APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Jautienos antrekotas su bulvytėmis ir chimichurry padažu

Savaitgalio pietums tokį kepsnį galėčiau valgyti ir valgyti. Jis sultingas, nes turi pakankami riebalų, kurie kepant neleidžia išdžiūti mėsai, o ir pagaminamas labai greitai. Jį įkaitintoje keptuvėjė (geriau špyžinėje) reikia kepti vos 5 minutes, o jei mėgstate mažiau iškepusią mėsą tai ir dar trumpiau, aišku, kepimo laikas labai priklauso ir nuo pačio mėsos gabalėlio dydžio bei storio. Na o prie kepsnio  pats skaniausias garnyras yra tobulai iškeptos bulvytės. Šių, gaminimo procesas nėra visai įprastas, nes pirma bulvės supjaustomos, apverdamos, o tik po to kepamos orkaitėje. Bet taip paruoštų bulvių skonis tiesiog tobulas! Šio patiekalo cinkelis yra chimichurry – tradicinis Centrinės ir Pietų Amerikos padažas. Jei dar nesate jo ragavę, tai apibūdinsiu jį, kaip labai turtingo skonio nevirtą padažą, trintą iš petražolių, kalendrų, česnakų, aitriųjų paprikų ir alyvuogių aliejaus. Jis dažniausiai pateikiamas prie įvairiausios mėsos. Šviežių daržovių vaidmenį šiame patiekale atliks gerai sunokęs avokadas, kuris tiks prie padažo ir skoniu, ir pagal regiono kilmę. Sakyčiau, kad toks receptas gali būti puikus, greitai pagaminamas patiekalas savaitgalio pietums su šeima ar draugais.  Nes bulves apvirti bei pagaminti padažą galima iš anksto ir laikyti juos šaldytuve, o atėjus pietų metui beliks tik apkepti orkaitėje bulves, iškepti keptuvėje kepsnį ir supjaustyti avokadą. Visa tai užims vos 15-20 minučių ir jau galėsite vaišintis restorano vertais pietumis. Šiam mėsos kepsniui galėčiau parekomenduoti Rib-eye Steak iš KITCHEN me, jų rasite visuose didžiuosiuose prekybos centruose.  Šio gamintojo mėsa yra brandinama mažiausiai 28 dienas, kol tampa minkšta ir gardi. Ta galvijo dalis dar kitaip vadinama antrekotu – kepsniu iš galvijo išpjovos tarp šešto ir dvylikto šonkaulių ir nugarkaulio. Jis kepamas ir patiekiamas be kaulo. Šis didkepsnis turi marmurines riebalų gysleles, todėl kepamas išlieka sultingas. Vienas mano mėgstamiausių!

Jautienos antrekotas su bulvytėmis ir chimichurry padažu

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 40 min.

Savaitgalio pietūs

Sudėtis

  • 1 jautienos antrekoto didkepsnio didkepsnio RIB EYE
  • 0,5 kg bulvių
  • 1 prinokusio avokado
  • 1 česnako
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių rozmarinų
  • tyro alyvuogių aliejaus
  • Chimichurri padažui:
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • ryšelio šviežių petražolių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 0,5 žaliosios citrinos
  • 120 ml tyro alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos

Eiga

1

Pirma pasiruoškite chimichurri padažą. Petražoles su kalendromis nuplaukite, gerai nukratykite ir sudėkite į trintuvę, česnako skilteles nulupkite ir meskite ten pat, dėkite nuplautą aitrąją papriką su visomis sėklomis, ant viršaus užspauskite citrinos sulčių, užpilkite alyvuogių aliejaus, užberkite druska ir viską gerai sukapokite iki pavirs į vientisą padažą.

2

Apvirkite bulves. Bulves gerai nuplaukite, bet jų nelupkite. Kiekvieną bulvę perpjaukite pusiau, pusėlę perpjaukite į keturias lygias dalis. Iš kiekvienos bulvės turėtų gautis po 8 skilteles. Užvirkite puodą su vandeniu ir sumeskite bulvių skilteles. Virkite apie 5 minutes. Tada bulves nukoškite ir palikite kiek pravėsti.

3

Kepimo skardoje ant kepimo popieriaus sudėliokite apvirtas bulvių skilteles taip, kad jos viena su kita nesiliestų. Užpikite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, apibarskykite druska, maltais pipirais ir apibarstykite šviežiais rozmarinais. Bulves su prieskoniais gerai išmasažuokite ir statykite kepti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 15-20 minučių, kol gražiai apskrus. Šalia kepti padėkite ir perpjautą česnako galvutę, kurią irgi apšlakstykite aliejumi.

4

Kol kepa bulvės iškepkite mėsą. Kambario temperatūros gerai nusausintą didkepsnį apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite maltais juodaisais pipirais. Gerai įkaitinkite špyžinę keptuvę į ją guldykite kepsnį, kepkite ant vienos pusės 2-3 minutes, tada apverskite ir lygiai tiek pat kepkite ant kitos pusės. Iškepusį kepsnį palikte ant lėkštės, apdenkite maistine folija ir palikte kelias minutes pailsėti.

5

Pateikite viską, ką paruošėte į stalą. Kepsnį supjaustykite ir guldykite šalią iškepusių bulvių su česnaku, šalia pateikite indelį su chimichurri padažu. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, įpjaukite jo minkštimą, apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, apibarstykite druska, pipirais. Valgykite, kol bulvės ir mėsa dar šilti.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su KITCHEN me

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite