APP/ Daržovės/ Salotos/ Visi receptai/ Žiema

Žalių burokėlių, morkų ir raugintų kopūstų salotos

Vos pagalvoju apie raugintas daržoves, burnoje pradeda kauptis seilės. Šios salotos ne išimtis, nes švieži burokėliai ir morkos, sumaišyti su raugintais kopūstais ir patys parūgštėja bei tampa neatsivalgomai skanūs.
Tai tikra vitaminų bomba! Tokios salotos šaldytuve gali išbūti ilgiau nei savaitę, todėl jų verta pasiruošti daugiau. Šį receptą įtraukiau į savo Gero maisto dienoraščio Žiemos knygą, nes ko jau ko, bet burokėlių, morkų ir raugintų kopūstų šiuo metu nors vežimu vežk.Dažniausiai žmonės man guodžiasi, jog žiemą pasiruošti salotas iš vietinių sezoninių ingedientų, o tiksliau iš to kas liko nuo rudens, yra beveik neįmanoma. Taigi Žiemos knygoje laužau šį stereotipą ir siūlau visą eilę sveikų bei labai gardžių žiemiškų salotų: spalvingas kopūstų salotas (iš 14 p.), topinambų salotas su jogurtiniu padažu (iš 37 p.), raudonųjų svogūnų salotas su petražolėmis ir granatais (iš 65 p.), pikantiškas morkų salotas (iš 135p.). O jei norisi kiek sočiau tai rinkitės salotas su raudonaisiais kopūstais ir kepta jautiena (iš 66 p.) bei azijietiškas šviežių daržovių ir vištienos salotas (iš 126 p.) arba keptų burokėlių mišrainę su jogurtiniu padažu (iš 20 p.). Turintiems Žiemos knygą, beliks ją tik atsiversti ir pasirinkti salotų receptą pagal savo skonį ar šaldytuvo turinį, o jei šios knygos jūsų kulinarinių knygų kolekcijoje dar nėra, tai dabar pats tas laikas ją įsigyti, nes visą vasarį Žiemos dienoraščio knygos visuose knygynuose Vaga ir Pegasai, mano elektoninėje krautuvėlėje ir didžiuosiuose elektroniniuose knygynuose knygos.lt ir patogu pirkti.lt parduodamos su -20% nuolaida.

Šiemet mano sveikų ir sezoninių receptų ieškokite ir kas savaitiniame žurnale “Stilius”. Šis receptas irgi ten svečiavosi. Sveiko ir gardaus artėjančio vasario! 

Žalių burokėlių, morkų ir raugintų kopūstų salotos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 8 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min. ir salotų rauginimas

Žieminės salotos

Sudėtis

  • 500 g raugintų kopūstų
  • 2 vidutinio dydžio burokėlių
  • 2 didelių morkų
  • 1 šaukšto kmynų
  • 3 česnako skiltelių
  • saujos kapotų petražolių
  • 3 šaukštų šaltai spausto kanapių aliejaus
  • 1 šaukštelio kanapių druskos
  • 1 šaukštelio kanapių sėklų

Eiga

1

Burokėlius ir morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Geriausiai tai padarysite specialia daržovių pjaustykle.

2

Kmynus grūstuvėje kiek patrinkite, kad pradėtų kvepėti. Česnakus nulupkite ir smulkiai sukapokite. Petražoles nuplaukite ir supjaustykite.

3

Raugintus kopūstus sumaišykite su pjaustytais burokėliais ir morkomis, suberkite kmynus bei kapotus česnakus, petražoles, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Salotas palikite nakčiai, kad burokėliai su morkomis kiek įrūgtų.

4

Valgykite apibarstę kanapių druska ir kanapių sėklomis. Laikykite šaldytuve.

Užrašai

Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Žiema"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite