APP/ Mėsa/ Visi receptai/ Žiema

Saldžiarūgštė antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu

Repetuoju Kalėdas! Šiemet kalėdinių paukščių receptus paradėjau ruoši iš anksto, kad šventei galėčiau išsirinkti patį skaniausią, o geriausiais receptais spėčiau dar prieš šventes pasidalinti ir su jumis. Pirmasis mano išbandytas ir rekomenduojamas kalėdinis paukštis – saldžiarūgštė antis su balzamiko padažu ir džiovintomis slyvomis.

Šiam receptui svarbu naudoti kuo kokybiškus ingredientus: dideles, neperdžiūvusias slyvas, kokybišką balzaminį actą, traškiausias kalendrų sėklas ir kvapniausią cinamoną. Tada ji bus švelniai saldžiarūgštė, aromatinga ir traški. Antieną šventėms dažnai gaminu, tinklarašyje rasite ir kitus mano pamėgtus receptus: šventinę antieną su obuoliais ir serbentų padažu, apelsinų džemu glazuruotą antį su apelsinais, antį obuolių sultyse su keptais obuoliais ir spanguolių padažu, kiniškai keptą antį, apelsininę antį su ispaniškomis salotomis. Antis puikiai tinka nedidelei svečių kompanijai, priklausomai nuo paukščio dydžio, jo užteks 4-6 asmenims. Kepdami antį nepamirškite surinkti išbėgusių antienos taukų, ant kurių vėliau galėsite kepti bulves arba kitas šaknines daržoves.

Saldžiarūgštė antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 2,5 valandos

Kalėdoms

Sudėtis

  • 1 anties apie 2,5 kg
  • 2 šaukštų kalendrų sėklų
  • 4 šaukštelių rudojo cukranendrių cukraus
  • 250 g kokybiškų didelių džiovintų slyvų be kauliukų
  • 3 džiovintų lauro lapų
  • 1 šaukšto Santa Maria cinamono
  • 70 ml kokybiško balzaminio acto (naudojau Modenos)
  • 300 ml vištienos sultinio
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Papuošti:
  • granatų sėklų
  • gražgarsčių šviežių lapelių

Eiga

1

Pirma pasiruoškite prieskonių mišinį paukščiui įtrinti. Kalendrų sėklas lengvai pagrūskite, kad išsiskleistų kvapas, bet sėklų pilnai nesugrūskite. Kalendrų sėklas sumaišykite su cinamonu, druska, cukrumi ir maltais pipirais.

2

Antį nuplaukite, jos odelę prie krūtinėlės įpjaukite kryžmai, stenkitės pačio raumens neįpjauti. Paruoštu prieskonių mišiniu gerai įtrinkite visą antį, taip, kad kalendrų grūdelių prilystų ir į įpjautą odelę.

3

Kepimui skirtame inde sumaišykite sultinį su balzamiko actu, į skystį suberkite nuplautas bei verdančiu vandeniu nuplikytas slyvas, įmeskite lauro lapelius. Į indą guldykite prieskoniais įtrintą antį ir pašaukite į įkaitintą iki 160 laipsnių orkaitę kepti.

4

Kepkite antį apie 2 valandas, karts nuo karto ją palaistydami karštu sultinio ir balzaminio acto padažu. Kai antis jau bus iškepusi, orkaitės temperatūrą pakelkite iki 200 laipsnių karščio ir apskrudinkite anties odelę.

5

Iškepusią antį ištraukite iš orkaitės ir iškelkite ant lėkštės, šalia išdėliokite iškepusias ir padaže išbrinkusias slyvas. Padažą, kuriame kepė antis perkoškite, nuo jo viršaus nugraibykite dalį anties riebalų, o padažą gerai išsukite, kad būtų kuo vientisesnis. Aišku, geriausiai būtų padažą statyti į šaldytuvą ir po kiek laiko nuo jo nugraibyti užšalusius riebalus, bet, deja, tada ir iškepta antis per tą laiką atšals, todėl padažas šiam patiekalui tebūnie kiek riebesnis.

6

Prieš nešdami į stalą, antį apibarstykite granatų sėklomis ir apdėliokite gražgarsčių lapeliais. Padažą supilkite į padažinę ir pateikite šalia anties.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva

Gali patikti

5 komentarai

  • Atsakyti
    Umpa
    2019-12-07 at 8:54 pm

    Jeigu ne granatų sėklos su tais kauliukais tai tikrai būtų 10/10. Bet dabar tik 8/10 už tas sėklas. Jos visiškai niekur netinka į jokį maistą. Labai šlykščiai sutraška tarp dantų.

    • Atsakyti
      Renata
      2019-12-11 at 2:10 pm

      Granatos šiame recepte tik dėl papuošimo, tai drąsiai jas galite išbraukti ir nenaudoti. Nors man asmeniškai granatų sėklos labai tinka prie įvairiausių žieminių salotų ir desertų. Labai skanu ir sveika!

      • Atsakyti
        Umpa
        2019-12-16 at 10:55 am

        Granatų minkštimas tikrai labai skanu. Bet tos kietos sėklos tikrai ne. Aš apie tas kietasias dalis čia parašiau 🙂

  • Atsakyti
    Lapinskas
    2020-01-08 at 11:44 pm

    Išbandyta. Aš esu labai anties gerbėjas ir man visada antis patinka. Skaniausia iki šiol tai apelsininė antis iš medinės lentelės recepto. Gerai dabar apie šią. Kažko čia trūksta. Pati antis ne pačio maloniausio skonio. Bet tas padažas ir jame išvirusios slyvos tai buvo tobulos. Man pritrūko saldumo pačios anties, po to ji nebuvo tokia “tender”. Tikėjausi kad bus minkštesnė. Na kokie 6/10.

    • Atsakyti
      Renata
      2020-01-13 at 5:49 pm

      Dėl skonio nesiginčyjama 😉 šios anties skonis labai priklauso nuo naudojamo balzaminio acto kokybės, recepte siūlau rinktis kuo geresnį. Gal jūsų antis buvo gana didelė ir ją reikėjo dar kiek pakepti? Siūlau išbandyti ir šiame bloge esantį apelsininės anties receptą, kurį esu aprašiusi jau daugiau nei prieš 7 metus https://www.sezoninevirtuve.lt/apelsinine-antis-ir-ispaniskos-apelsinu-salotos/. Skanios antienos!

    Komentuokite