APP/ Visi receptai/ Žiema/ Žuvys

Traškus karpis su daržovėmis kinietiškai

Kartu su adventu į mūsų namus ateina ir žuvies valgymo sezonas. Kiekvienais metais advento metu stengiuosi valgyti kuo mažiau mėsos, ją pakeisti kokybiška žuvimi bei sezoninėmis daržovėmis. Šiemet advento metu bandysiu šeimą dar labiau pripratinti prie žuvies patiekalų.

Šį kartą iš elektroninio turgelio merkio.lt užsisakiau kelis karpio filė gabaliukus ir net nesitikėjau, kad jie bus tokie dideli ir gražūs. Karpį šią savaitę gaminau kelias būdais, o pačiu skaniausiu, bei geriausiai šeimos įvertintu dalinuosi ir su jumis. Karpis – viena mėgstamiausių ir dažniausiai lietuvių naudojama žuvis. Mano vaikystės namuose jis dažniausiai buvo kepamas keptuvėje, apvoniotas miltuose ir pateikiamas su keptomis morkomis, svogūnais ir pomidorų pasta. Šį kartą karpį norėjau ruošti kinietiškai, kažkada buvau valgiusi traškiai keptą žuvį su daržovėmis kinietiškame restorane ir man labai patiko. Patieklas gavosi kiek kitoks, nei restorane, bet ne mažiau skanus, nes žuvis iškepė ypač traškiai, o daržovės neperkėpė ir buvo saldžiarūgščiai aštrios. Prieš kepimą karpį pamirkiau plaktuose kiaušinio baltymuose ir apvoliojau krakmole. Daržoves naudojau tas, kurias radau savo šaldytuve: porus, paprikas, svogūnus, morkas ir salierus. Kinietiško skonio patiekalui suteikė keptas imbieras su českanais, aitriosiomis paprikomis ir sojų padažas su ryžiu actu. Prie taip ruoštos žuvies, būtinai išsivirkite ryžių. Kai pabos tradiciškai keptas karpis, kviečiu išbandyti šį receptą! O kokybiškos ir gražios, lietuviško karpio filė šiuo metu rasite el. turgelyje merkio.lt

Traškus karpis su daržovėmis kinietiškai

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 600-800 g šviežios karpio filė iš merkio.lt
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 3-4 šaukštų bulvių krakmolo
  • druskos ir aitriųjų paprikų pagal skonį
  • aliejaus kepti
  • Keptoms daržovėms:
  • 4 česnako skiltelių
  • nykščio dydžio imbiero šaknies
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 poro
  • 2 morkų
  • kelių saliero kotų
  • 1-2 paprikų
  • 1 mėlynojo svogūno
  • 4 šaukštų sojų padažo
  • 2 šaukštų ryžių acto
  • 2 šaukštelių cukraus
  • aliejaus kepti

Eiga

1

Karpio filė supjaustykite juostelėmis, apibarstykite druska ir aitriosiomis paprikomis. Kiaušinių baltymus išplakite su druska. Į lėkštę supilkite krakmolą. Kiekvieną žuvies gabaliuką pamirkykite išplaktame kiaušinio baltyme ir apvoliokite krakmole. Kepkite keptuvėje ant aliejaus. Aliejaus pilkite daugiau, kad žuvis gražiai jame išvirtų. Kai viena pusė apkeps apverskite ant kitos. Iškepusius žuvies gabaliukus išimkite ant lėkštės.

2

Pasiruoškite daržoves. Česnakus, aitriąją papriką ir imbierus smulkiai sukapokite. Morkas nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, paprikas irgi, svogūnus ir porus - pusžiedžiais, salierų kotus - nedideliais gabaliukais. Švarioje keptuvėje ant aliejaus pakepinkite česnakus su imbierais ir aitriąja paprika, suberkite svogūnus ir porus, trumpai apkepkite tada suberkite juostelėmis pjaustytas morkas, galiausiai salierų kotus. Viską kepkite neilgai, kad daržovės išliktų traškios bei neperkeptų.

3

Ryžių acte ištirpinkite cukrų, supilkite sojų padažą ir užpilkite ant kepamų daržovių. Dar kelias minutes patroškinkite, kol padažas užvirs ir kiek nugaruos, iš karto nukelkite nuo ugnies. Ant daržovių dėkite iškeptą žuvį ir iš karto neškite ant stalo.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su merkio.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite