APP/ Desertai/ Ruduo/ Visi receptai

Kepti obuoliai su varške

Šiuo keptų obuolių receptu pasidalino skaitytoja Eglė Eglutytė. Jos keptų obuolių receptą, kiek pakoregavau pagal savo virtuvės spintelių turinį, šis maistingas desertas labai patiko visai mano šeimai. Tokie kepti obuoliai su varške labai tinka skaniai vakarienei arba vėlyviems savaitgalio pusryčiams. Dėkui, Egle, tikrai juos kepsiu dar ne vieną kartą!

Kiekvienais metais aš labai pasiilgstu Kalėdų laukimo, ne tiek pačių Kalėdų, kiek jų laukimo. Tas šventinis laukimas, man kaip vaikystės stebuklas, kai ore tvyro viltis, ramybė ir džiaugsmas. Tokiu metu norisi būti geram, savo artimiesiems, draugams, pažįstamiems ir visai nepažįstamiems. Norisi dovanoti džiaugsmą, dovanas ir viltį, dalintis gerais jausmais. Todėl visą gruodį kviečiu Jus dalintis savo mėgstamais receptais Sezoninės Virtuvės FB puslapyje. O aš kiekvieną savaitę vienam iš Jūsų dovanosiu po Kalėdomis kvepiančią knygą! Šią savaitę kviečiu pasidalinti savo skaniausių Kalėdinių kepsnių receptais, o pačio pačiausio kepsnio autoriui atiteks knyga „Mėsos kepsniai iš orkaitės“, kurią dovanoja pasaulio-skoniai.lt.

„Dar gyvendama kaime mus, kiemo vaikus viena garbingo amžiaus senolė vaišino gardžiais obuoliais įdarytais varške. Jie man primena vaikystę ir sukelia gražius prisiminimus, tad jo receptuką aš čia pateiksiu ;)…“

Ištrauka iš Eglės Eglutytės laiško

Kepti obuoliai su varške

12 votes, average: 3,25 out of 512 votes, average: 3,25 out of 512 votes, average: 3,25 out of 512 votes, average: 3,25 out of 512 votes, average: 3,25 out of 5 (12 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 5-6
Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 5-6 dideli obuoliai
  • 200 g. riebios varškės
  • 1 v.š. grietinės
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 30 g. džiovintų slyvų
  • 30 g. džiovintų persikų
  • Papuošimui:
  • 4 v.š. medaus
  • 100 g. kapotų graikinių riešutų

Eiga

1

Pirmiausiai obuoliams nupjoviau viršūnėles ir išskaptavau viduriukus. Obuolius skaptuoti man patogiausiai buvo arbatiniu šaukšteliu. Taip paruoštų obuolių žievelę subadžiau šakute, kad kepdami labai neištižtų.

2

Varškę ištryniau su cukrumi ir prieskoniais bei grietine, sudėjau švarius pjaustytus džiovintus vaisius. Varškės masę gerai išmaišiau ir įdariau ja išskaptuotus obuolius.

3

Obuolius kepiau įkaitusioje 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

4

Kol obuoliai kepė, karšto vandens vonelėje ištirpinau jau spėjusį susicukruoti medų ir sukapojau riešutus.

5

Iškepusius obuolius apipyliau skystu medumi ir apibarsčiau kapotais riešutais. Labai skanu ir maistinga!

 

Gali patikti

14 Comments

  • Atsakyti
    Kiaunė
    2012-12-04 at 6:25 pm

    Oi kaip skaniai atrodo! Kaip tik žvalgiausi į obuolių krūvelę iš mamos sodo, galvodama ką čia su jais nuveikus. Ir varškės turiu – kepsiu rytoj:)

  • Atsakyti
    Kiaunė
    2012-12-04 at 6:25 pm

    Oi kaip skaniai atrodo! Kaip tik žvalgiausi į obuolių krūvelę iš mamos sodo, galvodama ką čia su jais nuveikus. Ir varškės turiu – kepsiu rytoj:)

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-12-04 at 8:38 pm

    Labai mielos žydros kojinaitės 😉 norėjau pagirti jau aname įraše, bet tad amą atėmė snaigės. Obuoliai irgi geri, reikės prie progos išbandyti (kai vėl turėsiu obuolių).

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-12-04 at 8:38 pm

    Labai mielos žydros kojinaitės 😉 norėjau pagirti jau aname įraše, bet tad amą atėmė snaigės. Obuoliai irgi geri, reikės prie progos išbandyti (kai vėl turėsiu obuolių).

  • Atsakyti
    Liudas
    2014-01-21 at 7:26 pm

    Moterys,negadinkit skanaus dalyko medumi,kuris aukštesnėje temperatūroje ne tik praranda savo naudingumą,bet ir pasidaro nuodingas. Naudokit kepiniams dirbtinį medų.

  • Atsakyti
    Karolina
    2014-02-06 at 2:38 pm

    Labas 🙂 Labai skaniai ir lengvai viskas atrodo, reiks būtinai išsikepti. Tik turiu klausimą: reikia valgyti iš karto, kol dar karšti, ar skanūs ir atvėsę? Ačiū. 🙂

  • Komentuokite