APP/ Pavasaris/ Visi receptai/ Žuvys

Kepsninėje lėtai keptas upėtakis su smidrais ir ridikėliais

Ar nepamiršote, pirmasis birželio sekmadienis – Tėvo diena! Šią dieną mes dažniausiai kepame kažką skanaus kepsninėje, o tiksliau, aš tik sugalvoju ką kepsime, pasirūpinu ingredientais, juos suruošiu, o kepimu jau pasirūpina pats tėtis Vyras prie grilio, nes jam kepti savo šeimai yra vienas malonumas. Tėvo dienos pietums šį kartą rekomenduoju – sultingą lėtai keptą vaivorykštinio upėtakio filė su smidrais ir ridikėliais.

Upėtako filė užsakiau iš el. žuvies parduotuvės FishWish.eu Ši žuvis atsakingai užauginta pagal griežtus reikalavimus nenaudojant antibiotikų, dažiklių ir konservantų. Labai patogu jos užsisakyti daugiau ir turėti šaldiklyje, prireikus, žuvies filė šaltame vandenyje atitirpsta vos per pusvalandį. Šį kartą žuvį siūlau kepti lėtai ir ilgai žemoje temperatūroje ant uosio lentelės, kurią prieš kepimą taip pat pusvalandžiui reikia užmerkti į vandenį. Jei dar nesate garnyrui kepsninėje kepę šviežių ridikėlių, labai rekomeduoju juos iškepti kartu su smidrais. Pats geriausiais vėlyvo pavasario ir ankstyvos vasaros garnyras prie bet kokio kepto maisto. Iš atlikusių ridikėlių lapų kartu su krapais skanu susitrinti sezoninį pesto padažą, jis savo švelniu skoniu papildys keptą žuvį bei daržoves. Nesudėtingas, bet labai sezoninis, vertas šventinių savaitgalio pietų receptas!

P.S. Beje, Tėvo dienos proga kokybiškos žuvies parduotuvė FishWish.eu iki gegužės 31 d. skelbia 15 procentų nuolaidą visai lašišai ir tunui. Nepraleiskite progos kokybiškos žuvies įsigyti pigiau!

Kepsninėje lėtai keptas upėtakis su smidrais ir ridikėliais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 3 asmenims
Kepimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • 1 filė vaivorykštinio upėtakio iš FishWish.eu
  • 250 g šviežių smidrų
  • 250 g šviežių ridikėlių
  • kelių šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto kokybiškų grūdėtųjų garstyčių
  • pusės citrinos
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 uosio lentutės kepimui
  • Patiekimui - Ridikėlių lapų ir krapų pesto:
  • puokštės ridikėlių lapų
  • puokštės šviežių krapų
  • saujos pinijų riešutų
  • 1 česnako skiltelės
  • saujos tarkuoto kietojo sūrio
  • šaltai spausto ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • šlakelio citrinos sulčių
  • duskos pagal skonį

Eiga

1

Paruoškite žuvį ir daržoves kepimui. Mano turima upėtakio filė buvo šaldyta, todėl ją pusvalandžiui užmerkiau į šaltą vandenį, kad atitirptų, o ant viršaus uždėjau uosio lentelę, skirtą kepimui, kad išbrinktų. Po pusvalandžio žuvis jau buvo atšilusi, o lentelė, skirta kepimui pakankamai išbrinkusi. Smidrus nuplaukite, nulaužykite jų sumedėjusius galiukus. Ridikėlius gerai praskalaukite po vandeniu, prie šaknelių palikite dalį lapelių, o likusius nupjaukite ir gerai išdžiovinkite, jie bus skirti pesto padažui. Ridikėlių "uodegėles" nupjaukite ir juos perpjaukite išilgai pusiau.

2

Paruoškite pesto padažą. Iš atlikusių ridikėlių lapų ir krapų paruoškite pesto padažą elektrinėje kapoklėje. Visus ingedientus sudėkite į kapoklę ir pilkite tiek aliejaus, kad pesto padažas lengvai susitrintų ir taptų norimos konsistencijos. Padažą sudėkite į indelį ir atidėkite laukti iškepusios žuvies bei daržovių.

3

Kepsninę pasiruoškite kepimui. Ją įkurkite gaminimui ant tiesioginės 80 laipsnių kaitros.

4

Iškepkite upėtakį. Žuvies filė ir lentelę, skirtą kepimui, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Žuvį dėkite ant lentelės odele žemyn. Iš grūdėtųjų garstyčių, kelių šaukštų alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių su žiupsneliu druskos bei maltų pipirų užmaišykite marinatą. Juo prieš kepimą konditeriniu teptuku ištepkite žuvį, kad gerai pasidengtų. Upėtakio filė kartu su lentele pašaukite kepti į įkaitintą kepsninę ant grotelių apie 30 minučių, kol žuvies vidinė temperatūra pasieks 55 laipsnius. Tada žuvį nukelkite nuo ugnies kartu su lentele ir atidėkite trumpam, kol apkepsite daržoves.

5

Iškepkite daržoves. Paruoštas daržoves apšlapstykite keliais šaukštais alyvuogių aliejaus, apibarstykite druska su pipirais. Kepsninės kaitrą pakelkite iki 200 laipsnių karščio, daržoves sudėkite į daržovių kepimui skirtą skardelę su skylutėmis ir vis pamaišydami kepkite apie 5 minutes, kol daržovės lengvai suminkštės, bet neperkeps.

6

Serviruokite iškeptą žuvį su lentele ant kurios ir kepėte, dėkite ją ant didesnės medinės lentelės, iš šonų apdėliokite keptais smidrais ir ridikėliais, žuvį apibarstykite kapotais krapais o iš krašto statykite šviežiai trintą pesto padažą. Skanaus!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FishWish.eu

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    rasa
    2023-06-09 at 5:53 pm

    Puikus receptas su smidrais.

  • Komentuokite