Ruduo jaukių ir paprastai pagaminamų pačių įvairiausių trupiniuočių sezonas! Klasikinis amerikietiškas Crisp receptas gaminamas su paprastais kvietiniais miltais, sviestu ir avižiniais dribsniais. Šį kartą išbandžiau jo beglitimę versiją, vietoj kvietinių miltų panaudodama avižinius miltus. Pyrago įdarui su kartu su obuoliais panaudojau ir džiovintus vaisius, kurie suteikė natūralaus saldumo, juos apjungiau su klevų sirupu ir keliais šaukštais citrinų sulčių. Tokiu būdu rafinuoto cukraus šiame recepte kiekį sumažinau pusiau, bet deserto skonis nuo to visai nenukentėjo, o įgavo daugiau skonių dėl džiovintų vaisių. Pyrago trupinius iškvepinau cinamonu, o obuolius su vaisiais maltu kardamonu, ištrauktas iš orkaitės pyragas šildančiais prieskoniniais iškvepino visus namus. Skaniausi tokio stiliaus pyragai, pateikti vos šilti su kaušeliu vanilinių ledų ar graikiniu jogurtu.
Pirma, supjaustykite skiltelėmis obuolius, į juos suberkite brinkintas razinas, o nuplautas džiovintas slyvas ir abrikosus supjaustykite. Džiovintus vaisius sumaišykite su obuoliais, klevų sirupu, citrinų sultimis ir kardamonu. Paruoštus vaisius suberkite į kepimo indą ir pašaukite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitą orkaitę 20 minučių. Kol kepa obuoliai paruoškite pyragui trupinius. Kapoklėje su "S" tipo peiliukais sukapokite šaltą sviesta su avižiniais miltais, kapotais riešutais ir cukrumi, kol virs į riebius trupinius. Tada juos sumaišykite su avižiniais dribsnais. Kai obuoliai kiek apkeps ir paleis sultis, ant jų suberkite avižinius trupinius ir kepkite dar apie 20 minučių, kol pyrago viršus gražiai apkeps. Valgykite dar šiltą su ledais ar graikišku jogurtu. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAAvižinis trupiniuotis su obuoliais
Sudėtis
Eiga
Užrašai











Komentarai