APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Kalėdinė bananų duona

Bananinė duona gali kvepėti Kalėdomis! Ne kartą išbandytą ir seniai pamėgtą savo receptą šį kartą iškvepinau meduolių prieskoniais bei praturtinau spanguolėmis, riešutais, aguonomis. Ingredientais, kurie labiausiai primena Kalėdas.

Neseniai pastebėjau, kad savo bloge vis dar neturiu nei vieno bananų duonos recepto, nors ją kepu gana dažnai pagal seniai pamėgtą ir niekada nepavedantį receptą. Bazinį bananų duonos receptą dažnai pritaikau prie sezono, šventės ar savo namiškių norų. Todėl kai norisi šokoladinio skonio – į tešlą įmaišau kapoto šokolado arba šokoladinių lašelių. Vasarą bananų duoną praturtinu mėlynėmis arba šilauogėmis, rudenį – įvairiausiais riešutais, o kalėdiniu sezonu – kvapniais meduolių prieskoniais, aguonomis, džiovintomis spanguolėmis, graikiniais riešutais. Recepto bazinės sudedamosios dalys visada išlieka tos pačios, keičiu tik priedus, tada tas pats receptas niekada nepabosta ir kiekvieną kartą pakvimpa naujai. Kalėdinės bananų duonos receptas labai tiks jaukiam advento savaitgaliui prie kakavos puodelio arba kalėdinėms vaišėms, tiems kurie šiemet neturės laiko ilgai triūsti virtuvėje kepant mielinius pyragus ar tepant šventinius tortus.

Kalėdinė bananų duona

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: pailgai kekso formai
Gaminimo laikas: 60 min.

Kalėdoms

Sudėtis

  • 3 prinokusių bananų ir 1 papuošimui
  • 80 g sviesto
  • 80 ml natūralaus jogurto
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 stiklinės nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1,5 stiklinės šviesių speltų miltų
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio meduolių prieskonių
  • 2 šaukštų aguonų
  • 100 g džiovintų spanguolių
  • 100 g graikinių riešutų

Eiga

1

Sviestą ištirpinkite ir išplakite kartu su kiaušiniais bei cukrumi.

2

Bananus nulupkite ir sutrinkite šakute, į juos supilkite jogurtą bei išmaišykite.

3

Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.

4

Visas tris paruoštas tešlos sudedamąsias dalis gerai sumaišykite. Suberkite prieskonius, aguonas, kapotus riešutus ir karštu vandeniu nuplikytas džiovintas spanguoles. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.

5

Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite paruoštą tešlą. Ant viršaus guldykite išilgai pusiau perpjautą likusį bananą, į tešlą įspauskite kelis gražiausius riešutus ir apibarstykite aguonomis.

6

Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Ar bananų duona jau iškepusi, tikrinkite mediniu pagaliuku, ištrauktas jis turi likti sausas. Iškepusį pyragą aušinkite ant grotelių. Pjaustykite ir valgykite visai atšalusį.

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Inga
    2019-12-26 at 3:01 pm

    Labai labai skani! Drėgna, ne per saldi, aguonų traškėjimas, spanguolės ir riešutai – tobulas derinys! Turėjom svečių, įvertino puikiai, buvau apipilta komplimentais. Svarbiausia, kad labai greitai ir paprastai pasigamina, iš visiškai paprastų produktų! Įtraukiu į savo mėgstamų receptų sąrašą! Vėl maišau tešlą, nešimės į pas draugus 🙂

  • Komentuokite