Desertai/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Avižinis trupiniuotis su obuoliais

Ruduo jaukių ir paprastai pagaminamų pačių įvairiausių trupiniuočių sezonas! Klasikinis amerikietiškas Crisp receptas gaminamas su paprastais kvietiniais miltais, sviestu ir avižiniais dribsniais. Šį kartą išbandžiau jo beglitimę versiją, vietoj kvietinių miltų panaudodama avižinius miltus. Pyrago įdarui su kartu su obuoliais panaudojau ir džiovintus vaisius, kurie suteikė natūralaus saldumo, juos apjungiau su klevų sirupu ir keliais šaukštais citrinų sulčių. Tokiu būdu rafinuoto cukraus šiame recepte kiekį sumažinau pusiau, bet deserto skonis nuo to visai nenukentėjo, o įgavo daugiau skonių dėl džiovintų vaisių. Pyrago trupinius iškvepinau cinamonu, o obuolius su vaisiais maltu kardamonu, ištrauktas iš orkaitės pyragas šildančiais prieskoniniais iškvepino visus namus. Skaniausi tokio stiliaus pyragai, pateikti vos šilti su kaušeliu vanilinių ledų ar graikiniu jogurtu.

Avižinis trupiniuotis su obuoliais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 22-25 sm skersmens kepimo indui
Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • 500 g saldžiarūgščių sultingų obuolių
  • 50 g razinų
  • 50 g dž. slyvų
  • 50 g dž. abrikosų
  • 2 v.š. klevų sirupo
  • 2 v.š. citrinų sulčių
  • 1 šaukštelio SANTA MARIA kardamono
  • Avižų trupiniams:
  • 1/2 stiklnės avižų miltų
  • 1/2 stiklnės avižinių dribsnių
  • 1/3 stiklinės smulkintų lazdynų riešutų
  • 1/3 stiklinės rudojo cukraus
  • 100 g sviesto
  • 1 šaukštelio SANTA MARIA cinamono

Eiga

1

Pirma, supjaustykite skiltelėmis obuolius, į juos suberkite brinkintas razinas, o nuplautas džiovintas slyvas ir abrikosus supjaustykite. Džiovintus vaisius sumaišykite su obuoliais, klevų sirupu, citrinų sultimis ir kardamonu. Paruoštus vaisius suberkite į kepimo indą ir pašaukite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitą orkaitę 20 minučių.

2

Kol kepa obuoliai paruoškite pyragui trupinius. Kapoklėje su "S" tipo peiliukais sukapokite šaltą sviesta su avižiniais miltais, kapotais riešutais ir cukrumi, kol virs į riebius trupinius. Tada juos sumaišykite su avižiniais dribsnais.

3

Kai obuoliai kiek apkeps ir paleis sultis, ant jų suberkite avižinius trupinius ir kepkite dar apie 20 minučių, kol pyrago viršus gražiai apkeps.

4

Valgykite dar šiltą su ledais ar graikišku jogurtu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite

[mc4wp_form id=”6146″]

Jaukiausiam naminių kepinių sezonui sugrįžta populiarioji NOSTALGIŠKI SKANUMYNAI knyga el. formatu!

Visi spausdintos knygos tiražai jau pasibaigę,  jei nespėjote įsigyti, kviečiu ją parsisiųsti elektroniniu formatu. Knygoje - 52 nostališkų skanumynų receptai,  kiekvienam metų savaitgaliui po vieną!

Įsigyti knygą