Man ir pačiai sunku patikėti, kad šį rugsėjį palydžiu su gaiviais ledais, o ne su kvapniu pyragu. Šis rugsėjis buvo toks šiltas ir saulėtas, jog šiandien, paskutinę rugsėjo dieną, labiau jaučiuosi, kaip paskutinę vasaros dieną, nei kaip paskutinę pirmojo rudens mėnesio dieną. Taigi, koks oras – tokie ir receptai!
Praėjusį savaitgalį, kuris lepino vasariška šiluma ir saule, suplanuotą obuolių pyrago receptą natūraliai atidėjau vėlesniam laikui ir pagaminau jau vasarą pamėgtus kokosinius ledus. Jų gaminimas labai lengvas ir paprastas, nes tereikia išplakti kokosų ir paprastą grietinėlę, abi sumaišyti su agavų sirupu ir prieskoniais, bei kišti į šaldiklį. Ledų šaldymui man patinka parinkti kokosų dubenėlius, kuriuose pateikti ledai atrodo ypač egzotiškai. Tik svarbu šiems ledams naudoti būtent riebią kokosų grietinėlę, o ne kokosų pieną. Aš tokiu atveju renkuosi Santa Maria 24 proc. riebumo kokosų grietinėlę. Daugiau apie kokosų pieno ir grietinėlės skirtumus galite sužinoti Kokosų gėrimo mokykloje. Mačiau šį savaitgalį ir vėl sinoptikai žada saulę ir šilumą! Džiaukimės, kol dar galim!
Pirmiausiai tiek kokosų, tiek paprastą grietinėlę padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų ir geriau plaktusi. Tada iki standumo išplakite paprastą grietinėlę ir atskirai išplakite kokosų grietinėlę, galiausiai jas abi sumaišykite kartu su agavų sirupu, vanile, tarkuota žaliosios citrinos žievele ir keliais šaukštais alkoholio. Jis reikalingas tam, kad ledai per kietai nesušaltų. Ledų masę padalinkite į du kokosų dubenėlius, jei jų neturite, tiks bet koks kitas indelis. Ledų masės viršų gausiai apibarstykite kokosų drožlėmis. Indelius kiškite į šaldiklį nakčiai, arba bent 6 valandoms sustingti. Prieš valgant ledus išimkite kiek anksčiau iš šaldiklio, kad būtų minkšteni. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAKokosiniai ledai
Sudėtis
Eiga
Užrašai



Komentarai