Desertai/ Ruduo/ Vasara/ Visi receptai

Kokosiniai ledai

Man ir pačiai sunku patikėti, kad šį rugsėjį palydžiu su gaiviais ledais, o ne su kvapniu pyragu. Šis rugsėjis buvo toks šiltas ir saulėtas, jog šiandien, paskutinę rugsėjo dieną, labiau jaučiuosi, kaip paskutinę vasaros dieną, nei kaip paskutinę pirmojo rudens mėnesio dieną. Taigi, koks oras – tokie ir receptai!

Praėjusį savaitgalį, kuris lepino vasariška šiluma ir saule, suplanuotą obuolių pyrago receptą natūraliai atidėjau vėlesniam laikui ir pagaminau jau vasarą pamėgtus kokosinius ledus. Jų gaminimas labai lengvas ir paprastas, nes tereikia išplakti kokosų ir paprastą grietinėlę, abi sumaišyti su agavų sirupu ir prieskoniais, bei kišti į šaldiklį. Ledų šaldymui man patinka parinkti kokosų dubenėlius, kuriuose pateikti ledai atrodo ypač egzotiškai. Tik svarbu šiems ledams naudoti būtent riebią kokosų grietinėlę, o ne kokosų pieną. Aš tokiu atveju renkuosi Santa Maria 24 proc. riebumo kokosų grietinėlę. Daugiau apie kokosų pieno ir grietinėlės skirtumus galite sužinoti Kokosų gėrimo mokykloje. Mačiau šį savaitgalį ir vėl sinoptikai žada saulę ir šilumą! Džiaukimės, kol dar galim!

Kokosiniai ledai

7 votes, average: 3,43 out of 57 votes, average: 3,43 out of 57 votes, average: 3,43 out of 57 votes, average: 3,43 out of 57 votes, average: 3,43 out of 5 (7 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2 didelės porcijos
Gaminimo laikas: 10 min. ir šaldymas

Sudėtis

  • 250 ml riebios Santa Maria 24 proc. riebumo kokosų grietinėlės
  • 250 ml riebios grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 4 šaukštų agavų sirupo
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 žaliosios citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės
  • 2 šaukštų kokosų drožlių apibarstyti
  • 2 šaukštų kokosinio likerio ar kito alkoholio

Eiga

1

Pirmiausiai tiek kokosų, tiek paprastą grietinėlę padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų ir geriau plaktusi.

2

Tada iki standumo išplakite paprastą grietinėlę ir atskirai išplakite kokosų grietinėlę, galiausiai jas abi sumaišykite kartu su agavų sirupu, vanile, tarkuota žaliosios citrinos žievele ir keliais šaukštais alkoholio. Jis reikalingas tam, kad ledai per kietai nesušaltų. Ledų masę padalinkite į du kokosų dubenėlius, jei jų neturite, tiks bet koks kitas indelis. Ledų masės viršų gausiai apibarstykite kokosų drožlėmis. Indelius kiškite į šaldiklį nakčiai, arba bent 6 valandoms sustingti.

3

Prieš valgant ledus išimkite kiek anksčiau iš šaldiklio, kad būtų minkšteni.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite