Repetuoju Kalėdas! Šiemet kalėdinių paukščių receptus paradėjau ruoši iš anksto, kad šventei galėčiau išsirinkti patį skaniausią, o geriausiais receptais spėčiau dar prieš šventes pasidalinti ir su jumis. Pirmasis mano išbandytas ir rekomenduojamas kalėdinis paukštis – saldžiarūgštė antis su balzamiko padažu ir džiovintomis slyvomis.
Šiam receptui svarbu naudoti kuo kokybiškus ingredientus: dideles, neperdžiūvusias slyvas, kokybišką balzaminį actą, traškiausias kalendrų sėklas ir kvapniausią cinamoną. Tada ji bus švelniai saldžiarūgštė, aromatinga ir traški. Antieną šventėms dažnai gaminu, tinklarašyje rasite ir kitus mano pamėgtus receptus: šventinę antieną su obuoliais ir serbentų padažu, apelsinų džemu glazuruotą antį su apelsinais, antį obuolių sultyse su keptais obuoliais ir spanguolių padažu, kiniškai keptą antį, apelsininę antį su ispaniškomis salotomis. Antis puikiai tinka nedidelei svečių kompanijai, priklausomai nuo paukščio dydžio, jo užteks 4-6 asmenims. Kepdami antį nepamirškite surinkti išbėgusių antienos taukų, ant kurių vėliau galėsite kepti bulves arba kitas šaknines daržoves.
Kalėdoms Pirma pasiruoškite prieskonių mišinį paukščiui įtrinti. Kalendrų sėklas lengvai pagrūskite, kad išsiskleistų kvapas, bet sėklų pilnai nesugrūskite. Kalendrų sėklas sumaišykite su cinamonu, druska, cukrumi ir maltais pipirais. Antį nuplaukite, jos odelę prie krūtinėlės įpjaukite kryžmai, stenkitės pačio raumens neįpjauti. Paruoštu prieskonių mišiniu gerai įtrinkite visą antį, taip, kad kalendrų grūdelių prilystų ir į įpjautą odelę. Kepimui skirtame inde sumaišykite sultinį su balzamiko actu, į skystį suberkite nuplautas bei verdančiu vandeniu nuplikytas slyvas, įmeskite lauro lapelius. Į indą guldykite prieskoniais įtrintą antį ir pašaukite į įkaitintą iki 160 laipsnių orkaitę kepti. Kepkite antį apie 2 valandas, karts nuo karto ją palaistydami karštu sultinio ir balzaminio acto padažu. Kai antis jau bus iškepusi, orkaitės temperatūrą pakelkite iki 200 laipsnių karščio ir apskrudinkite anties odelę. Iškepusią antį ištraukite iš orkaitės ir iškelkite ant lėkštės, šalia išdėliokite iškepusias ir padaže išbrinkusias slyvas. Padažą, kuriame kepė antis perkoškite, nuo jo viršaus nugraibykite dalį anties riebalų, o padažą gerai išsukite, kad būtų kuo vientisesnis. Aišku, geriausiai būtų padažą statyti į šaldytuvą ir po kiek laiko nuo jo nugraibyti užšalusius riebalus, bet, deja, tada ir iškepta antis per tą laiką atšals, todėl padažas šiam patiekalui tebūnie kiek riebesnis. Prieš nešdami į stalą, antį apibarstykite granatų sėklomis ir apdėliokite gražgarsčių lapeliais. Padažą supilkite į padažinę ir pateikite šalia anties. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva Saldžiarūgštė antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu
Sudėtis
Eiga
Užrašai
5 Comments
Umpa
2019-12-07 at 8:54 pmJeigu ne granatų sėklos su tais kauliukais tai tikrai būtų 10/10. Bet dabar tik 8/10 už tas sėklas. Jos visiškai niekur netinka į jokį maistą. Labai šlykščiai sutraška tarp dantų.
Renata
2019-12-11 at 2:10 pmGranatos šiame recepte tik dėl papuošimo, tai drąsiai jas galite išbraukti ir nenaudoti. Nors man asmeniškai granatų sėklos labai tinka prie įvairiausių žieminių salotų ir desertų. Labai skanu ir sveika!
Umpa
2019-12-16 at 10:55 amGranatų minkštimas tikrai labai skanu. Bet tos kietos sėklos tikrai ne. Aš apie tas kietasias dalis čia parašiau 🙂
Lapinskas
2020-01-08 at 11:44 pmIšbandyta. Aš esu labai anties gerbėjas ir man visada antis patinka. Skaniausia iki šiol tai apelsininė antis iš medinės lentelės recepto. Gerai dabar apie šią. Kažko čia trūksta. Pati antis ne pačio maloniausio skonio. Bet tas padažas ir jame išvirusios slyvos tai buvo tobulos. Man pritrūko saldumo pačios anties, po to ji nebuvo tokia “tender”. Tikėjausi kad bus minkštesnė. Na kokie 6/10.
Renata
2020-01-13 at 5:49 pmDėl skonio nesiginčyjama 😉 šios anties skonis labai priklauso nuo naudojamo balzaminio acto kokybės, recepte siūlau rinktis kuo geresnį. Gal jūsų antis buvo gana didelė ir ją reikėjo dar kiek pakepti? Siūlau išbandyti ir šiame bloge esantį apelsininės anties receptą, kurį esu aprašiusi jau daugiau nei prieš 7 metus https://www.sezoninevirtuve.lt/apelsinine-antis-ir-ispaniskos-apelsinu-salotos/. Skanios antienos!