Tai dar vienas rudeninis trupiniuotis, be kvietinių miltų, į rudeninių skanumynų kolekciją! Migdolinį trupiniuotį kepiau su paskutinėmis slyvomis lauko kepsninėje. Kol terasoje dar spalvotas ruduo, mes ir toliau kuriame savo žaląjį Big Green Egg kiaušinį, kuris turi specialų dangtelį nuo lietaus, tad jokie krituliai gaminimui lauke nebaisus. Šio deserto trupiniams prireiks vos kelių ingredientų: migdolų miltų, cukraus, sviesto, dar žiupsnelio cinamono ir aguonų. Kai slyvos kiek apkepa, ant jų beriu migdolų trupinius ir dar pašaunu kepti. Trupiniuotis skanus šiltas ir šaltas, su tirštu jogurtu ar plakta grietinele.
Kviečių žiūrėti filmuotą receptą.
Be glitimo Pradžioje, užsikurkite kepsninę, ją įkurkite iki 180 laipsnių karščio, uždėkite deflektorių, kuris sukurs orkaitės efektą ir išsklaidys kepsninėje karštį. Pyragą toje pat temperatųroje galite kepti ir savo virtuvės orkaitėje. Slyvas nuplaukite ir išimkite iš jų kauliukus. Jas sumaišykite su kelias šaukštais cukraus ir bendro desertui nurodyto kiekio ir cinamonu. Pašaukite slyvas 15 minučių apkepti. Kol kepa slyvų įdaras, pasiruoškite trupinius. Kapoklėje su "S" tipo peiliukais iki riebių miltų sukapokite migdolų miltus su cukrumi ir šaltu sviestu. Į riebius trupinius įberkite aguonų ir viską išmaišę rankomis vienodai paskleiskite ant apkepusių slyvų. Kepkite dar 25 minutes, kol trupiniai apkeps. Trupiniuotį dar šiltą patiekite su plakta greitinėle ar graikišku jogurtu. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su BIG GREEN EGG LIETUVAMigdolinis trupiniuotis su slyvomis
Sudėtis
Eiga
Užrašai









Komentarai