Morkų keksiukai su jogurtinio kremo kepurėmis
Sudėtis
- 220 g. smulkiai tarkuotų morkų
- 130 g razinų
- 2 kiaušiniai (geriau naminiai)
- 130 g. rudojo cukraus
- 120 ml abrikosų kauliukų aliejaus (galima naudoti ir kitą)
- ½ a.š. vanilinio cukraus
- ½ a.š. malto cinamono
- 2 a.š. apelsinų žievelių cukatų
- 1 apelsino nutarkuota žievelė
- 120 g. kvietinių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- Kremui:
- 200 ml jogurtinio sūrio (galėtų tikti ir pirktinis varškės kremas be priedų)
- 4 a.š. cukraus pudros
- 2 š. apelsinų sulčių
- 1 apelsino nutarkuota žievelė
- ½ a.š vanilinio cukraus
Eiga
Įkaitinau orkaitę iki 160 laipsnių ir ėmiausi darbo. Pirmiausiai sutarkavau pasvertas morkas (man gavosi keturios nedidelės morkos). Tarkuotas morkas sumaišiau su razinomis ir cukatais atskirame inde. Mikseryje išplakiau kiaušinius su cukrumi, vėliau supyliau abrikosų kauliukų aliejų (šis aliejus suteikia ypatingą migdolų skonį) ir vanilinį cukrų, cinamoną, tarkuotą apelsino žievelę, bei viską gerai išplakiau. Galiausiai įmaišiau miltus su kepimo milteliais, druska ir vėl gerai išmaišiau. Pagamintą tešlą sumaišiau su morkų mase, kol ji tapo vientisa. Tešlą atsargiai sudėjau į keksiukų krepšelius (man gavosi dvylika keksiukų), kuriuos kepiau apie 25 min. Iškepusius keksiukus ataušinau ant grotelių. Kol keksiukai aušo pagaminau jogurtinį kremą.
Patį jogurtinio kremo ruošinį pagaminau iš naminio jogurto dar iš vakaro, pagal šį receptą. Jogurtinio sūrio masę gerai ištryniau su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, apelsinų sultimis ir tarkuota žievele. Kremą konditeriniu švirkštu išspaudžiau ant pravėsusių keksiukų, ant kremo užbarsčiau malto cinamono. Keksiukai išėjo labai aromatingi ir maistingi, o jogurtinis kremas jiems suteikė gaivumo.
Užrašai
Keksiukai adaptuoti pagal receptą iš knygos "Cupcakes from the Primrose Bakery".
Komentarai