APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Obuolių pyragas pagal Ottolenghi

Obuolių pyragų niekada nebus per daug! Kai sugalvojau išbandyti naują, dar nebandytą obuolių pyrago receptą, man prireikė kaip reikiant pasistengti, kad tokį surasčiau. Įkvėpimui varčiau kulinarines knygas ir mano akys užkliuvo už Ottolenghi knygoje “Simple” aprašyto obuolių pyrago, kuriame obuoliai ne įmaišomi į tešlą, o užberiami ant jos. Ottolenghi receptais seniai žaviuosi, turiu beveik visas jo knygas, o viešėdama Londone lankiausi ir jo restorane. Tad dėl recepto gerumo beveik neabejojau!

Kad obuoliai gardžiai karamelizuotųsi, recepte rekomenduojama juos sumaišyti su ruduoju cukrumi ir apibarstyti šildančių prieskonių mišiniu. Rudeniui atėjus savo prieskonių spintelę papildžiau ne tik cinamonu, kardamonu, bet ir meduolių prieskoniais. Šį prieskonių mišinį sudaro: maltas cinamonas, kvapieji ir juodieji pipirai, kardamonai, gvazdikėliai, imbierai bei muskatų riešutai. Obuolių pyragui visi šie prieskoniai labai tinka. Todėl nelaukdama kalėdinių meduolių sezono jau praplėšiau meduolių prieskonių pakuotę anksčiau. Naujai išbandytas obuolių pyragas pateisino visus lūkesčius – jo pagrindas buvo minkštas ir ilgai išliekantis šviežias, panašus į keksą, o obuolių karūna gražiai karamelizavosi, nuo Santa Maria meduolių prieskonių jie kvepėjo jaukumu, kviečiančiu grįžti namo.

Obuolių pyragų esu iškepusi tikrai daug. Dalinuosi nuorodomis, kur galite rasti mano skaniausius receptus:

Kepkite ir mėgaukitės!

Obuolių pyragas pagal Ottolenghi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 22 cm skersmens formai
Kepimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • Tešlai:
  • 130 g minkšto sviesto
  • 150 g smulkaus cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 200 g riebios grietinės
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA vanilinio cukraus
  • 300 g šviesių speltų miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • Obuolių viršui:
  • 4 vidutinio dydžio obuolių (apie 500 g)
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1 šaukštelio SANTA MARIA meduolių prieskonių

Eiga

1

Paruoškite pyrago tešlą. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Po vieną toliau sukdami įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, berkite vanilinį cukrų ir sukite toliau, kol masė taps vientisa, tada sukrėskite kambario temperatūros grietinę. Svarbu, kad gaminant visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Miltų mišinį suberkite į tešlos ruošinį ir užmaišykite vientisą tešlą.

2

Paruoškite obuolius. Obuolius supjaustykite storesnėmis skiltelėmis, išimkite sėklas. Ant pjaustytų obuolių berkite meduolių prieskonius ir cukrų, gerai išmaišykte, kad obuoliai jais pasidengtų.

3

Atsegamą kepimo formą ištepkite sviestu, dugną ir šonus padenkite kepimo popieriumi ir supilkite paruoštą tešlą. Ant viršaus užbarstykite pjaustytais obuoliais, juos įspauskite į tešlą, kad apatinės skiltelės įgrimzų į tešlą, o viršutiniai sudarytų gražią obuolių skiltelių "karūną". Kepkite įkaitintoje 160 laipsnių orkaitėje 60-70 minučių, kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.

4

Iškepusį pyragą palikite kepimo formoje pusvalandžiui praaušti. Išimkite iš kepimo formos, leiskite pilnai ataušti ir tik tada pjaustykite.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite