Daržovės/ Ruduo/ Užkandžiai/ Visi receptai

Falafeliai karšto oro gruzdintuvėje

Labai mėgstu falafelius, bet apie juos pagalvojus man visada iškyla klausimas – kaip paruošti falafelius, negruzdinant jų aliejuje? Visų pirma, avinžirnius per naktį reikėtų išbrinkinti vandenyje, o išbrinkusius (jų virti nereikia) susmulkinkite kartu su svogūnais, česnakais, kalendromis, petražolėmis, aitriąją paprika ir prieskoniais galingoje kapoklėje “S” tipo peiliukais. Kad falafeliai būtų puresni, į masę rekomenduoju įberti šaukštelį kepimo miltelių, nors originaliame recepte jie ir nenaudojami. Kadangi, pagaliau, ir mano virtuvėje apsigyveno karšto oro gruzdintuvė, tai pats pirmas išbandytas receptas joje, ir buvo mūsų ypač mėgstami falafeliai! Anksčiau, dėl virimo aliejuje, namuose jų beveik niekada negamindavau, nes nemėgstu virti aliejuje bei vengiu dažnai valgyti gruzdintą maistą. Šiuo klausimu ypač padeda karšto oro gruzdintuvė, kuri net ir tradiciškai aliejuje gruzdinamus patiekalus paverčia traškiais neverdant jų dideliame kiekyje riebalų. Beje, karšto oro gruzdinduvėje falafeliai geriau iškepa ne apvalios, o paplotelių formos. Jie pavyksta traškūs iš išorės ir minkšti viduje!

Falalefius gaminau savo naujoje BRAUN Multiquick9 kapoklėje, kuris, kaip nedidelis ir kompaktiškas, bet galingas virtuvinis kombainas, ne tik trina, plaka, bet ir pjausto. Jį drąsiai rekomenduoju visiems, kieno virtuvė nėra labai didelė, nes užima daug mažiau vietos nei įprastas virtuvinis kombainas, bet atlieka beveik visus tuos pačius svarbiausius darbus. Su brinkintais avinžirniais, žalumynais, sveikais svogūnais ir česnakais jis susidorojo akimirksniu, juos paversdamas į vientisą masę falafeliams. O kepiau falafelius BRAUN MultiFry5 karšto oro gruzdintuvėje, kuri dabar mano ypač dažnai naudojama virtuvėje. Tai 6 litrų talpos 3-in-1 karšto oro gruzdintuvių ir orkaitės sistema. Ji, mums gyvenant tik dviese su vyru, dabar puikiai atstoja orkaitę, kurią pastaruoju metu jungiame tik sulaukę jau suaugusių vaikų arba svečių. Taip sutaupome ne tik elektros energijos ir laiko, nes karšto oro gruzdintuvėje viskas iškepa daug greičiau ir traškiau, bet ir sunaudojame daug mažiau riebalų kepimui. Labai patogus ir sveikas pasirinkimas, net neįsivaizduoju, kaip anksčiau be karšto oro gruzdintuvės gyvenome!

Kviečiu žiūrėti video receptą.

Falafeliai karšto oro gruzdintuvėje

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: apie 10 vnt
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 25 min.

Vegetariškas pasirinkimas; Mažiau riebalų

Sudėtis

  • 200 g džiovintų avinžirnių, per naktį išbrinkintų vandenyje
  • 1 svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 žalios aitriosios paprikas
  • puokštės šviežių petražolių ir kalendrų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • po 1 šaukštelį malto kumino ir kalendrų
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų
  • Patiekti:
  • humuso
  • žalumynų
  • tahini sezamų padažo

Eiga

1

Pirma, iš vakaro užmerkite avinžirnius dideliame kiekyje vandens, kad jie gerai išbrinktų. Falafelių receptui naudojami ne virti ar konservuoti, o būtent tik gerai išbrinkinti avinžirniai.

2

Ryte avinžirnius perplaukite ir galingoje kapoklėje sutrinkite kartu su žalumynais, svogūnų, česnakais ir visais prieskoniais. Turėtų gautis vientisa žalia masė, iš kurios rankomis paruoškite paplotėlius, jų išeis apie 10 vienetų. Patariu gaminti ne apvalius, o paplotėlių formos falafelius, nes taip jie geriau iškepa karšto oro gruzdintuvėje.

3

Paruoštus falafelius dėkite į karšto oro gruzdintuvę ir kepkite 200 laipsnių karštyje, oro gruzdintuvės funkcija apie 25 minutes. Per tą laiką falafeliai turėtų iškepti traškūs iš išorės ir minkšti viduje.

4

Falafelius galite patiekti ant humuso su žalumynais ir apšlakstyti tahini padažu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujnat su BRAUN

Gali patikti

2 Comments

  • Atsakyti
    Transrifus
    2025-11-06 at 10:59 am

    O šiaip verta dėmesio ta gruzdintuvė? Nežinau ar gautųsi tas pats orkaitėje…

    • Atsakyti
      Renata
      2025-11-06 at 11:27 pm

      Labai verta dėmesio! Ilgai atidėliojau karšto oro gruzdintuvės įsigijimą, bet dabar neįsivaizduoju, kaip galėjau be jos gyventi. Labai patogi ir gražaus dizaino, talpi ir tyliai dirba. Turi tris finkcijas – karšto oro gruzdintuvės, orkaitės ir grilio. Maistas iškepa tikrai daug traškesnis, nei tradicinėje orkaitėje. Kai noriu kepti mažesnį kiekį maisto, labai susitaupo ir elektros energijos, nejungiant didelės orkaitės. Galiu drąsiai rekomenduoti!

    Komentuokite

    [mc4wp_form id=”6146″]

    Jaukiausiam naminių kepinių sezonui sugrįžta populiarioji NOSTALGIŠKI SKANUMYNAI knyga el. formatu!

    Visi spausdintos knygos tiražai jau pasibaigę,  jei nespėjote įsigyti, kviečiu ją parsisiųsti elektroniniu formatu. Knygoje - 52 nostališkų skanumynų receptai,  kiekvienam metų savaitgaliui po vieną!

    Įsigyti knygą