APP/ Daržovės/ Salotos/ Visi receptai/ Žiema

Juodųjų ryžių salotos su keptais moliūgais ir granatais

Naujieji metai įpareigoja išbandyti ne tik naujus receptus, bet ir naujus, dar neragautus kokybiškus produktus. Sausio pačioje pradžioje į mano namus atkeliavo dovanos tiesiai iš Italijos su kokybiškais itališkais produktais, kuriais prekiauja lietuvių šeima gyvenanti Italijos šiaurėje.

Italija mano mėgstamiausia kelionių šalis, todėl labai apsidžiaugiau siuntinyje radusi alyvuoges ir česnakus marinuotas kokybiškame alyvuogių aliejuje, kaparius, išskirtinius pomidorų padažus, iš kurių vienas su tuno gabaliukais, o kitas su ančiūviais, figų tyrę, pistacijų kremą, šokoladinį kremą su lazdynų riešutais iš Pjemonto, balzaminį modenos actą su figomis ir juoduosius itališkus ryžius Nero Venere. Visus šiuos produktus rasite itališkoje krautuvėlėje.

Juodieji ryžiai gimė Italijoje, sukryžminus azijietiškus ir itališkus ryžius, ir yra auginami išskirtinai Pjemonte bei Sardinijoje. Natūralią juodą spalvą šiems ryžiams suteikia galingi antioksidantai antocianinai. Lyginant su baltaisiais, juodieji Venere Integrale ryžiai pasižymi didesniu skaidulų ir mineralinių druskų, tokių kaip selenas, manganas, cinkas, geležis, kiekiu. Juoduosiuose ryžiuose natūraliai nėra glitimo.

Juoduosius ryžius galima virti keliais būdais:

  • kaip makaronus, dideliame kiekyje vandens. Dažniausiai vienai stiklinei ryžių pilama 6 stiklinės vandens. Ryžiai išverda per 30-35 minutes. Išvirti ryžiai perkošiami rėtyje. Taip paruošti puikiai tinka įvairioms salotoms.
  • kaip ryžius, kai visas vanduo susigeria į kruopas. Taip verdant stiklinę ryžių, reikėtų pilti 2,5 stiklinės vandens. Ryžiai išverda per 30-35 minutes. Tinka, kaip garnyras.
  • kaip risotto, taip verdant iš lėto į ryžius reikėtų supilti 2,5 stiklinės sultinio. Ryžiai turėtų būti paruošti per 35-40 minučių. Juos galima gaminti su pačiais įvairiausiais produktais.

Šie ryžiai puikiai tinka įvairiems patiekalams – nuo risotto iki salotų, juos galima pateikti, kaip garnyrą, labai tinka su jūrų produktais. Viešėdama Italijoje valgiau risotto su juodaisiais ryžiais, džiaugiuosi, kad dabar turiu progą ir pati gaminti šiuos išskirtinius, sveikus pilnagrūdžius ryžius. Pirmam kartui su juodaisiais ryžiais paruošiau sočias žiemiškas, ypač traškias salotas. Joms labiausiai tiks aromatingas moliūgas (toks kaip sviestinis arba muskatinis), jei negausite natūralių pistacijų, galite drąsiai naudoti ir sūdytas, tik tada į salotų padažą druskos nebeberkite, o keptus moliūgus taip pat sūdykite saikingai. Šios salotos mums buvo puikus pasirinkimas vakarienei.

Juodųjų ryžių salotos su keptais moliūgais ir granatais

5 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 5 (5 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min. gaminimas Kepimo laikas: 25 min. virimas

Sveikesnis pasirinkimas

Sudėtis

  • 1 stiklinės juodųjų ryžių iš Itališkos krautuvėlės
  • 1 nedidelio granato sėklų
  • 1 stiklinės išgliaudėtų pistacijų (tiks ir sūdytos)
  • puokštės šviežių petražolių
  • Keptam moliūgui:
  • 1 mažo moliūgo
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Padažui:
  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės ir išspaustų sulčių
  • 6-8 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Išvirkite juoduosius ryžius. Į puodą įpilkite 6 stiklines vandens, berkite 1 šaukštelį druskos ir užvirkite. Juoduosius ryžius perplaukite rėtyje ir suberkite į verdantį vandenį. Virkite apie 25-30 minučių, kol ryžiai suminkštės. Išvirusius ryžius perkoškite ir perliekite šaltu vandeniu, palikite, kad nuvarvėtų.

2

Iškepkite moliūgą. Nedidelį moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Apliekite keliais šaukštais alyvuogių aliejaus, apibarstykite druska su pipiriais. Kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 minutes, kol gražiai apskrus.

3

Iš granato išimkite sėklytes, šviežias petražoles supjaustykite, o pistacijų riešutus stambiai sukapokite peiliu.

4

Paruoškite padažą. Nuo apelsino smulkiai nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis ir suplakite su alyvuogių aliejumi. Gardinkite druska ir pipiriais. Jei naudojote sūdytus pistacijų riešutus, druskos neberkite, nes bus per sūru.

5

Visus salotų ingredientus išmaišykite su padažu ir valgykite iš karto. Salotos skanios ir kiek pastovėjusios.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su italiskakrautuvele.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite