APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai

Troškinta jautiena su voveraitėmis

Ruduo šiemet labai gražus! Nepamenu tokio saulėto ir šilto rugsėjo. Mano darže vis dar dera agurkai, o šiltnamyje dar sirpsta pomidorai, bet vis tiek vis dažniau ir dažniau užsimanau jaukaus ir sotaus troškinio. Jautiena troškinta su voveraitėmis idealus rudens pradžios patiekalas. Tai greitai paruošiamas troškinys, nes “Feel The Beef” jautienos kepsnys “Minute” mėsa yra minkšta ir iškepa labai greitai. Todėl troškinį paruošite vos per pusvalandį! Tai idealus receptas greitiems pietums ar vakarienei. Kaip tikra dzūkė, norėčiau duoti kelis patarimus, ruošiant voveraites:

  • voveraičių prieš kepant tikrai nereikia apvirti
  • didesnių voveraičių nepjaustykite, jos puikiai plėšosi, kaip kokios sūrio lazdelės
  • kepamos voveraitės puikiai išsitroškina savo pačių sultyse

Jautienos kepsnys “Minutė”, išpjautas iš galinės jauno galvijo dalies ir brandintas 30 dienų. Tvirtos struktūros, šiek tiek marmuriško paviršiaus mėsa iškepa ypač greitai ir išlaiko savo drėgmę. Šią mėsą jau galima užsisakyti už geriausią kainą, tiesiai iš gamintojų elektrononės paduotuvės agaras.lt su pristatymu tiesiai į namus. Labai patogi paslauga, rekomenduoju išbandyti!

Troškinta jautiena su voveraitėmis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 3-4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 1 pakuotės (360 g) "Feel The Beef" jautienos kepsnio "Minutė"
  • 1 didesnio svogūno
  • 300-400 g šviežių voveraičių
  • 4 šaukštų riebios grietinės
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų, pagal skonį
  • šviežių čiobrelių
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • Patiekti:
  • grikių ar bulvių košės

Eiga

1

Mėsą išimkite iš pakuotės ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jautienos kepsnius supjaustykite juostelėmis. Mėsą apkepkite keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus, barstykite druskos ir maltų pipirų, bei išimkite iš keptuvės.

2

Svogūną nulupkite or supjaustykite pusžiedžiais, voveraites nuvalykite ir suplėšykite gabaliukais, jos lengvai plėšosi, kaip kokios sūrio lazdelės.

3

Toje pačioje keptuvėje pakepinkite pjaustytus svogūnus, kol gražiai apskrus, jei reikia, papildomai įpilkite aliejaus. Kai svogūnai apskrus, suberkite apkepti plėšytas voveraites. Jas kepkite, kol nugaruos iš grybų išsiskyręs skystis. Tada į keptuvę sugrąžinkite anksčiau apkeptą mėsą.

4

Grietinę sudėkite į indelį ir įpilkite šiek tiek šilto vandens, kad grietinė suskystėtų ir jame ištirptų. Paruoštą grietinės mišinį supilkite į keptuvę ant mėsos su grybais. Ant viršaus užbarstykite šviežių čiobrelių ir viską patroškinkite apie 5-10 minučių. Jei reikia, papldomai berkite druskos ir pipirų. Keptuvę nukelkite nuo kaitros ir palikite uždengtą dar 5 minutes, kad pabręstų.

5

Troškinį patiekite su virtais grikiais arba bulvių koše.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEF

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite