APP/ Daržovės/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Moliūginis kreminio sūrio pyragas

Pyragų dienai ir pačiam moliūgų sezonui – naujas moliūginis pyragas! Jis patiks ne tik aromatingų moliūgų, bet ir kreminių sūrio pyragų mėgejams. Nes jame apsijungia abiejų šių pyragų skoniai į vientisą visumą. Galima sakyti tai – moliūgų pyragas su sūrio pyrago įdaru. Jis aromatingas, drėgnas ir be galo skanus!

Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, pyragui naudokite kuo sausesnę, nuvarvintą moliūgų tyrę, kaip ją paruošti esu aprašiusi šiame recepte. Kad pyragas būtų kuo aromatingesnis, berkite moliūgų pyragų prieskonių mišinį, jį namuose galite susimaišyti iš cinamono, kardamono, gvazdikėlių, kvapniųjų pipirų, tarkuotų muskatų riešutų ir imbierų. Dažnai sulaukiu klausimų, kas tas kreminis varškės sūris? Tai paprasčiausia vaškės masė, kuri naudojama sūrio pyragų (angl. cheesecake) gaminimui. Dažniausiai perku President sūrio masę kibiriukuose supakuotą po 1 kg. Jei naudosite jau saldintą ir vanile praturtintą sūrio masę, papildomai šių ingredientų, kurie priklauso pagal receptą, galite jau ir neberti. Panašų skonį šį rudenį jau buvau išgavusi kepdama moliūginius varškės sūrio keksiukus. Tai kepiniai, kuriuos kartosiu ir kartosiu dar šį rudenį ir ateinančią žiemą, tol kol turėsiu moliūgų. Skanios ir linksmos PYRAGŲ dienos!

Moliūginis kreminio sūrio pyragas

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata Kiekis: Kekso formai
Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 40 min.

Daugiau daržovių

Sudėtis

  • Moliūginiam pyragui:
  • 1 stiklinės (250 ml) nuvarvintos moliūgų tyrės
  • 150 ml rudojo cukraus
  • 60 ml kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 180 g šviesių speltų miltų
  • 2 šaukštelių moliūgų pyrago prieskonių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio kepimo sodos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Kreminio sūrio įdarui:
  • 120 g kreminio varškės sūrio ("President")
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 2 šaukštų šviesių speltų miltų
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 kiaušinio

Eiga

1

Paruoškite moliūginio pyrago tešlą. Sumaišykite moliūgų tyrę su aliejumi, cukrumi, vanilės ekstraktu, įmuškite kiaušinį. Atskiraime inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, kepimo soda, druska ir moliūgų pyrago prieskonais. Į moliūgų masę dalimis suberkite miltų mišinį ir užmaišykite vientisą tešlą.

2

Paruoškite kreminį varškės įdarą. Sūrio masę sumaišykite su cukrumi (jei masė saldinta, dėkite jo mažiau), vanilės ekstraktu, įmuškite kiaušinį. Kai masė bus vientsa, suberkite miltus ir užmaišykite įdarą.

3

Kekso formą išklokite kepimo popieriumi. Ant jos dugno supilkite 2/3 moliūgų pyrago tešlos, ant jos užpilkite kreminio sūrio įdarą, jei reikia, palyginkite jį mentele, kad vienodai pasiskirstytų. Ant kreminio sūrio masės užpilkite atlikusią moliūginio pyrago tešlą, švelniai ją paskirstykite, kad vienodai pasidengtų.

4

Pyragą kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių, kol pilnai iškeps ir į jį įkišę medinį pagaliuką, ištrauksite sausą. Iškepusį pyragą palikite ant grotelių, kad gerai atšaltų. Pjaustykite ir skanaukite jau atšalusį.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite