APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai

Kalakutienos kukuliai, kepti orkaitėje

Orams šąlant vis labiau norisi jaukaus ir sotaus naminio maisto. Mėsos kukuliai su skirtingais padažais ir įvairiaus garnyrais yra vienas tokių jaukių maistų, kuriuos mėgsta visa šeima. Kad darbo dieną po dabų nereikėtų vargti gaminat visų mėgstamo patiekalo, rekomenduoju išbandyti mėsos kukulių kepimą orkaitėje. Taip iškeptus kukulius šaldytuve galima laikyti iki 4 dienų arba užšaldyti. Tada tik beliks paruošti mėgstamą padažą prie kukulių – itališką pomidorų, prancūzišką su grietinėle ir garstyčiomis, o gal švedišką ar lietuvišką su grietine ir miško grybais bei jame lėtai pašildyti iš anksto paruoštus kukulius. Šiuo būdu savaitgalį pasiruošti kukulių verta keliems kartams!

Juos gaminau praeitą savaitgalį ir šią savaitę dviem darbo dienos vakarienėmis beveik nereikėjo rūpintis. Vienai vakarienei kukulius pašildžiau grietinės padaže su rudeniniais miško grybais ir patiekiau su grikių koše, o antrą kartą paruošiau itališką pomidorų padažą prie kukulių ir išviriau makaronų. Mėsos kukulius gaminau iš pusantro kilogamo kokybiškos lietuviškos kalakutienos. Jiems labiau tiktų riebesnė ir sultingesnė kalakutienos šlaunelių malta mėsa. Mėsą užsisakiau elektroninėje Lietuvos ūkininkų parduotuvėje PilnasPuodas.lt Kalakutiena į šią parduotuvę atkeliauja iš Vlado Baltuonio kalakutų ūkio, įsikūrusio Kretingos rajone, tai šeimos verslas, kur kalakutai auginami jau 25 metus. Maltas kalakutienos šlauneles sudaro ne mažiau 99% smulkinta kalakutų šlaunelių mėsa ir ne daugiau nei 1 % druskos. Labai patogu, kad planauojant šeimos meniu, produktus iš PilnasPuodas.lt parduotuvės galiu užsakyti savaitgalį, o ketvirtadienį/penktadienį iš Lietuvos ūkių gauti šviežius produktus tiesiai į namus. Nuo šio rudens jau galima pasirinkti rytinį arba vakarinį prekių pristatymo laiką. Jei dar nesate išbandę, labai rekomenduoju!

Kalakutienos kukuliai, kepti orkaitėje

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 2 skardoms
Kepimo laikas: 20 min. ir daržovių kepimas

Sudėtis

  • 1,5 kg maltų kalakutienos šlaunelių iš PilnasPuodas.lt
  • 2 kiaušinių
  • pusės stiklinės džiūvėsėlių
  • pusės stiklinės pieno
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • puokštės šviežių petražolių
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio druskos
  • pirškiamo alyvuogių aliejaus (nebūtinai)

Eiga

1

Dubenyje rankomis gerai išmaišykite malta kalakutieną su druska ir pipirais, tada suberkite džiūvėsėlius, ant jų užpilkite pieną, supilkite lengvai paplaktus kiaušinius ir kapoklėje į tyrę sutrintą svogūną, česnakų skilteles ir petražoles. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

2

Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių karščio. Kepimo skardą/as išklokite kepimo popieriumi.

3

Kad kukuliai būtų vienodo dydžio, maltos mėsos matavimui naudokite šaukštą. Kukulius formuoti patogiausia drėgnomis rankomis. Paruoštus kukulius sudėkite ant kepimo popieriaus skardoje ir apipurkškite alyvuogių aliejaus, kad jie gražiau apskrustų, nors aliejus šiame kepimo procese ir nėra būtinas. Pašaukite kepti į orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol kukuliai gražiai apskrus ir iškeps.

4

Iškepusius kukulius ištraukite iš orkaitės ir palikite ataušti. Juos sandariame inde galite laikyti šaldytuve iki 4 dienų. Norėdami išlaikyti kukulius ilgiau, juos galite iškeptus užšaldyti.

5

Kukulius pašildyti galėsite kartu su padažu: pomidorų, grietinėlės ar grietinės lėtai troškindami ant žemos kaitros. Beliks tik pasiruošti garnyrą prie kukulių: bulvių, grikių košę ar makaronus.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su elektroninine Lietuvos ūkininkų parduotuve PilnasPuodas.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite