APP/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Visi receptai

Kepti plakti kiaušiniai CARBONARA stiliumi

Šio patiekalo pavadinimas geriausiai ir aiškiausiai skamba anglų kalba Scrambled eggs “carbonara”, kas supranta, žino apie ką kalba. Deja, bet kol kas nesu radusi tinkamo lietuviško atitikmens šiam patiekalui, juk kepti plakti kiaušiniai tikrai nenusako šio patiekalo kreminės konsistencijos. O carbonara su šiuo britišku kiaušinių patiekalo pavadinimu mažiai ką turi bendro, bet šiame patiekale labai gerai atsikartoja populiarios itališkos pastos Carbonara skonis. Jei mėgstate abu šiuos patiekalus, Scrambled eggs “carbonara” jums dvigubai patiks!

Kad patiekalas būtų maksimaliai skanus, naudokite laisvėje laikomų kaimiškų vištų kiaiušinius su ryškiais tryniais, riebi grietinėlė čia tiks labiau nei paprastas pienas, labai svarbią vietą šiame patiekale užima ir malti pipirai, rekomenduoju rinktis geriausiaus iš geriausių Tellicherry juoduosius pipirus malūnėlyje, kad galėtumėte jų šviežiai užmalti ant patiekalo. Šie pipirai iš tiesų yra ypatingi, tarptautiniame konkurse „Superior Taste Awards“ jie gavo aukščiausią trijų žvaigšdučių įvertinimą. Šį konkursą organizuoja Tarptautinis skonio institutas, o produktus vertina žiuri, kurią sudaro net 200 nepriklausomu profesionalių sefų ir somelje. Daugiau apie šiuos pipirus galite pasiskaityti čia. Beje, kepdami plaktus kiaušinius druskos nenaudokite, jie iškeps puresni, o sūrumo įgaus nuo keptos šoninės. Jei visgi druskos pritrūks, apibarstykite patiekalą jau serviravimo eigoje. Tiks pusryčiams ir vakarienei!

Kepti plakti kiaušiniai CARBONARA stiliumi

4 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata
Gaminimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • 6 laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 3 šaukštų riebios grietinėlės
  • 100 g kubeliais pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukštelio šviežiai maltų Tellicherry juodųjų pipirų
  • 30 g sviesto kepimui
  • Patiekimui:
  • 3 riekelių šviesios raugo duonos
  • laiškinių svogūnų apibarstyti
  • saujos tarkuoto kietojo sūrio apibarstyti
  • kelių Tellicherry juodųjų pipirų malūnėlio pasukimų

Eiga

1

Pirmiausiai duonos riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių ir laikykite šiltai užkloję virtuviniu rankšluosčiu.

2

Tada keptuvėje ant vidutinės kaitros išlydykite sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir ją pačirškinkite, kol gražiai apskrus. Apkepusius šoninės kubelius kiaurasamčiu išgriebkite iš keptuvės, joje palikdami tik riebalus. Kaitlentės temperatūrą sumažinkite iki minimalios.

3

Kiaušinius įmuškite į dubenį, šakute lengvai juos išplakite, supilkite 3 šaukštus grietinėlės ir išmaišykite. Kiaušinių plakinį pilkite į keptuvę su riebalais ir kepkite ant žemos temperatūros nuolat švelniai maišydami mentele, kol kiaušiniai lėtai pradės tirštėti. Kai kiaušiniai sutirštės, bet vis dar atrodys kiek neiškepę, ant jų užberkite apkepusius šoninės kubelius, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, užberkite maltų Tellicherry juodųjų pipirų ir greitai išmaišykite bei nukelkite keptuvę nuo kaitros, kad kiaušiniai toliau netirštėtų bei išliktų kreminės konsistencijos.

4

Ant duonos riekių dėkite keptus kiaušinius, apibarstykite tarkuotu sūriu, pjaustytais svogūnų laiškais ir maltais juodaisiais Tellicherry pipirais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendadarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite