspūdis? Ir ar prieš verdant, nepalikot uogienės “pastovėti”?
Nijolė
2015-06-24 at 3:47 pmDariau pernai. Buvo skaniausia “uogienė”. Šiemet vėl einu daryti (pasikartojau receptą).
Auksė
2017-05-30 at 7:37 amO cukrų paprastą naudojot ar uogienių? Jei naudot uogienių, tai tokį patį kiekį dėt ar mažiau?
Vytautė
2019-05-25 at 3:16 pmGaminu dabar! Nerealiai geras skonis ir tobulas kvapas!!!
Žiemos, šis šedevras, nesulauks!