APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Naminis pyragas DRAUGYSTĖ

Šis varškės kepinys iki šiol yra vienas populiaresnių pyragų konditerijos skyreliuose. Tai visų mėgstamas ir laiko patikrintas skonis. Varškės pyragą patariu išsikepti Velykoms, nes jo pagrindiniai ingredientai varškė ir daug daug kiaušinių. Jei tik galite, kepiniui naudokite kuo kokybiškesnę sausą varškę ir naminius kiaušinius. Tokį pyragą kepdavo dar mano močiutė, tik vadindavo jį Sernik krakowski, mat jo receptą sužinojo iš giminaičių, gyvenančių Lenkijoje. Man tai buvo pats skaniausias močiutės keptas velykinis pyragas. Jis daug kartų skanesni už parduotuvinį Draugystės pyragą, kurio receptas, manau, ir buvo sukurtas pagal senąjį Krokuvos varškės pyrago receptą. Nors pyragas iš pirmo žvilgsnio atrodo gana sudėtingas, bet turint virtuvinį kombainą darbai vyksta daug greičiau. Pamenu, kiek laiko ir jiegų močiutei kainavo, kol per sietelį pertrindavo kilogramą varškės, o dabar šį darbą už mane greitai ir paprastai atlieka elektrinė kapoklė. Tešlą taip pat lengvai pasiruošite tos pačios kapoklės pagalba, kuri sekundžių greitumu sviestą su miltais pavers į riebius trupinius, o įmušus kiaušinį ir į vientisą tešlą. Velykos tik kartą metuose, dėl jų pasistengti tikrai verta!

Tai receptas iš mano knygos “Nostalgiški skanumynai”, kuriai šį rudenį sueis jau 10 metų. Todėl šiais, jubiliejiniais knygai, metais nusprendžiau kiekvieną mėnesį su jumis dalintis vis nauju nostalgiško skanumyno receptu. Receptų rubrikos serijos NOSTALGIŠKI SKANUMYNAI, pagrindinis rėmėjas – Lietuvoje pagamintas ekologiškas “Panevėžio plius” cukrus, kurio skonį visi žinome nuo vaikystės. Jis gaminamas tik iš Lietuvoje ekologiškai užaugintų cukrinių runkelių. Nostalgiški skanumynai be šio cukraus neįsivaizduojami! Pasmaguriauti ir prisiminti vaikyste kvepiančius skanumynus nors ir ne dažnai, bet kartais juk tikrai galime, taip pamaitindami savo saldžiausius prisiminimus. Sausį gaminau nostalgiškus Grietinėčius, vasarį nostalgiškas žagarėlių gėles, o prieš Velykas atėjo laikas ir naminiam pyragui Draugystė. Kviečiu žiūrėti šio pyrago gaminimo video receptą. 

Šiuo metu atspausdintų nostalgiškų skanumynų knygų prekyboje jau nebėra, bet visai naujai mano tinklaraščio knygyną pasiekė elektroninė knyga “Nostalgiški skanumynai”! Skaitytojų pageidavimu populiarioji desertų knyga “Nostalgiški skanumynai” sugrįžto elektroniniu formatu! Visi trys atspausdinti knygos tiražai jau yra pasibaigę, jų buvo parduota beveik 10 000 knygų, bet jei nespėjote įsigyti popierinės knygos, kviečiu ją parsisiųsti elektroniniu PDF formatu. Skanių prisiminimų!

Naminis pyragas DRAUGYSTĖ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 20x30 cm formai

Nostalgiški skanumynai

Sudėtis

  • 250 g miltų
  • 125 g sviesto
  • 125 g ekologiško "Panevėžio plius" cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • Įdarui:
  • 1 kg pusriebės varškės
  • 100 g sviesto
  • 250 g ekologiško "Panevėžio plius" cukraus
  • 8 kiaušinių
  • 3 šaukštų kukurūzų miltų
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių
  • 1 kiaušinio plakinio patepti
  • "Dan Sukker" cukraus miltelių apibarstyti

Eiga

1

Pirmiausia, šaltą sviestą supjaustykite gabalėliais ir elektrine kapokle susmulkinkite kartu su miltais į riebius trupinius. Tada suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir išsukite tešlą. Paruoštą tešlą pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų ir sukietėtų.

2

Pyrago pagrindui naudokite 2/3 pagamintos tešlos. Iškočiokite ją ant kepimo popieriaus ir perkelkite į kepimo formą. Tešlą subadykite šakute ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių, kol iškeps.

3

Kol pagrindas kepa, pasiruoškite varškės įdarą. Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektrinėje kapoklėje bei išsukite su minkštu sviestu. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Kitame inde išplakite iki purumo baltymus. Į varškės masę įmaišykite trynius su cukrumi, šviežiai spaustas citrinų sultis bei nutarkuotą žievelę, suberkite kukurūzų miltus ir užmaišykite tešlą. Į paruoštą tešlą atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus.

4

Ant iškepusios tešlos pagrindo pilkite paruoštą varškės masę. Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Juosteles kryžmai sudėliokite ant įdaro. Viršutinę tešlą patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite tokio pat karštumo orkaitėje dar 45 minutes. Iškepusį pyragą ataušinkite, supjaustykite gabalėliais ir apibarstykite cukraus milteliais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su DAN SUKKER LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite