APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Jautienos didkepsnis su pupelėmis ir žirniais

Atėjus saulėtoms pavasario dienoms, namuose ir virtuvėje norisi būti vis mažiau ir trumpiau, o valgyti visgi norisi. Ir labiausiai – ne tik skanaus, bet sveiko ir greitai paruošiamo maisto. Darbo dienos vakarienėms man visada pasiteisina kepta mėsa su daug daržovių. Pavasariui įsibėgėjus net ir vietinės morkos su bulvėmis susiraukšlėja ir jau nebedžiugina, todėl į savo meniu vis dažniau įtraukiu šaldytas kokybiškas daržoves. Labiausiai mėgstu žalios spalvos šaldytas daržoves: šparaginės pupeles, žirnius, brokolius. Prie jų prekybos centre dar prigriebiu brandintos jautienos antrekotą ir vakarienei pasiruošta! Namuose belieka trumpai apvirti šaldytas daržoves ir keptuvėje svieste per 5 minutes, kol verda daržovės, iškepti kartu su rozmarinais ir česnakais jautieną. Kol iškepusi mėsa kelias minutes pailsi, daržoves suvečiu į keptuvę ir sumaišau su atlikusiu sviestu bei prieskoniais. Viskas, vakarienė paruošta! Kviečiu namiškius prie stalo.

Jautienos didkepsnis su pupelėmis ir žirniais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Greitai vakarienei

Sudėtis

  • 1 jautienos antrekoto didkepsnio didkepsnio RIB EYE
  • 50 g sviesto
  • kelių rozmarinų šakelių
  • kelių česnako skiltelių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 400 g šaldytų šparaginių pupelių
  • 200 g šaldytų žirnelių
  • kelių šaukštų citrinos sulčių

Eiga

1

Užvirkite puodą su vandeniu, jį pasūdykite, suberkite šparagines pupeles ir virkite kelias minutes. Tada suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar kelias minutes. Išvirusias, bet ne pervirusias, vis dar gražios žalios spalvos daržoves suberkite į kiaurasamtį, nukoškite ir perpilkite šaltu vandeniu.

2

Jautienos didkepsnį iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros. Mėsą gerai nusausinkite ir guldykite kepti į gerai įkaitintą keptuvę, įmeskite gabalėlį sviesto ir kepkite apie 2-3 minutes iš vienos pusės. Kepsnį apverkite ant kitos pusės, apkepusią pusę apibarstykite pipirais ir druska, o į sviestą apkepti įmeskite rozmarinų šakeles ir traiškytas česnakų skilteles. Kepkite dar 2-3 minutes. Kitą mėsos pusę irgi gardinkite druska su pipiriais. Mėsą išimkite ant lėkštės, apdenkite folija ir palikte 5 minutėms pailsėti.

3

Į keptuvę su mėsos sultimis, atlikusiu sviestu, rozmarinais ir česnakais suberkite apvirtas daržoves, išmaišykite, apiberkite druska, pipirais, įlašinkite citrinos sulčių ir maišykite, kol daržovės sušils.

4

Mėsą supjaustykite ir pateikite ant paruoštų pupelių su žirneliais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su KITCHEN me

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite