Kasdienei vakarienei juk nebūtina kiekvieną kartą ruošti kasdieniškus ir kiek pabodusius patiekalus. Vis anksčiau temstant ir šąlant, kad nebūtų nuobodu, sugalvojau šio spalio antradieniais šeimai paruošti takų vakarienes.
Taco Tuesday vakarienės labai populiarios JAV, kur kiekvieną antradienį restoranai šlovina meksikietišką ir Tex-Mex maistą, ruošdami įvairiausių skonių takus. Mano šeimai bei man pačiai takai labai patinka ir ne tik dėl to, kad yra skanūs, o todėl, kad į juos galima suvynioti ne tik mėsą, žuvį, bet ir daug daržovių, bei padažus, kurių pagrindą taip pat sudaro daržovės: avokadai, pomidorai. Geroji žinia, kodėl darbo dienos vakarienei pasirinkau būtent šį patiekalą, jog jį paruošti galima labai greitai, visus pagamintus ingredientus sudėti ant stalo ir palikti kiekvienam, pagal savo skonį, pasigaminti takus. Takams rinkitės mažesnias tortilijas, tam idealiai tinka mažosios Santa Maria tortilijos. Jas šildykite ant sausos, vidutinio karščio keptuvės, kol pradės pūstis, o kad per greitai neatšaltų, kol pašildysite likusias, uždenkite jas folija arba rankšluostėliu. Šio antradienio takos – su traškia žuvimi, kurią iškepiau visai be aliejaus orkaitėje. Pateikiau su įvairiaspalvių paprikų salsa ir trintais avokadais, šviežiomis kalendromis. Buvo skanu be galo! Šeima buvo dėkinga už mažą maisto šventę paprastą darbo dieną, o aš sugaišau tam vos pusvalandį. Skanios ir nuotaikingos antradienio vakarienės!
Taco antradieniams Pirma paruoškite kepimui žuvį. Į džiūvėsėlius suberkite visus prieskonius ir druską, išmaišykite. Kiaušinį paplakite, o žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių. Žuvies gabaliukus viena ranka merkite į kiaušinio plakinį, o kita apvoliokite džiūvėsėlių ir prieskonių mišinyje, guldykite ant kepimo popieriaus. Tarp žuvies gabaliukų palikte nemažus tarpus. Skardą su žuvimi pašaukte kepti į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę 10-15 minučių, per tą laiką žuvis iškeps, o jos plutelė taps traški. Kol kepa žuvis pasiruoškite paprikų salsą ir avokadų padažą. Paprikas ir svogūnus plonai supjaustykite, užpilkite vienos žaliosios citrinos sultimis, gardinkite druska, aitriosiomis paprikomis ir kapotomis kalendromis. Avokadus sutrinkite su žaliųjų citrinų sultimis, druska ir aitriųjų paprikų dribsniais. Pašildykite tortilijas sausoje vidutinio karštumo keptuvėje, kad nepraauštų, kol visas šildote, pridenkite folija arba rankšluostėliu. Į stalą neškite paprikų salsą, avokadų padažą, pašildytas tortilijas ir ką tik iškeptą traškią žuvį. Ant tortilijų paplotėlių dėkite paprikų salsos, tada žuvies, ant viršaus trintų avokadų ir šviežių kalendrų. Kiekvienas pagal savo skonį gali pasirinkti ingredientų kiekį bei pats pasigaminti tortilijas. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVATakai su traškia žuvimi
Sudėtis
Eiga
Užrašai
1 komentaras
Do
2020-10-07 at 9:14 amO kokia dar zuvis tiktu?