Šis omletas kvepia vasara, mišku ir atostogomis. Omletas su voveraitėmis ir jaunais svogūnais labai tinka tingiems vėlyviems vasaros pusryčiams.
Mano šiandienos grobis turguje buvo ne tik švieži burokėliai, žirneliai ir keli kilogramai braškių, bet ir puslitris voveraičių. Pernai, tokiu laiku, buvo pilna voveraičių, o šiemet po didžiųjų karščių palijus, jos tik dabar rastis pradėjo. Seniai jų laukiau, nes labai mėgstu, todėl nudžiugau pamačiusi močiutę jas padavinėjant ir dainingai šnekant: „Tep, vaikeli, jau lepiaškos, dzygc pradėjo“. Lepiaškomis dzūkeliai voveraites vadina.
Voveraičių omletas
Sudėtis
- puslitris voveraičių
- 4 kiaušiniai (geriau kaimiški)
- 4 jaunų svogūnų galvutės
- kelios krapų šakelės
- druska, pipirai (pagal skonį)
- sviesto ir alyvuogių aliejaus (kepimui)
Eiga
Švariai perrinkau ir nuploviau voveraites (nepjausčiau, nes dar ir taip mažos), jaunas svogūnų galvutes supjausčiau žiedeliais. Voveraites ir svogūnus padalinau į dvi dalis atskiriems omletams su dviem kiaušiniais kiekvienam.
Keptuvėje, svieste ir alyvuogių aliejuje, trumpai pakepiau svogūnus ir subėriau voveraites. Kepdamos voveraitės išskiria savo sultis ir taip pačios išsitroškina, kepti reikėtų tol, kol skystis išgaruos ir voveraitės liks sausos, po to jas paskaninau druska ir pipirais.
Ant apkepusių voveraičių užpyliau išplaktus kiaušinius su prieskoniais, uždėjau kelias šakeles krapų ir kepiau ant mažos ugnies, kol kiaušiniai apsitraukė, kepimo pabaigoje keptuvę trumpam uždengiau dangčiu, kad omletas visiškai iškeptų.
Užrašai
P.S. Omletą valgėme su ridikėlių ir agurkų salotomis skanintomis grietine. Nuostabiai skanu.
11 Comments
Reda
2011-06-21 at 4:40 pmNa pas Jus Rennie taip vasariška visada, labai patinka jūsų stilius ir spalvingos nuotraukos, receptai tikrai atitinka blogo pavadinimo temą 🙂 šaunuolė!!! Su nekantrumu laukiu sekančių įrašų :*
Juliana
2011-06-21 at 4:58 pmLabai labai. Prisiminiau tas senutes su voveraitėmis ir žemuogėmis stiklainiuose. Eh… Baisiausiai to pasiilgau. Su pievagrybiais jau ne tas. Visai ne tas.
Ausrra
2011-06-21 at 5:11 pmO aš vis galvoju, kur taip skuba ta vasara?
Jurga
2011-06-21 at 6:28 pmeina sau, nuostabu! 🙂
as ir siemet jau spejau paragaut pirmuju voveraiciu 😀 tik man nerealiai skanu troskintos su svieziom bulvem, morkom, svogunu laiskais, petrazolem, krapais :))
noriu dar!
Rennie
2011-06-21 at 10:16 pmAčiū, Reda, o dėl sekančių įrašų, tai jau braškės pas mane laukia nesulakia savo eilės.
Tikrai taip, Juliana, pievagrybiai niekaip neatstos šviežių voveraičių. Tikiuosi, ir tu kokį birželį Lietuvon pargrįši, o tada senutės su pilnais voveraičių ir žemuogių stiklainėliais tikrai lauks.
Ausrra, man irgi ši vasara kūlversčiais ritasi, nespėju vieno sezoninio produkto aprašyt, jau kitas lipa ant kulnų. Kaip čia viską suspėt išragauti.
Jurga, o aš labai mėgstu voveraites troškintas su grietine valgyti su šviežiomis bulvėmis. Palauksiu kol labiau paaugs, o tada jau įvairiai jas gaminsiu.
Egle
2011-06-22 at 4:29 amNėra skanesnių grybų už voveraites. Na, tik baravykai. Bet man voveraitės – viestiek kažkas toooookio!!
Et, kai tik atsilaisvinsiu, eisiu ir aš šedevrų kurti 😉
Citrina ir bulvė
2011-06-22 at 11:47 amOi, jau yra voveraičių?! Kaip nuostabu, prašysiu Lietuvon važiuojančios kolegės pas tą dzūkę močiutę užsukti… 🙂
Violeta
2011-06-22 at 12:24 pmoj kaip čia skaniai ir dailiai, pasiilgau voveraičių 🙂
Rennie
2011-06-22 at 7:30 pmEgle, man voveraitės irgi kažkas kokio … neapsakomai skanaus. Mano manymu, tu ir taip kuri šedevrus iš paprastų dalykų.
Citrina ir bulve, voveraitės Dzūkijoje tik pradėjo dygti, tikiuosi, kitą savaitę bus jų daugiau.
Ačiū, Violeta!
aguonele
2011-07-03 at 10:43 amPasirodo tikrai!!!!! tikrai jau voveraičių yra ir Lt!!! Aš vakar parduotuvėj stovinėjau prie jau parduodamų ir mąsčiau, kaip taip gali šiuo metų laiku jau jų būti… ot kvailelė :))
O tavo omletas puikiai atrodo ♥
Rennie
2011-07-04 at 8:53 pmAčiū, Aguonėle, o voveraitės visados birželio mėn. pradeda dygti, pirmutiniai vasaros grybai. Labai jas mėgstu.