APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Moliūginiai varškės sūrio keksiukai

Šie keksiukai kvepia tikru rudeniu: šildančiais prieskoniais, aromatingu moliūgu ir skaniuoju varškės sūrio pyragu. Keksiukai patiks ne tik moliūginių kepinių, bet ir varškės sūrio pyragų mėgėjams, nes juose šie du kepiniai apsijungia į vieną visumą.

Patys keksiukai, dėl savo tirštos ir sunkios nuo moliūgų ir varškės sūrio masės tešlos, taip aukštai neiškylą, kaip tradiciniai keksiukai, kurie dekoruojami saldžiomis kremo kepurėmis. Bet nepaisant to, yra neapsakomai skanūs, o jų viršūnėlėje užkeptas varškės kremo sūris atrodo, kaip pats gražiausias papuošimas. Belieka tik keksiukus gausiai apibarstyti cinamonu, užsiplikyti šildančios arbatos ir mėgautis jaukiu rudens savaitgaliu.

P.S. Kaip pasigaminti moliūgų tyrę namuose, skaitykite šiame recepte.

Moliūginiai varškės sūrio keksiukai

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 12 keksiukų
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 20 min.

Daugiau daržovių

Sudėtis

  • Keksiukų tešlai:
  • 1 stiklinės (250 ml) nuvarvintos moliūgų tyrės
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės (250 ml) nerafinuoto rudojo cukraus
  • 6 šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1/3 stiklinės (83 ml) pieno
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1,5 stiklinės (375 ml) šviesių speltų miltų
  • Varškės sūrio kremui:
  • 200 g varškės sūrio masės
  • 2 šaukštų klevų arba agavų sirupo
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Eiga

1

Mikseryje išsukite kiaušinius su cukrumi, tada supilkite aliejų, moliūgų tyrę, vanilės ekstraktą, pieną ir gerai išmaišykite.

2

Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir cinamonu. Miltų mišinį suberkite į skystąją dalį ir užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.

3

Paruoškite varškės sūrio kremą sumaišydami sūrio masę su klevų arba agavų sirupu ir vanile.

4

Keksiukų kepimo formoje išdėliokite popierines keksiukų formeles ir įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

5

Į kiekvieną keksiuko krepšelį dėkite moliūginės tešlos, taip, kad ji užimtų 1/3 formelės, o ant viršaus uždėkite kupiną šaukštelį vaškės sūrio kremo. Kiekvieno keksiuko viršų išsukite mediniu dantų krapštuku, kad varškės masė lengvai susimaišytų su moliūgine mase.

6

Keksiukų formą pašaukite į orkaitę kepti 20-25 minutėms. Iškepusius keksiukus dar kartą apibarstykite cinamonu ir aušinkite ant grotelių.

Užrašai

Receptas adaptuotas pagal www.number-2-pencil.com

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite