APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Užkandžiai/ Visi receptai

Angliškos bandelės SCONES saldžiai ir sūriai

Jei dar nesate bandę kepti šių nesudėtingų angliškų bandelių, dabar būtų pats laikas jas išbandyti. Šiandien Didžiojoje Britanijoje karūnuotas naujasis karalius Karolis III, o rytoj laukia graži šventė – Motinos diena. Rekomenduoju šiom dviem progom suruošti anglišką arbatėlę Afternoon Tea, kuri nepraeina be šių Scones bandelių. Jau įsivaizduoju, kaip tokia šventinė arbatėlė patiktų visoms mamoms! Tradiciškai prie Scones bandelių patiekiamas virtos grietinėlės kremas Clotted Cream ir naminis džemas. Būtent taip Scones bandeles serviruoju svečiams mūsų Stiklo Name. Jei norėtumėte paragauti mano keptų, kviečiu į svečius pas mus į Kurorto Namą, jo svečiams ruošiu Kurortinės arbatėlės vaišes Stiklo Name.

Šį receptą išmokau iš savo konditerijos mokytojos Leiths maisto ir vyno mokykloje, kurioje šiuos metus mokiausi nuotoliniu būdu. Scones bandelių yra daug ir įvairių receptų, amerikiečiai jas mėgsta gaminti trikampes ir dažniausiai tešlą minko su kiaušiniais, o britai kepa jas apvalias ir dažniausiai tešlą ruošia be kiaušinių. Svarbiausia ruošiant šių bandelių tešlą – nepersistengti, nes jų tikrai nereikia ilgai minkyti. Scones paruošiamos ir iškepamos gana greitai, nes jos gaminamos su kepimo milteliais, taigi nereikia nei ilgai minkyti, nei kildinti. Šį kartą dalinuosi iš karto dviem – saldžių ir sūrių Scones bandelių receptais. Iš nurodytų bazinių ingredientų, juos padalinę pusiau, iškepsite dviejų skonių bandeles. Saldžias skaninau Santa Maria vaniliniu cukrumi su natūralia vanile ir razinomis, o sūrias – tarkuotu kietuoju sūriu ir džiovintais Santa Maria čiobreliais. Bandeles kildinau savo pamėgtais Santa Maria kepimo milteliais. Jei dar nesugalvojote kaip skaniai pradžiuginti savo mamą, tai ryt ryte atsikėlę valandėlę anksčiau dar spėsite iškepti skaniausiaų saldžių ir sūrių Scones bandelių prie arbatos.

Angliškos bandelės SCONES saldžiai ir sūriai

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 15 bandelių
Gaminimo laikas: 30 min. Kepimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • Baziniai ingredientai:
  • 450 g šviesių kvietinių miltų
  • 4 šaukštelių "Santa Maria" kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 120 g šalto sviesto
  • 300 ml raugintų pasukų
  • 1 kiaušinio plakinio bandelių aptepimui
  • Saldžioms bandelėms:
  • 1-2 šaukštelių "Santa Maria" vanilinio cukraus
  • 50 g nedidelių razinų
  • 1 šaukštelio cukraus miltelių
  • Sūrioms bandelėms:
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1-2 šaukštelių "Santa Maria" dž. čiobrelių

Eiga

1

Iš šių bazinių ingredientų galite paruošti dviejų rūšių bandeles, padalinę bazinius ingredientus pusiau. Jei norite saldžias ir sūrias bandeles ruošti iš pilnos bazinių ingredientų porcijos, saldžių bei sūrių bandelių ingdedientus dvigubinkite.

2

Paruoškite tešlą. Pirma miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Saldžioms bandelėms į miltų mišinį dar įmaišykite vanilinį cukrų, cukraus miltelius ir karštu vandeniu perlietas ir nusausintas razinas. Sūrioms bandelėms į miltų mišinį įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį ir dž. čiobrelius. Į miltų ir priedų mišinį įtarkuokite labai šaltą sviestą bei pirštais trinkite miltus su sviestu, kol gausite riebius trupinius. Tada dalimis supilkite pasukas ir greitai užminkykite vientisą tešlą. Skonsų tešlos nereikia ilgai minkyti, svarbiausia, kad visi ingredientai apsijungtų kartu. Minkykite rankomis, tešla turėtų gautis ne per drėgna bei nelipti prie minkymo dubens. Jei namuose temperatūra gana aukšta, tešlą galite suvynioti į maisto plėvelę ir dėti 15 minučių į šaldytuvą, bet šis žingsnis nėra būtinas.

3

Suformuokite bandeles. Tešlą suformuokite į stačiakanpį, kočėlu ją pamuškite ir lengvai iškočiokite, tada kelis kartus perlenkite ir vėl lengvai iškočiokite į stačiakampį. Apvalalią sausainių formą apibarstykite miltais ir tešloje spauskite apvalias bandeles, kurių storis turėtų būti apie 1,5 cm. Atlikusią tešlą vėl pakočiokite ir toliau spauskite bandeles. Iš šios porcijos turėtų gautis apie 15 bandelių.

4

Kepkite bandeles. Paruoštas bandeles aptepkite kiaušinio plakinu ir pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 30 minučių. Iškepusias bandeles aušinkite ant grotelių ir skanaukite dar šiltas. Patiekite su sviestu, mėgstamu džemu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite