Dzūkiška voveraičių sriuba
Sudėtis
- 0,5 l šviežių voveraičių
- 4 šaukštų kvietinių kruopų
- 2 l daržovių sultinio
- pundelio šviežių morkų
- kelių šviežių svogūnų galvučių
- 2-3 šviežių bulvių
- kelių lauro lapelių ir juodųjų pipirų žirnelių
- pjaustytų krapų ir petražolių
- druskos pagal skonį
- kelių šaukštų sviesto kepti
Eiga
Voveraites perrinkau ir nuploviau. Morkas ir bulves nuploviau su kempine (jų skusti juk dar nereikia) ir susmulkinau. Svogūną smulkiai supjausčiau. Kvietines kruopas perploviau rėtyje.
Puode išlydžiau sviestą ir jame apkepiau svogūnus, tada subėriau morkas, kai jos lengvai apkepė subėriau voveraites. Kai daržovės su grybais lengvai, kelias minutes, pasitroškino, supyliau sultinį.
Sultiniui užvirus sudėjau pjaustytas bulves ir kvietines kruopas bei sausus prieskonius. Sriuba išvirė per kokias 20 minučių.
Išvirusią sriubą gardinau šviežiomis kapotomis žolelėmis ir palikau dešimčiai minučių „pailsėti“.
Prie šios sriubos labiausiai tinka riebios grietinės šaukštas ir juodos duonos riekė,
tiesiog jaukiai skani ir vaikyste kvepianti voveraičių sriuba.



8 Comments
Rūta
2012-07-19 at 8:20 amKokia sriuba! Net liūdesys atsliūkino ir prisėdo šalia, kad tų mažų laukinių voveraičių pas mus nėra… mano tėvų tėviškėse (Aukštaitijoje) tai panašią sriubą verda iš įvairių grybų ir be kruopų. Bet visuomet su šviežiom bulvytėm ir morkom, ir krapais 😉
Rennie
2012-07-19 at 8:49 amRūta, neliūdėk 🙂 O tos kvietinės kruopos sriubą kiek sutirština, bet be šviežių morkyčių ir bulvyčių jos tikrai neįsivaizduoju 🙂
Aušra
2012-07-19 at 10:10 amPastarieji įrašai be galo jaukūs, gardūs ir vasariški, kad ir kokia neįprastai vėsi ta vasara bebūtų 🙂 Vis ketinu ir aš iš voveraičių sriubą virti…
Rennie
2012-07-19 at 10:50 amAušra, malonu girdėti 🙂 mano kompe susikaupė visa šūsnis nuotraukų, tai supratau, kad ilgiau laikyti jų paslepusi nebegaliu, tai ir barškinu klavišais naktimis 🙂
eglė
2013-07-12 at 5:51 pmTiesiog gurkštelėjimas vasaros gyvasties. Nuostabi sriubytė, be galo skani ir dar labai estetiškai ir patrauakliai atrodanti, tiesiog norisi mėgautis. Dėkui skoningai autoriai
Miglė
2013-07-23 at 9:55 amlabai skani sriubytė 🙂
Asta
2013-07-30 at 1:27 pmSUPER SRIUBA :), Aciu uz recepta 🙂
ingrida
2017-08-11 at 5:53 pmKazkas nerealaus!!! Labai labai skani sriubyte!!!!