Šie keksiukai kvepia tikru rudeniu: šildančiais prieskoniais, aromatingu moliūgu ir skaniuoju varškės sūrio pyragu. Keksiukai patiks ne tik moliūginių kepinių, bet ir varškės sūrio pyragų mėgėjams, nes juose šie du kepiniai apsijungia į vieną visumą.
Patys keksiukai, dėl savo tirštos ir sunkios nuo moliūgų ir varškės sūrio masės tešlos, taip aukštai neiškylą, kaip tradiciniai keksiukai, kurie dekoruojami saldžiomis kremo kepurėmis. Bet nepaisant to, yra neapsakomai skanūs, o jų viršūnėlėje užkeptas varškės kremo sūris atrodo, kaip pats gražiausias papuošimas. Belieka tik keksiukus gausiai apibarstyti cinamonu, užsiplikyti šildančios arbatos ir mėgautis jaukiu rudens savaitgaliu.
P.S. Kaip pasigaminti moliūgų tyrę namuose, skaitykite šiame recepte.
Daugiau daržovių Mikseryje išsukite kiaušinius su cukrumi, tada supilkite aliejų, moliūgų tyrę, vanilės ekstraktą, pieną ir gerai išmaišykite. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir cinamonu. Miltų mišinį suberkite į skystąją dalį ir užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą. Paruoškite varškės sūrio kremą sumaišydami sūrio masę su klevų arba agavų sirupu ir vanile. Keksiukų kepimo formoje išdėliokite popierines keksiukų formeles ir įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Į kiekvieną keksiuko krepšelį dėkite moliūginės tešlos, taip, kad ji užimtų 1/3 formelės, o ant viršaus uždėkite kupiną šaukštelį vaškės sūrio kremo. Kiekvieno keksiuko viršų išsukite mediniu dantų krapštuku, kad varškės masė lengvai susimaišytų su moliūgine mase. Keksiukų formą pašaukite į orkaitę kepti 20-25 minutėms. Iškepusius keksiukus dar kartą apibarstykite cinamonu ir aušinkite ant grotelių. Receptas adaptuotas pagal www.number-2-pencil.comMoliūginiai varškės sūrio keksiukai
Sudėtis
Eiga
Užrašai


Komentarai