APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Maisto ir vyno derinimas: prancūziškas pupelių troškinys su antienos šlaunelėmis

Atvyko jaunas božolė! Kiekvienais metais lapkričio trečiąjį ketvirtadienį pasaulis švenčia jauno Božolė vyno šventę. Šiemet jauno vyno sutiktuvės bus visai kitokios, nei įprasta, su uždarytais barais ir restoranais. Visada šią dieną su vyru stengdavomės išeiti į miestą, bet šiemet, kaip ir visi, liksime namuose, bet šią dieną tikrai paminėsime pakeldami jauno vyno taurę, kad kitais metais pasaulis ir ši šventė sugrįžtų į savo įprastas vėžias.

Ta proga, kartu su Someljė mokykla, parinkome 3 vynus iš Božolė regiono:

Šiuos vynus sudėliojau gerėjimo tvarka, norėdami pasimėgauti tikru Božolė regiono vynu, rekomenduoju išbandyti būtent paskutinį šiame sąraše vyną. O norintiems daugiau sužinoti apie Božolė regiono vynus, rekomenduoju perskaityti šį straipsnį.

Koks gi maistas derėtų prie vynų iš Božolė regiono? Įprastai šie vynai būna lengvo skonio, gaiviai rūgštūs. Brandesnis Gamay vynuogių vynas pasižymi subtilais gėlių, uogų ir žemės aromatais bei universalumu derinant prie maisto. Tikrai neprašausite, jei šį vyną derinsite su:

  • riebia paukštiena: antiena, žąsiena
  • su kalakutiena ir vištiena
  • kiaulienos dešrelėmis, šonine
  • troškintais kopūstais
  • įvairiais riebesniais patiekalais

Tradiciškai Gamay vynuogių vynas patiekiamas prie Padėkos dienos kepto kalakuto ir idealiai tinka prie tradicinių Kalėdų stalo patiekalų. Aš šį vyną derinau prie prancūzišku stiliumi ruošto pupelių troškinio su antienos šlaunelėmis. Prancūzijoje jis ruošiamas su confit antiena (ančių riebaluose virtomis antienos šlaunelėmis) ir dar paskaninamas keptos šononės gabaliukais. Mano patiekalas – mažiau tradicinis, bet ir mažiau riebus, nors tikrai ne mažiau skanus. Pupelės ilgai troškintos su daržovėmis ir antienos riebalais tapo sviestinės ir tiesiog tirpo burnoje, o antiena labai puikiai kartu išsitroškino. Tai sotus ir aromatingas pateikalas, kuris puikiai suderėjo su Božolė vynu!

Maisto ir vyno derinimas: prancūziškas pupelių troškinys su antienos šlaunelėmis

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min. Kepimo laikas: 1,5 val.

Sudėtis

  • 4 antienos šlaunelių
  • 400 g didesnių džiovintų pupelių
  • 2 didesnių morkų
  • 0,5 nedidelio saliero
  • 4 lapkotinio saliero stiebų
  • 2 svogūnų
  • 4-5 česnako skiltelių
  • 750 ml sultinio
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus daržovėms apkepti
  • šviežių petražolių apibarstyti
  • Prieskoninių žolelių "Bouquet Garni" puokštei:
  • šalavijų šakelės
  • rozmarino šakelės
  • kelių petražolių šakelių
  • kelių čiobrelio šakelių

Eiga

1

Iš vakaro pupeles užmerkite šaltame vandelyje ir palikite per naktį, kad išbrinktų.

2

Paruoškite daržoves. Morkas ir šakninį salierą nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, o salierų stiebus smulkiai supjaustykite. Iš prieskoninių žolelių, skirtų "Bouquet Garni" paruoškite kvapnią puokštę ir ją per kotelius suriškite konditeriniu siūlu.

3

Troškinimui parinkite puodą su dangčiu, geriausiai tiks ketaus. Puodą statykite ant kaitlentės, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus su česnakais. Tada berkite kubeliais pjaustytas morkas ir šakninį salierą. Galiausiai berkite pjaustytus salierų kotus. Viską apkepkite, į puodą suberkite išbrinkusias pupeles, užpilkite sultiniu, kad visos pupelės būtų apsemtos, berkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, o ant viršaus uždėkite surištą prieskoninių žolelių puokštę. Uždenkite puodo dangtį ir pašaukite į orkaitę troškintis 170 laipsnių karštyje 1 valandai.

4

Kol pupelės troškinasi orkaitėje, keptuvėje ant kaitlentės apkepkite anties šlauneles. Prieš kepant jas apiberkite druska ir pipirais. Šlauneles kepkite įkaitintoje sausoje keptuvėje pirmiausiai odele žemyn. Per kelias minutes antienos odelė pradės skrusti ir paleis riebalus. Po 4-5 minučių kepimo ant odelės, antienos šlauneles apverskite ir kepkite toliau karštuose savo pačios riebaluose dar apie 4-5 minutes.

5

Po valandos troškinimo, ištraukite puodą iš orkaitės, išimkite iš jo žolelių puokštę, kuri jau bus atidavusi savo aromatus troškiniui, patikrinkite kokio kietumo yra pupelės ir ar nereikia papildomai įpilti sultinio. Ant pupelių guldykite apkeptas antienos šlauneles, vėl uždenkite puodą ir pašaukite troškintis dar apie 30 minučių.

6

Per 1,5 valandos troškinimo pupelės turėtų būti minkštos ir sviestinės, o anties šlaunelės gerai iškepusios. Troškinį apibarstykiyte kapotomis petražolėmis ir valgykite kol šilta. Derinkite su jaunu Božolė vynu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SOMELJĖ MOKYKLA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite