Obuolių pyragų niekada nebus per daug! Kai sugalvojau išbandyti naują, dar nebandytą obuolių pyrago receptą, man prireikė kaip reikiant pasistengti, kad tokį surasčiau. Įkvėpimui varčiau kulinarines knygas ir mano akys užkliuvo už Ottolenghi knygoje “Simple” aprašyto obuolių pyrago, kuriame obuoliai ne įmaišomi į tešlą, o užberiami ant jos. Ottolenghi receptais seniai žaviuosi, turiu beveik visas jo knygas, o viešėdama Londone lankiausi ir jo restorane. Tad dėl recepto gerumo beveik neabejojau!
Kad obuoliai gardžiai karamelizuotųsi, recepte rekomenduojama juos sumaišyti su ruduoju cukrumi ir apibarstyti šildančių prieskonių mišiniu. Rudeniui atėjus savo prieskonių spintelę papildžiau ne tik cinamonu, kardamonu, bet ir meduolių prieskoniais. Šį prieskonių mišinį sudaro: maltas cinamonas, kvapieji ir juodieji pipirai, kardamonai, gvazdikėliai, imbierai bei muskatų riešutai. Obuolių pyragui visi šie prieskoniai labai tinka. Todėl nelaukdama kalėdinių meduolių sezono jau praplėšiau meduolių prieskonių pakuotę anksčiau. Naujai išbandytas obuolių pyragas pateisino visus lūkesčius – jo pagrindas buvo minkštas ir ilgai išliekantis šviežias, panašus į keksą, o obuolių karūna gražiai karamelizavosi, nuo Santa Maria meduolių prieskonių jie kvepėjo jaukumu, kviečiančiu grįžti namo.
Obuolių pyragų esu iškepusi tikrai daug. Dalinuosi nuorodomis, kur galite rasti mano skaniausius receptus:
- El. knygelėje “Obuolių pyragai iš viso pasaulio” net 12 skaniausių pyragų nuo itališko su alyvuogių aliejumi iki prancūziškos obuolių galetės.
- Tinklaraštyje laukia dar visa eilė skaniausių obuolių pyragų receptų.
- Knygoje “Nostalgiški skanumynai” surašiau nostalgiško obuolių pyrago ir juostelių su obuoliais receptus.
- Į “Sezoninių skanumynų istorijos” knygą sudėjau dar 5 pyragų su obuoliais receptus.
Kepkite ir mėgaukitės!
Komentarai