APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Visi receptai

Daugiaryžis su smidrais

Tai klasikinis italų virtuvės pavasario patiekalas, tik vadinti jį labiau norisi risotto, nei daugiaryžiu. Ne kartą esu girdėjusi, jog negaminusiems šio patiekalo namuose atrodo, kad jo gaminimo procesas labai sudėtingas. Nieko panašaus! Risotto lengvai pagaminsite ir kasdieniai vakarienei. Jį paruošti visai paprasta, tik prieš gaminant reikia pasirūpinti geru ir kokybišku sultiniu bei tinkamais ryžiais. Itališkuose risotto receptuose naudojamas ir baltasis vynas, bet aš gamindama daugiaryžį kasdienai, jį pakeičiu citrinos sultimis sumaišytomis su vandeniu.

Šį kartą naudojau skystą lietuvišką sultinį “Sukčius”, kurį užsisakiau elektroniniame Merkio produktų turgelyje bei prekybos centre pirktus Arborio ryžius. Vos tik gavau savo kas savaitinį užsakymą iš el. turgelio su šviežiais ekologiškais smidriais bei minėtu sultiniu, iš karto užsimaniau išsivirti risotto. Šiemet, kaip niekada, daug gaminu ir valgau smidrų, nes jų patogiai užsisakau internetu iš Merkio turgelio, kuriuos man pristato tiesiai į namus. Smidrų sezonas dar tik įsibegėja ir jais mėgautis galėsime iki pat Joninių!

Risotto yra kilęs iš šiaurinės Italijos, jo variacijų ir pateikimų yra pačių įvairiausių. Milanas net turi savo risotto alla milanese, kai su vyru viešėjome šiame mieste teko pabuvoti specializuotame risotto restorane, kuriame pateikiami patys įvairiausi sezoninai daugiaryžiai. Kadangi keliavome vėlų rudenį, ragavome daugiaryžius su baravykais ir su burokėliais. Tikiu, kad šiuo metu tame restorane tikrai turėtų būti ruošiamas pavasarinis daugiaryžis su smidrais.

Daugiaryžis su smidrais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata
Gaminimo laikas: 40 min.

Smidrų sezonui

Sudėtis

  • 750 ml vištienos sultinio, naudojau lietuvišką vištienos "Sukčius"
  • 1 stiklinės Arborio ryžių
  • 1 svogūno
  • 1 šaukšto citrinų sulčių + 4 šaukštų vandens
  • pusės citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės
  • 50 g sviesto
  • 300 g šviežių smidrų, užsisakiau iš merklio.lt
  • 100 g tarkuoto kietojo brandinto sūrio
  • kelių šakelių petražolių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Pirma, smulkiai supjautykite svogūną ir pakepinkite jį ant sviesto, kol pradės geltonuoti. Tada suberkite ryžius ir juos kartu su svogūnais kelias minutes pakepkite.

2

Kol jie kepa, kitame puode pašildykite sultinį. Iš citrinos išspauskite sultis ir sumaišykite jas su vandeniu. Smidrus nuplaukite, nulaužykite sumedėjusius galiukus ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

3

Ant apkepintų ryžių su svogūnais užpilkite vandenį su citrina. Pamaišykite ir palaukite, kol nugaruos. Tada iš lėto, po samtuką pilkite šiltą sultinį į ryžius. Įpylę vieną samtį sultinio pamaišykite ir palaukite kol jis nugarus bei įsigers į ryžius, tik tada pilkite kitą. Visą sultinį supilti, o ryžiai juos sugerti turėtų vidutiniškai per 20 minučių.

4

Kai į ryžius supilsite paskutinį samtį sultinio, kartu suberkite ir pjaustytus smidrus, išmaišykite ir leiskite smidrams kartu išvirti. Kai visas sultinys bus sugertas, o smidrai suminkštėję į ryžius suberkite tarkuotą sūrį, atlikusį sviestą, kapotas petražoles, tarkuotą citrinos žievelę, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir pateikite iš karto.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Merkio.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite